Hopp til hovedinnhold
Foto: Ronja Slar

Mark J fra Grimstad er rocker turned rapper: – Ingen i den norske bransjen var interessert

Ny runde Ültralyd!

I den gamle favorittspalten Ültralyd gir vi artister i startgropen litt drahjelp, og gjør veien til folks øreganger ørlite kortere. Noe du, bandet ditt eller noen du kjenner trenger? Gi meg en holla: [email protected] <3

Vi har tatt en prat med Markus Johnsen alias Mark J. Han er egentlig en artist som de siste årene har stablet solokarrieren på bena. Men den 25 år gamle Grimstad-gutten tar en 180: Han går fra å være vokalist i metalcore-bandet Aerial til å rappe.

Et ganske stort sprang?

– Det kan du trygt si! Musikk har jo vært en stor del av meg siden jeg var liten, og det å gå fra et godt etablert metal-band til å starte helt for seg selv, ble et definitivt et større sprang enn jeg hadde sett for meg, sier Mark til 730.no.

Siden den gang har Mark(us) gitt ut musikk på egen hånd, til tross for at møtet med ny sjanger har gitt mer motstand enn han først trodde. 

– Så fort jeg startet som Mark J, måtte jeg plutselig forholde meg til en helt annen bransje, og det som overrasket meg mest var at jeg nå ikke fant noen som ville jobbe med meg. Jeg snakket med en haug forskjellige mennesker i bransjen, men ettersom jeg var ny i sjangeren var det ingen som brydde seg. Dette gjelder forsåvidt mest i Norge, så det er grunnen til jeg endte opp med kun å jobbe med amerikanske produsenter og låtskrivere. Rett og slett fordi ingen i den norske bransjen var interessert.

Bli bedre kjent med Mark J via Ültralyd 🎶

(Henrik Holt)

Hvordan føler du deg om dagen?

– Jeg har det veldig bra og er i en periode nå hvor det jobbes mye med ny musikk og ting begynner å skje. Jeg gjør forsåvidt det meste selv, så det er utrolig mye å gjøre for tiden – akkurat slik jeg liker det!

Hvordan vil du beskrive musikken din med tre ord?

– Energifull, mørk og melodisk.

Hva inspirerer deg? 

– Musikken min beskrives gjerne av noen som en dyster og noe mørk krysning av pop og trap-rnb. Jeg husker jeg ble spesielt fascinert av Post Malone da han kom med sitt første album, og hvordan han sang melodisk over dark trap beats. Dette ble jo da en stor inspirasjon da jeg skulle lage min egen musikk som Mark J. I formidlingen av min egen musikk blir jeg veldig inspirert av både mine egne og andre menneskers historier og opplevelser.

Fullfør setningen. Mark J er ____ møter ____ med en liten dose ____? 

– Mark J er trap møter pop med en liten dose stor dose ambisjon.

(Markus Johnsen)

Hvilke artister fikk deg til å ville bli artist? 

– Jeg elsker Warped Tour-band som Sleeping With Sirens, Crown The Empire og Of Mice & Men i ungdomstiden. Jeg var faktisk så gira at jeg begynte å lage masse vocal covers på YouTube allerede i 2012, som var sånn jeg startet å synge og screame selv – og nei, jeg vet hva du tenker, du får ikke lenger se dem på YouTube, haha!

Hvilke norske artister ser du opp til? 

– Sigrid og Astrid S er definitivt to norske artister jeg ser opp til! Jeg synes det er SÅ fett at de har klart å lykkes så bra internasjonalt. Synes egentlig at norske artister har vært undervurdert sykt lenge, så det er utrolig gøy å se at flere og flere lykkes internasjonalt. Norge er ikke stort, men vi har en god dose talenter her som ikke må undervurderes. Det er heftig å se at talentfulle og hardtarbeidende artister blir løftet opp og frem. Vi må heie på hverandre!

Hva mer kan vi forvente fra deg fremover? 

– Følg med, så får du se! Det renner inn masse gode tilbakemeldinger på musikken som allerede er ute, så jeg gjør alt jeg kan for å steppe det opp enda et hakk! Etter å ha gitt ut min første EP har jeg lært utrolig mye, og spesielt tenkt mye på hva jeg vil fokusere mer på og ikke. Jeg har også bondet et par nye samarbeid som lover veldig bra for det jeg jobber med! Jeg slipper ingenting før jeg er helt fornøyd.

Sjekk ut Mark J og hans musikkvideo til «Flex» her:

📽 Videoen er regissert av Pavel Trebukhin.

Mer norsk musikk her 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer