Norsk trippy videopremiere fra Lemaitre

19. apr 2018 kl. 00:00
EN AV DISSE TO TYPENE STJELER SHOWET I VIDEOEN (MADELEINE DALLA)
EN AV DISSE TO TYPENE STJELER SHOWET I VIDEOEN (MADELEINE DALLA)


Lemaitre har lenge laget funky popmusikk – samt lekre videoer.


Men nå legger Røa-duoen kølla på bordet med en forrykende video til «Machine», som de har produsert alene.

Se den nedenfor vår prat med Ketil fra Lemaitre og deres team.

Gratulerer med superstilig video med din partner Urlik i hovedrollen.

– Vi er jævlig fornøyde, og gleder oss til å få smurt robot-Ulrik utover verdensveven. Jeg tror han gleder seg han også, ettersom han sitter og ser på den om og om igjen mens han sier «se nå gutta, se nå!» Det var lenge siden han hadde fått stå fremst i videoene våre, så det var tida for å dra han frem i lyset igjen.

Ulrik takler stjernepresset?

– Han har et elendig pokerfjes, og det skinner gjennom at han ser for seg å gå solo snart. Neste video vil med andre ord være animert, og helst fra dyreriket. Vi må få han ned på jorda igjen.

Hvordan ble musikkvideoen til?– Den er regissert av vår gode venn Julian Alexander, som er som oss også basert i Los Angeles. Han er også vår publisher, men i det «norske kollektivet» her borte bidrar alle med alt mulig i gruppa. Han er god venn med Quick Style, som midt oppi sine 600 reisedøgn i året var innom L.A nylig. Da de hørte låta kicket de vilt, og insisterte at Julian skulle lage video med de. De stilte både som co regi, koregrafer og co produsenter. Til og med Ulrik fikk de lurt inn noen moves på! Før vi visste ordet av det var det 30 mann i sving, og videoen ser enorm ut!
Julian Alexander som har sin regissør-debut sammen med Quick Style, sier at han er godt fornøyd med resultatet.

– Quick Style er venner av meg og gærne multitalenter, vi bestemte oss for å gjøre video mens de bodde hos meg i LA. De har co regi på videoen i tillegg til crazy fet koregrafi. Super high five og 3 til alle de talentfulle folka i video teamet som jobbet dag og natt uka før og ukene etter med etterarbeidet. Dere er bomb og grunnen til vi fikk til dette.

Dansemesterne Quick Style disker også opp med varme ord om snutten.

– Det startet med en uskyldig ide da vi hørte «Machine» og deretter stoppet ideen aldri å vokse. Prosjekter som dette gir oss utrolig mye motivasjon og glede. Sometimes you just have to dance your troubles away!

Lemaitre spiller X Games i Oslo 19. mai – og har dessuten laget temalåten for hele sulamitten. Selv om duoen sitter mye stille og nerder med musikk, så er de i god form – og veldig oppspilte over å få opptre på arrangementet.
– For to gutter fra Ullern som for tjue år siden satt hos naboen og så Daniel Franck vinne X Games i California på en utslitt VHS, så er dette rett og slett enormt, sier Ketil høyt mens han drar luggen bakover og tar en stor slurk med Diet Dr. Pepper.
Før den tid er det altså videoen til «Machine» som gjelder. Se premieren her via Lemaitre og regissør Julian Alexander via Fjernfilm:


Se også: ♫ AURORA er tilbake!