Hopp til hovedinnhold

Norsk vestkyst møter amerikansk vestkyst

RALPH MYERZ (EMPEROR NORTON)
Samtidig som Ice Cube vender tilbake til Rockefeller i Oslo, er hans California-venner Tha Dogg Pound tilfeldigvis (og pussig nok) hos NRS Sessions på Sentrum Scene hundre meter bortenfor, sammen med Tommy Tee og DJ Herkules fra National Rap Show på NRK P3.

En annen kompis av rapperne Daz Dillinger og Kurupt (som begge – karrieremessig – har vokst opp med Snoop Dogg og Dr. Dre) er den norske vestkystens Ralph Myerz alias Erlend Sellevold som utenom en disko-house- og dub-entusiast, også er et hip-hop-hode.

Bilder: Hvilken norsk jente fikk Snoop Dogg til å logre?

Bergenseren har tidligere jobbet med Tha Dogg Pound (sammen med hele Norges OnklP), og når amerikanerne på lørdag drar fra Oslo til Blodbyen, skal de tilbake i studio med produsenten.

– I begynnelsen var det litt rart å jobbe med folk man rett og slett har vært fan av fra man var en liten kid, forteller Ralph til 730.no da vi spør om samarbeidet.

– Men først og fremst er det jo enormt proffe folk med mange artige og gode innspill, og det blir aldri kjedelig!

Han mener det eneste Bergen og Long Beach har til felles er litt av geografien, men at erfaringen er fin.

– Jeg har lært mye rart om studiojobbing og endel om det å konstant være på hugget, være «on the grind» og «hustle». Jeg håper Tha Dogg Pound kanskje lærer litt om europeisk tilnærming til beats.

– Jeg lager jo personlig ting som ligger og «spooner» tidlig 90-talls vestkyst-hip-hop, forhåpentligvis med en liten tvist av Bergen og andre krydderier vi er vant med her, konkluderer Ralph.

(Bergenseren understreker at «spooner» er heterofilt ment.)

Tha Dogg Pound-konserten i Blodbyen arrangeres på USF Verftet.
Too $hort valgte Jenny Skavlan.

NRS Sessions på Sentrum Scene fredag 17. april byr også på blant andre den amerikanske veteranen Big Daddy Kane (som pillet på Madonnas na-na i hennes bok Sex), Pharoahe Monch, platinaduoen Karpe Diem, Ken Ring, Jaa9 & OnklP, Son Of Light, legendariske Warlocks, Jesse Jones, Lazee, Danjah, Bankmenn, det internasjonale fenomenet Loudmouf Choir (med Opaque i spissen) og faktisk mange flere.

Endel av konsertene sendes på NRS på P3 fredag 24. juni klokken 21:00. Radioshowets livesendte 15 års jubileum arrangeres til høsten.

Long Beach og Bergen er aktive i gatene. Her representerer Cali:


Det går også unna i Oslos drabantbyområder, jamfør Jesse Jones gatefavoritt (og iTunes-booster):


Nyeste saker fra 730.no

Les mer