Hopp til hovedinnhold
Amara og Tomy (Mathias Normann/Rolig)

Norsk sommer 3019 med Amara og Tomy – se videopremieren

I vår slapp sangeren/rapperen/låtskriveren/produsenten Adrian Amara alias Amara sin debut-EP Atlantis.

I dag kom oppfølgeren Sommer 3019. Denne gangen med sin musikkpartner Tomy alias Tomas Borg Coucheron.

De to 22-åringene fra Oslo serverer fire lette sommersanger – med en tynn rød tråd for dem som lytter.

Se premieren på musikkvideoen til «3019» nedenfor vår prat med gutta.

Sommer 3019. Amara, er dere veldige forut for deres tid?

– Dette er musikk du kan ta det rolig med i tusen år fremover. Fremtiden blir syk, bro. Bare vent.

Hvordan er den nye EP-en sammenlignet med debuten din Atlantis?

– Den største likheten er at den er laget av samme gruppe mennesker. Atlantis er jo på mange måter mer omfattende for min del, og går mer i dybden på min greie. Tomy og jeg hadde lyst til å lage noe sammen, og det ble en veldig annerledes EP. Fire låter med hver sin take på hvordan ting utvikler seg i løpet av sommeren.

På stilige «Holmenkollen Hills» fra Atlantis sier du:  – Ja, jeg vet jeg kaster bort mitt liv, men jeg har kontakter, så det ender sikkert fint. Hva legger du i det?

– Jeg prøver å si at jeg er klar over at ikke alle synes det å satse på musikk, eller noe annet kreativt, er like attraktivt som mye annet man kan gjøre i livet. Litt som å kaste bort livet på noe som ikke funker. Men i «Holmenkollen Hills» kan du skaffe deg noe kontakter, så du er good uansett.

Hvilke norske artister inspirerer deg?

– Det er en inspirerende tid! Jeg blir inspirert alle som jobber hardt, og er able til å balansere god musikk og bra shows.

Du er signert til Rolig Records, som vennene dine styrer, og som tar seg av musikken og alt det visuelle in-house. Hvorfor signerte du ikke med en de tre majorselskapene?

– Jeg må skyte inn at jeg styrer det jeg også, hehe… Men det er fordi vi har klart å skape akkurat de omgivelsene jeg trenger for å kunne gjøre det jeg gjør. Rolig Records er en familie, og det er et slikt team rundt meg jeg ikke er så sikker på om jeg får noe annet sted.

Hva er viben på musikkvideoen som 730.no har premiere på nedenfor?

– Sommer, og lange netter med gode venner.

Hva er det som gjør Tomy så rå?

– At han er bereist, og har mye fantastisk på hjertet. Og all den musikken dere ikke har hørt ennå…

Tomy, hvordan var det å lage EP med Amara?

– Vi har jo laget mye musikk sammen de siste årene, så det å jobbe med Amara ligger ganske naturlig. Han er utrolig dyktig og hardtarbeidende med det han gjør. Vi kjenner hverandre godt, så det var nok litt key for dette prosjektet da vi hadde én måned på oss.

Hvilken låt er din favoritt og hvorfor?

– Kanskje «Sprettball». Men jeg liker EP-en best som en helhet.

Hvilke norske produsenter ser du opp til?

– Det er mange i Norge som driver med kule ting syns jeg. Jeg liker Kastel godt. Jeg ser opp til produsentene vi har in-house; Christopher Kvalheim, Kristoffer Grobstok, Elias Melkersen og Amara.

Musikkvideoregissøren Mathias Normann er også in-house.

Se premieren på «3019» her:

Se også: 17-åring fra Oslo flipper Beyonce/JAY-Z-melodi

Nyeste saker fra 730.no

Les mer