Norsk videopremiere: Cezinando

28. des 2016 kl. 00:00

Deler uutgitt låt + visdomsord med 730.

@pasenau

Et bilde publisert av kristoffer (@cezinando)


Mens store deler av musikkbransjen tar velfortjent (?) ferie sitter Cezinando fortsatt og pusler med sine greier i julen.

Terningkast 6-rapperen, -tekstforfatteren og -mennesket er etter hva 730 erfarer uten både management og label etter noen års samarbeid med Gunnar Greve & co i MER, men senker ikke tempoet av den grunn. 

730 har i dag premiere på en stilig live-video fra Parkteatret-konserten 11/11, en svett og perfekt gig som var utsolgt flere måneder i forveien.

Settet åpnet med det uutgitte sporet «Ellevehundreogelleve», en låt 21-åringen og produsent Ole Torjus (Rytmeklubben) laget eksklusivt for konserten. Se video nederst i saken. 

Ønskereprise: To snutter fra 730s Costume Awards-nominerte Insta: 

❤️❤️❤❤️️ @cezinando ❤️❤❤️️❤️ (Mye mer på 730s Snap: www730no)

En video publisert av 730.no (@730no)

#Cezinando på #Parkteatret, utsolgt flere måneder i forveien ❤️❤️❤️ Se hele konserten (med @kingskurkone_501_nmg & @hesterv75) på 730s Snapchat – www730no

En video publisert av 730.no (@730no)


Vi tok en messenger-prat med Cez fra 730s midlertidige Gran Canaria-kontor, se premiere på live-videoen til «Ellevehundreogelleve» nedenfor.

Hei Cez!! Entreen din/deres på Parkteatret var ganske dritfet. Hvordan gikk du frem for å lage åpningslåt til konserten? 

– Takk ❤ Det er noe med å starte konserter med noe ingen har hørt før. Det setter en slags aura på rommet og inviterer til spenning og spekulasjon. Og det å liksom si høyt at «sånn *her* kommer dette til å utarte seg.» Ole Torjus (Rytmeklubben) hadde allerede beaten og vi spilte inn og lagde låta noen dager før konserten. Jeg tegnet stageplotet sånn at alle vennene mine kunne være der med meg når vi starta showet og bare se dritkule ut sammen som en enhet. Haik (norsk design $$$) lagde amazing klær til oss og Kimarius Abrahamsen designet lyset. 

Hva var det kuleste/sjukeste/råeste som skjedde på den ganske så kule/sjuke/råe konserten din?

– Hele greia gikk sykt, sykt, sykt fort for meg. Føltes helt på ekte ut som en 15-minutters gig, så hele kvelden er bare ett eneste stort andrenalinrush av et minne, men det var veldig spesielt å se folk gråte under konserten. Både under åpningen og mot slutten da vi tok de låtene folk har tettest forhold til ble det plutselig mye tårer og det har jeg aldri opplevd før. 

Det er vel ikke tilfeldig at konserten landet på 11/11. Hva og hvem er 1111KLUBB?
 
– Det er bare gjengen min, egentlig. Vennene mine. Studioet vårt. Paraplyen min, liksom. Alle som vil er med i 1111KLUBB. Jeg har aldri tatt meg tid til å forklare det fordi, jeg vet ikke, det er bare et tall. Samma hva det betyr for *meg* liksom, jeg vet ikke helt selv. Jeg eier det ihvertfall ikke. Bare bli med. Man kan sikkert kalle oss et kreativt kollektiv. Vi gjør jo bare kreative ting sammen. Vi skal sørge for å tydeliggjøre hva vi egentlig holder på meg i 2017. 

Saken fortsetter nedenfor ett rått innlegg via bildedelingstjenesten Instagram

Et bilde publisert av @1111klubb


Hvordan har julen vært? Fikk du noe som gjorde deg ekstra glad?

– Fikk en svart hettegenser av farmor, en flaske portvin av pappa og to stoler til spisebordet mitt hjemme av mamma ❤ (Kan altså kun ha én middagsgjest foreløpig, men går selvsagt inn for å utvide mulighetsspekteret i 2017.) Veldig fornøyd. Har bare vært hjemme i Lisboa og tatt det 100% kult med familien. 

Er det noen norske artister folk bør se opp for? 

– Ja, shit, dét er det, ass. Jeg syntes det er helt sykt hva som skjer i norsk musikk nå. Kanskje spesielt rap. Jeg husker da jeg var 14-15 og begynte å rappe og henge på litt sånne workshops og sånn. Vi var rett og slett ikke like flinke som kidsa i dag. Og, ikke minst, ikke like MANGE. Deres musikkforståelse og hva de gjør rent teknisk er milevis forbi der vi som er i 20-årene nå, var for 6-7 år siden. Og bare det referansespekteret de ungguttene og jentene har. De vet om *alt* som skjer. Håper de har noen til å fortelle dem at hvis de bare virkelig går inn for det og lager tusen låter så er ikke veien *så* lang til å komme seg ut på veien og kanskje til og med tjene litt rapfluser og ha det som mer enn en hobby og/eller en drøm. Du må bare ville det mer enn noe annet, tror jeg. Helt bokstavelig. Kanskje? Har ikke fasiten. Spess s/o til han Ezzari som jeg så her på 730, han er dritkul. Og seff 612. Det er gjeng. Jeg tror de kan klare å catche folks oppmerksomhet også utenfor Norge i 2017.
Du vant 2016. Hvordan blir 2017?

– 2017 blir intenst tror jeg. Selvfølgelig mye musikk, men jeg har et par ikke-musikkrelaterte prosjekter også som jeg skal tillate meg å bruke tid på i tillegg. Sykt spennende. Men det kan vi komme tilbake til ❤ 
Se Cezinando – «Ellevehundreogelleve» (Live på Parkteatret 11/11): 
 

Se også: King Skurk One med Cezinando og Lars Vaular (og Sophie Elise)