Hopp til hovedinnhold

Norsk sommer-beef i undergrunnen?

URBAN BRANSJEBALUBA: DREW & HEFF VS. HAJI? (SPACECAMP RECORDS/BISI MUSIC)


Hvem kom først, høna eller egget? Det er slike spørsmål som holder oss våkne om natta. Men frågan om hvilket sommeranthem som kom først, Joker i Hattens «Livet er herlig» eller Hajis «Sommernatta», tillater oss å sove søtt: Popfanatikere med respekt for seg selv vet at gla’gutta Drew & Heff seff var fus. Og den er vel grei. Nei?
 
Den dynamiske duoens raskt voksende fanskare reagerer angivelig med misnøye og vantro på MGP-hunken Haji Saleems ferske singel, ettersom den ifølge Jokers label Space Camp Records angivelig swag-røver både Joker i Hattens livsglade YOLO-budskap, samt tjuvlåner/er sterkt inspirert av en rekke tekstlinjer fra guttas ustoppelige sommerlåt (som for eksempel Joker i Hattens «grilling og chilling med hombres og mamacitas» vs. Hajis ikke helt ulike «chillern ved bålet her på stranda».)

I et åpent brev forteller Space Camp at det kan bli snakk om juridiske tiltak:

– Joker i Hatten og Space Camp Records vil nå vurdere om det bør gås til søksmål mot Haji for
tekstplagiat, og ikke minst tort og svie. Space Camp Records har vært i snakk med rådgivere på kontoret til advokat Johnny Cochran (mannen som fikk O.J Simpson av kroken for mord back in the day).

 
Musikkvideoproduksjonsselskapet Instagramatics Art uttrykker også misnøye, blant annet fordi de hever at «en rekke av fargestikkene i 28-åringens video er et regelrett tyveri» av den sommerlige snutten de har skapt for Drew og Heff.
 
Vi venter på svar fra musikkselskapet Cosmos, som gir ut «Sommernatta».
 
Vise ord skal ha det til at «imitation is the greatest form of flattery». Er dette kun et skjult kompliment til duoen, eller er Haji på røvertokt? Døm selv via hver av finalistene i kategorien «årets norske sommerhit» sine respektive, flotte bidrag her:
 

(Lastet opp på YouTube 15. juni, 2012.)
 
 

(Lastet opp på YouTube 5. juli, 2012.)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer