Hopp til hovedinnhold

Norsk overraskelse på Øya

Øyafestivalen annonserer de første artistene booket til neste års arrangement i en pressemelding, med en norsk rockegodbit øverst; Kåre & The Cavemen.

Bandet, med Turboneger-gitarist Knut Schreiner i spissen, har vært stille i mange år, og i følge Øya blir dette deres siste konsert.
På 90-tallet slapp Kåre & The Cavemen to populære album, med hitsingelen «A Long Day’s Flight ‘Till Tomorrow».

Festivalen, som arrangeres i Oslo 11. – 15. august, røper også artistene Tommy Tokyo & Starving For My Gravy, jazzy Atomic og ferske The New Wine.

Annonseringen kommer i forkant av festivalens julekampanje, som byr på billige festivalpass.

Øyafestivalens skriv om Kåre & The Cavemen:

På siste halvdel av 90-tallet fikk et band fra Harestua, kalt Kåre & The Cavemen, sitt store gjennombrudd. De ble dannet en del år tidligere som et reint surfband med klare referanser til Link Wray og Dick Dale. De fikk raskt stor respekt i Oslos rockeundergrunn, for sinn respektfulle omgang med klassisk surfsound og sin imponerende framføring.

Ikke bare bød gitarist Knut Schreiner på noen av de frekkeste gitarlydene Norge hadde hørt, bandet hadde også lært et og annet om showmanship og mytebygging. Ettersom tiden gikk inkluderte de også sofistikert popmusikk og annen musikalsk snacks.

Skivene Jet Age (1997) og A Long Days Flight ´Till Tomorrow (1999) ga dem et langt større publikum enn de tidlige vinylsinglene og snart var Kåre & The Cavemen landets mest omtalte rockeband. Medlemmene inngikk også i løpet av 90-tallet i band som Turboneger, Kwyet Kings, Cavebones, Anal Babes, Gluecifer, Yum Yums og mange til. Etter hvert hadde bandet gjennomgått noen medlemsbytter og de adopterte navnet Euroboys (som til da hadde vært deres internasjonale navn).

Plateproduksjon og konsertopptredener fortsatte, men en del savnet det opprinnelige Kåre & The Cavemen. Nå skal besetningen fra gjennombruddsårene gjenoppstå for en siste konsert på Øyafestivalen i august. Vi kan love et fantastisk rock’n’roll-fyrverkeri som man ikke har sett maken til på ti års tid. Kom deg til Middelalderparken for å ta farvel med et av de siste 20 åras aller morsomste norske rockefenomener. Dette blir første, eneste og siste mulighet til å oppleve dette.

Euroboys’ «One Way Street»:


Nyeste saker fra 730.no

Les mer