Norsk serietips: Hvite pappagutter overrasker

8. feb 2018 kl. 00:00
DPLAY LEVERER DAGSFYLL PÅ FROGNER (DPLAY)

DPLAY LEVERER DAGSFYLL PÅ FROGNER (DPLAY)

Vi vet ikke med dere, men da vi hørte at streamingtjenesten Dplay skulle lage humorserie under tittelen Hvite gutter, fikk vi sterke flashbacks til horrible Adam Sandler-filmer hvor vitsene er så oppbrukte at selv Ravi og Odd Børretzen (hvil i fred <3) hadde slitt med å resirkulere dem

Heldigvis er det endelige resultatet i en helt annen liga enn som så. 
Det vi får servert er en god blanding av genuint morsomme sekvenser og situasjoner, melankolske tilbakeblikk på gylne tider (alias russetiden) og selvsagt en dose usmakelig cringe. 
Ferskingene Jørgen Evensen, Torjus Tveiten, Eirik Hvattum Bjørnstad og Johannes Roaldsen Fürst spiller hovedrollene som fire, hvite stereotypiske pappagutter.
 
De er oppvokst på «Oschloooos» beste vestkant og aldri har måttet bekymre seg for noe som helst – men begynner å merke litt på at resten av verden beveger seg særdeles kjapt for fire 27-åringer som fortsatt bor i kollektiv sammen. 
Fun fact: De talentfulle godguttene står jovialt nok også for seriens manus.
Noe kjipt er det dog at serien starter usedvanlig tamt. Er man tålmodig, blir det dog mye bedre – vi lover. 
Åpningsepisoden er nemlig ikke representativt for resten av serien i det hele tatt. Guttene tar seg en tur på dagsfylla, og ender opp på en russefest med en gruppe tenåringer, hvor de får gjenoppleve sine glansdager fra russetiden og rømmer fra politiet. De storkoser seg mildt sagt. DET ER IKKE BARE-BARE Å LEVE SOM 27-ÅRING NÅR PAPPA KUTTER CASHFLOWEN (DPLAY)

Førsteinntrykket er at serien hyller pappaguttene; ikke så svært ulikt en Sandler-film, vel og merke. Endeløs festing, chugging av sprit fra boller, sex på kjellergulvet, og litt kleinhet innimellom for å fylle humorkvoten. Den sanseløse fylla glorifiseres, og det hele er ærlig talt litt teit. Det skal godt gjøres å ikke slå av der og da – men ikke gjør det.
Det tar nemlig ikke lang tid før serien finner sitt grunnfeste; allerede i episode to begynner ting for alvor å ta seg opp. Dynamikken mellom de fire ungkarene og eventuelle utenforstående er fascinerende og imponerende med tanke på hvor ferske de er innen TV.
Morsomst er det når serien viser sin uforutsigbare side, slik som at den mannlige stripperen guttene inviterer på kødd kjefter dem huden full for å ha det gøy på andres bekostning, før han tvinger dem til å se på at han riser de bare rumpeballene sine. Her grenser det til hysterisk morsomt, men dessverre tar vi aldri steget helt over. 
Til tider går det litt over streken, og vi havner på feil side av grensen mellom cringe-morsomt og cringe-cringe. En Emilie Nicolas-cameo hvor hun har sex i en barnevogn er spesielt ugøyalt, og gir ekkel ettersmak. Man booker ikke nasjonalskatt Emilie Nicolas for så be henne spre beina i en stroller.      

SKUESPILLERNE ER FERSKE, MEN GIR EKTE LIV OG NATURLIG KJEMI TIL KARAKTERENE SINE I HVITE GUTTER (DPLAY)


Men, for de som er glade i norsk humor er det nok å hente her til at det er verdt å ta en tur innom Dplay-spilleren.  
Hvite gutter kommer sterkt ut i en periode hvor humor-Norge fortsatt lider litt etter NRK-flausen Nesten voksen. De serverer et gøyalt, og til tider dyktig innblikk i den moderne ungkarstilværelsen. Hvite gutter vet tydeligvis nøyaktig hvem målgruppen deres er, og treffer blink. Det er ikke noe bullseye-skudd, men det treffer aldri veggen heller. 
Kommer man seg over førsteepisode-knekken, som muligens skyldes at guttene er relativt ferske med manus, blir man rikelig belønnet. 
Guttene vitser seg gjennom komiske situasjoner man bare ser på TV, sjekker opp feminister uten å helt skjønne poenget, og diskuterer den tyske forbundskansleren Angela Merkels fake nudes. (2018-versjonen av «fake news»?). 
Det hele er dog gøyalt, til tider er det veldig gøyalt til og med. Men lenger enn det strekker ikke Hvite gutter seg. Etter hvert slutter vitsene å overraske, og scenarioer som skal ta oss på senga bommer og krasjer humre-verdig inn i nattbordet i stedet. Men, aller helst skulle vi jo gjort mer enn å humre. 
Terningkast 4.
  
Anmeldelsen er basert på de første fem av seriens 10 episoder.  
 
Hvite gutter ser du gratis på Dplay. 
 

Sjekk også ut denne umorsomme hvite gutten: YouTube bryter samarbeidet med Logan Paul