Norsk R&B-artist i Los Angeles: – Jeg har fått skikkelig bra feedback!

17. jul 2019 kl. 20:01

Ousu Leigh (akam1k3/GR:OW)

Se Løkka-artisten Ousu Leigh sin kliss nye musikkvideo her!

Til tross for å kun ha tre låter ute, har Ousu allerede blitt nominert til månedens Urørt av P3, samt utpekt av den britiske branskefestivalen JaJaJa som Top 5 Artist to Watch in 2019.

Fra å være en eminent fotograf for store artister, tok Oslo-gutten sitt første steg på andre siden som artist på by:Larm tidligere i år. Her spilte han foran to fullstappet venues.

Nå er singer-songwriteren ute med ny låt og musikkvideo «Oooh».

Se premieren på videoen, regissert av Erik Carswell:

I sommer har Ousu Leigh spilt på flere festivaler, som blant annet på H&M Loves Music og Vær Stolt-festivalen. Fremover blir det Øyanatt, Mela-festivalen, GR:OW Live på Taket og Oslo Afro Arts festival.

Etter en hektisk sommer, skal han i studio for å ferdiggjøre sin debut-EP som slippes i løpet av høsten.

Vi tok en prat med løkka-artisten.

For dem som ennå ikke vet; hvem er Ousu?

– Ousu Leigh er en 21 år gammel R&B-artist fra Grünerløkka i Oslo… Som har bursdag i dag!

GRATULERER! Hva slags tilbakemeldinger har du fått på singelen din? Hva sier de som elsker og hva sier haterne?
– Jeg har fått skikkelig mye bra feedback! Det er dritgøy! Det jeg synes er spesielt gøy med denne låta er at masse eldre folk, godt voksne, sier de likte den og at den minner den om de groovy R&B-summerjamsa de pleide å vibe til back in the day. Det er skikkelig fett faktisk. Haterne gjemmer seg, så jeg hører ikke fra dem så ofte egentlig. They might hate me, but they notice.
Det ser ut som du koser deg i Los Angeles i videoen. Hva var det beste med turen?
– Ja! LA var en vibe, ass! Jeg tror helt ærlig det beste var maten og været. Plutselig ga det mening hvorfor amerikanere spiser så mye – det er bare store porsjoner over alt, jo! Og været var goodie. 25 grader i april er deilig.
Så du noen kjendiser? 
– Jeg så The Game og Killy. Begge kjørte forbi i dritschpa sportsbiler. Også møtte jeg på Jewice fra Flatbush Zombies en gang, så jeg så egentlig bare rappere… Haha.
Du har bakgrunn som fotograf. Hadde du mange sterke meninger da dere laget videoen?
– Haha, ja. Jeg og Erik Carswell har jo jobbet sammen en del på et par videoprosjekter, så vi er flinke til å høre på hverandres idéer og innspill. Jeg prøver ofte å komme med forslag til vinkler og kule shots, men samtidig stoler jeg veldig på hans evner bak kamera. Two minds are greater than one!
Hva liker du best med snutten?
– Jeg er veldig fan av de shotsa med de selvlysende syklene, for det var faktisk helt random. Vi var nede ved Santa Monica Pier og skulle filme noen kveldsshots også plutselig kom det typ 50-80 folk syklende forbi på lysende sykler, og det ble skikkelig fly på kamera!
Hvorfor synger du ikke på norsk?
– Det har alltid vært enklere for meg å skrive på engelsk, og det har jeg gjort siden de første forsøkene jeg gjorde på å skrive, så har aldri egentlig følt at noe annet var naturlig for meg. Verden er for stor til å begrense seg til å Skandinavia uansett. There’s a whole world out there, so why not conquer it? 🤷🏾‍♂️
Preach! Fikk du noe feedback på musikken din fra folk i LA da du var der?
– Folk der fucka faktisk skikkelig med greiene jeg viste dem! Mange trodde jeg ikke var norsk en gang. Det var kult fordi det gir deg en form for bekreftelse på at det her kan funke – også utenfor Norge, og det er veldig betryggende når det er det som er målet.
Hvorfor tror du det er så mange norske artister i sjangeren R&B og rap som har norske tekster?
– Jeg mener at det fortsatt finnes stor plass for mange artister til å markere seg selv og sin egen sound på norsk i og med at det er ganske begrenset med artister – på verdensbasis – som lager musikk på norsk, og jeg er veldig fan av at norsk R&B og rap begynner å bli litt competetive og at folk føler de alltid må bring their A-game… Jeg tenker at litt competition er bra for kulturen!
Hva er målet for 2019?
– Først og fremst bare lage mer musikk og bare holde det gående og stacke låter. Selvfølgelig spille shows og prøve å spre soundet litt, og ikke minst: slippe mer musikk… Men først skal jeg på ferie i to uker, så vi sees i august 🙂

Se også: Råsterk R&B-debut fra Oslo-fotografen Ousu Leigh