Norsk video #1 på YouTube

30. okt 2008 kl. 00:00
RAY KAY MED LADY GAGA OG HENNES ENTOURAGE (PRIVAT)
Du har kanskje lagt opp et bøffa klipp på YouTube som har blitt sjekket ut et par tusen ganger? Stilig. Hva med å filme noe selv som blir det mest sette på YouTube? Enda kulere.

Onsdag var Ray Kays nye video «Poker Face» med Lady Gaga klippet som ble sett flest ganger på Googles gigantiske nettsted. Nordmannens flashy godbit er på noen dager allerede sett nesten 400 000 ganger. (Men det er – som alltid – mange andre filer på YouTube med samme video som er spilt mye.)
I skrivende stund er «Poker Face» dagens nest mest sette.
På amerikanske iTunes – akkurat nå – er klippet på 7. plass på listen over de mest nedlastede musikkvideoene, og har fått 50 anmeldelser, med et snitt på 4,5 av 5 mulige stjerner.
Reinert K. Olsen, som den Los Angeles-baserte 30-åringen egentlig heter, forteller 730.no at han naturligvis er lykkelig over responsen.
– Det er veldig kult å oppleve sånn fantastisk feedback. Bra for både meg og Gaga selvfølgelig, sier Ray Kay til 730.
– Jeg mener at en bra video er en video som er unik på en eller annen måte. De videoen som blir husket, har noe som gjør at folk legger merke til den, enten det er storyline, konsept, redigeringsteknikk, mote, farger, lyssetting, etc. som er unikt. Og denne videoen har definitivt noe spesielt ved seg. En stil og verden som er annerledes. Så jeg skjønner godt at den får oppmerksomhet.

Se Ray Kays kliss nye, gigapopulære Lady GaGa-video.

Videoen er hans første for det enorme musikkselskapet Interscope, som har mange av verdens største artister i stallen, og nordmannen mener jobben med den blonde 22-åringen fra New York er gunstig.

– Det er selvfølgelig bra for min egen karriere å gjøre slike prosjekter. Forhåpentligvis blir det mer samarbeid med Lady Gaga, vi har i alle fall blitt venner nå, sier regissøren med (det som over telefonen virker som) et smil.

Det startet med at GaGa var så full at hun bare ville danse.

(Den offisielle YouTube-siden med Lady GaGas nye video, som Universal har lagt opp, kan kun spilles av i USA. En av årsakene til at det settes geografiske begrensninger på visninger, er at Google i noen tilfeller har begynt å betale vederlag for materiale benyttet på deres sider. Det betyr at hvis du er en artist som har en låt på YouTube, som du selv har laget, kan du få penger for hver visning, på samme måte som radio, butikker og andre som benytter seg av musikk, betaler Tono-avgift til artistene.)

Perez Hilton elsker Ray Kay.