Hopp til hovedinnhold
Kanadiske favoritter: Ali Gatie og Tate McRae (Warner Music, Sony Music)

Norsk skoleoppgave ble den nye singelen til Tate McRae og Ali Gatie ✨

17 år unge Tate McRae har gått fra stjerneskudd til sertifisert stjerne.

Et halvt år etter release er «You Broke Me First» denne uken en topp 5-hit i Norge.

Og det er trolig bare starten for den talentfulle Calgary-jenta.

Mer om henne hos 730.no snart!

Tate McRae er ute med sin nye singel sammen med «It’s You»-sangeren Ali Gatie, og det er ikke hvem som helst som har skrevet og produsert den.

Bak singelen «Lie to Me» står nemlig et ungt og talentfullt team fra musikkskolen LIMPI i Lillehammer

– Det hele startet originalt med meg, Marthe Strand og Lise Reppe alias Sofiloud under en mentoruke på LIMPI med Fred Ball (signert til JAY-Z’ management Roc Nation), forteller produsent Nicholas alias 23 år gamle Nicolay Øverland til 730.no.

– Alle hadde en sperre og greide ikke kicke på noe, så etter 2-3 dager uten noe, gikk jeg til inn til Victor Karlsen og ba han spille hva som helst på gitar for oss, og resten er historie.

Så fikk de hjelp av låtskriverne Emily Harbakk og Eirik Gjendemsjø, samt Manon Dijk på produksjon.

Mange kokker blir ikke nødvendigvis bare søl: 

Låtskriverne Emily Harbakk (25) alias Gucci Caliente fra Farsund og Lise Reppe alias Sofiloud (24) fra Lofoten var en del av det aller første LIMPI-kullet i 2018

I dag lager de fortsatt musikk sammen – og hver for seg – i et kollektiv på Holtet i Oslo.

Hvordan havnet «Lie To Me» hos to av verdens hotteste artister akkurat nå?

Emily: – Vår stjerneprodusent Manon ble raskt plukket opp av Warner Chappell Publishing allerede da vi gikk på LIMPI, og på teamet har de Petter Walther Walthinsen som har jobbet som en HELT dag og natt for å sikre at låta kom til rette! All ære til ham!

Hvordan har pandemien påvirket låtskriverlivet? 

Emily: – For min del gjorde det bare at jeg i begynnelsen skrev masse tullesanger om corona, sånn som alle andre… Men det har vel påvirket mest sånn fysisk: det at vi ikke kan reise så mye og ha fysiske sessions. Og jeg TAKLER IKKE zoom-sessions, så for min del har det vært litt kjipt.

Lise: – Personlig syns jeg det har gjort meg mer kreativ og løsningsorientert. Når ting ikke er som de skal blir man tvunget til å tenke annerledes. Men det er klart at jeg ser frem til at ting går tilbake til normalen!

– Det er ikke til å stikke under en stol at jeg har savnet å være i samme rom som noen å skape noe sammen.

Lise og Emily aka Sofiloud og Gucci Caliente (privat)

Vi har vært på LIMPI noen ganger, og fy søren så mye talent det er der. Hvordan har det gått med studentene i ettertid? Kan dere ydmykt oppsummere noen høydepunkter? 

Emily: – Sånn helt ydmykt så tror jeg ikke dere helt er klare for hva som kommer til å skje. Det ligger så jævlig mye fett rundt på diverse harddisker rundt omkring, også er det noen helt syke artist-talenter som vokser frem akkurat nå.

– Pass dere for Ash Olsen sier jeg bare!

– Og når det kommer til hits så er det jo klart at Sofilouds «Gurls» som slippes i neste uke kommer til å bli en landeplage. Men det er jo klart at «Lie To Me» er det største som har skjedd med oss begge.

Lise: – Hahaha! Ja, «Gurls» kommer til å smelle! Men når det kommer til høydepunkter er det vanskelig å sette fingeren på enkelthendelser, jeg ser stadig vekk LIMPI-folk i helt syke sessions. Jeg tror høydepunktet faktisk har vært den læringsprosessen rundt det å lage en låt, og å finne ut nærme og hvor langt ifra du er å skrive en verdenshit.

– Det å dra til LA og få utfordret seg selv som artist og låtskriver er også noe jeg alltid kommer til å være stolt av, og jeg er så takknemlig for all kunnskapen LIMPI har gitt meg. Jeg ser frem til alt vi har i vente!!

Emily, vi hørte at du er i studio med Sigrid denne uken… Hvordan går det?

Emily: – Det stemmer!! Kan ikke si så mye mer annet enn at jeg koser meg så masse!!! For et nydelig og ikke minst DYKTIG menneske å være i studio med!

Hvem er drømme-collab?

Emily: – ROBYN!!!!!!! men Kate Bush og Charli xcx er selvfølgelig på lista. Men jeg tror jeg hadde dødd hvis det noengang hadde skjedd.

Lise: – Åhhhhh!!!! Drømmecollaben min er så sykt Tove Lo. Hun er the shit, for å si det mildt!

Har dere noen tips til andre som vil prøve å lykkes som artist og eller låtskriver?

Emily: – Hmmm…. du må gå all in tenker jeg. når det er uendelig med folk som vil det samme som deg så kan du ikke gjøre noe halvveis.

Lise: – To ord: Hold. Ut. Ikke gi opp, og aksepter dårlige dager, for de er det mange av! Vær takknemlig for alle muligheter og bare vær snill og god med de rundt deg. Man kommer langt med det:)

Se også: Vi tok en prat med Dua Lipa sin norske favoritt Caroline Ailin

Les mer