Hopp til hovedinnhold

Norsk sjelsøking på Jamaica

NICO I KINGSTON, JAMAICA – 2010 (KNIRCKEFRITT)

Forleden dag droppet den hotte videoen til den (ditto hotte) franske Oslo-gutten Nico Ds (tritto hotte?) «Soul Searching»-singel fra hans råflotte debutalbum Coming in From the Cold – og vi lot Norges ypperste reggaeeksport brekke ned klippet, som ble skutt i Norge og Jamaica i fjor av Truls Serlingsen og Edouard Truedsson, og er regissert og klipt av sistnevnte sammen med Audun Caspersen.

(Videoen finner du nederst i saken.)

 
Heisann, Nico! Fet video, gitt! Hvordan var det å skyte «Soul Searching»-videoen på Jamaica i fjor kontra «Ruff Times»-videoen din med Jah Mason i 2010?
 
– Takk! Mange av scenene i denne videoen er footage fra TVN-serien Cruiseliv som jeg og to av gutta mine fra Jah Ark Manifest var med i. Det var ikke som en vanlig musikkvideo hvor mesteparten av tiden går til venting, venting og litt mer venting. Her deltok vi på innspillingen av en dokumentar og opplevde ting hele tiden, mye mer dynamisk enn da vi skøyt «Ruff Times» på Jamaica, jeg og Jah Mason hadde skikkelig good times da også seff – men det blir litt kjedelig når man må gjøre ting om og om igjen.
 
I videoen medvirker blant andre den mediesky og kriminelt sovet på norske superprodusenten Carl Hovind – som også har produsert store deler av debutalbumet ditt Coming In From the Cold. Var det et bevisst valg å ha med Carl i videoen for å gi ham litt promo?
 
– Egentlig ikke, men er enig i at han fortjener masse mer shine! For meg er det naturlig å ha med Carl, ettersom han er som en mentor for meg samtidig som han er en av mine beste venner. Kjenner jeg ham rett er han ikke akkurat superfan av å ende opp på kamera sånn generelt, så det er en ære at han medvirker og ikke brånekta på denne!


Skjedde det noe gøy under innspillingen av videoen?

– Jeg vet ikke om jeg ville definere musikkpromotering i Kingston som gøy..! Du flyr inn og ut av grisevarme studioer, blir forsøkt hustla, må ha med deg lokale kompiser som dobler som protection…
Personlig blir jeg ikke så bekymret i slike situasjoner, men skal love deg at svetten sto på TVN-filmteamet da de ble dytta inn i bussen, og det ble såpass ladet stemning at den jamaicanske tv-produsenten evakuerte oss fra markedet..! LOL!

Føler du deg mer kameravant etter innspillingen av Cruiseliv på TVN? Er det «lettere» å skyte videoer nå?

– Har ikke skutt så mange musikkvideoer siste halvåret, men har helt klart
blitt mye mer vant med kamera og media generelt! Tro meg, har du gått
gjennom noen harde, svette promorunder i Jamaica blir man ironisk nok
hardhuda nok for norske forhold.

Har du noen all-time
favorittmusikkvideoer?

– Damian Marley & Nas – «Patience».

Respect.

#RESPECT in every aspect: Se Nicos feiende flotte, ferske «Soul Searching»-musikkvideo her:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer