Hopp til hovedinnhold
Deilig høst i Norges land med ny norsk musikk som varmer (Johner Images)
Deilig høst i Norges land med ny norsk musikk som varmer (Johner Images)

Norsk musikk som er kliss ny: 730.no kuraterer dagens slipp

Norsk musikk-fredag!

730.no satt oppe i høstnatten og sonderte slippene innen norsk musikk. Her får du to utvalgte håndfuller i flere sjangere fra flere steder i Norges land. For kulturen.

God helg! <3

Sebastian Zalo med Olivia Lobato «Alle roser»

– Jeg har blitt en av dem / selv om huset står i flammer løper jeg hjem… Norsk-ivoriansk‌ Horten-gutt + svensk-brasiliansk Stockholm-jente = duoen vi ikke visste at vi trengte. Men hør på denne perlen nedenfor 🌹– «Alle roser» handler om det å elske. Fordi det er det jeg tror vi alle mennesker instinktivt er innstilt på å gjøre; å finne noen å elske, forteller Sebastian om duetten. – Vi er avhengige av å kjenne at vi elsker noen. På godt og vondt. Man elsker helt til man blir ødelagt eller dør. Med å elske kommer det smerte, glede og alle følelser. Du kan ikke ta det ene og ikke det andre, du må hele pakka. Noen ganger har man lyst til å skru av, men det går ikke. Det er som alt annet i livet, det kommer med en eller annen pris…

Det svenske stjerneskuddet Olivia elsker samarbeidet med nordmannen. – Det va kul att jobba med någon som inte pratar samma språk, då fick vi två ordförråd att jobba med. Norska är sååå fint, så det va väldigt tacksamt, sier 18-åringen, som fikk en topp 5-hit i Sverige og Norge med debuten «Syrener». Duoen har skrevet låten sammen med August Stubø og Joakim Buddee. Sistnevnte har produsert med Jesper Borgen. Nyt nydelig svensk-norsk musikk nedenfor.


Olivia Lobato til 730.no: – Det er ikke lett å gjøre det bra på TikTok!


 

Havanna Winter «Heaven to Me»

– I’m not religious but you’re the closest to God that I’ll ever be… Tenk hvis noen sier det til deg? 🥹 Eller bedre; synger det til deg. Etter en mørk, poprockete debutsingel, følger Havanna Winter opp med en mjuk ballade om en gutt som bokstavelig lyder helt himmelsk. Men som ikke er det 🚩 – «Heaven to Me» handler om en jente som er håpløst forelsket i en bad boy og ignorerer alle de røde flaggene, forteller Oslo-jenta. – Jeg elsker denne sangen så mye og blæster den i bilen med vennene mine, forteller hun. Den Los Angeles-baserte 16-åringen har skrevet sangen sammen med produsenten Mark Nilan Jr., som har syv låter med Lady Gaga på CV-en. Samt utgitt musikk med Avicii, Migos, Kevin Gates og Tate McRae.

 

Jesper Jenset med Julia Lov «Tilbake»

– Baby, i vil ha de tilbake, ha deg her i øverste / ta med alt du har av bagasje, for i har meir enn nok plass te de… Visste du at Molde-dialekt og svensk er en perfekt match? Ikke vi heller. Før nu. Mulig det er Jesper og Julia som er unike, men dette er uansett et lekkert samarbeid. Retro R&B-vibes om en sommerflørt du ikke helt klarer å glemme, og det passer perfekt nå som høsten er her. Skrevet av Jesper og Julia Lövholm, produsert av Flatmate.


Norsk musikk: UNDERGRUNN x 730.no: – Skryt fra Karpe er vår Spellemann


 

Hedda Mae «It Ain’t You»

– I’ve been looking for someone, but it ain’t you…  Det er vanskelig å ikke la seg rive med av låtene til Hedda Grønhaug alias Hedda Mae, SPESIELT live. Vi så Oslo/Bergens-artisten på by:Larm for bare et par timer siden. Da spilte hun denne bopen, et powermove av en låt, som er en del av den nye EP-en This Might Get Loud. Hør på hele! Og roter denne låten litt ekstra. Og – tips! – se Hedda Mae live. Skrevet av Hedda, Josh Oliver og Benjamin Giørtz. Produsert av Benjamin.

 

Amanda Tenfjord feat. Evangelia «AMAN»

Back and forth, you’re making me dizzy, hard and cold, you’re just overthinking / I can’t wait forever to never know, don’t hold back, I give you the green light… Det har gått noen måneder siden norsk-greske Amanda representerte Hellas i Eurovision, og nå virker det som det greske folk for alvor har tatt sunnmøringen til brystet. Med seg har hun greske Evangelia Psarakis. Selv om det er noen linjer på gresk som vi skjønner svært lite av, er det vakkert og verdt veldig mange rotasjoner. Skrevet av Alexis Troy, Jay Stolar, Thea Wang, Amanda, Evangelia og Bjørn Helge Gammelsæter. Sistnevnte har produsert.

 

Adrian Sellevoll «Rundt og rundt»

– Drikker opp til det går rundt og rundt, til eg glemmer deg, bunnen opp til det går rundt og rundt, du var alt for meg… En låt med det triste temaet det er å bytte ut savnet av eksen med en enhet. Og ja, tittelen er en referanse som går igjen musikalsk: Barnesangen om hjulene på bussen. En idé låtskriver Helge fikk fra kjæresten Embla og søsteren Live. Det passer overraskende godt, og Adrian gir det en rå flyt. Skrevet Adrian, Hef Augusto, Helge Moen og Jim Bergsted. Produsert av Helge og Jim alias skrubbsultne tobago.

 

Mae «Protagonisten»

– Et par bananer i kofferten, en kotelett på disken / det er bare å gønne på, men spørs om det er verdt risken / ganske fast i fisken, blir bært (sic) ut på båre / ta og få deg en jobb, du klarer det ut året… Raphelten fra Furuset er ute med Protagonisten; hans andre album på norsk. Her disker Mae aka Opaque opp med mer observant, reflektert hverdagsfilosofi over fandenivoldsk produksjon fra Tommy Tee. Gjester er Unge Obi og Kevin fra Warlocks. Se opp for kalas for slippet på Parkteatret i Oslo i kveld 🎉

 

Ida St. Frank «Where Do We Go»

– Where do we go, when no one’s there to hold / Where do we go, when nothing feels like home… Det har vært vanskelig for Ida Stubberud Frank å finne et sted hun føler seg ordentlig hjemme. Hun har flyttet og bodd flere steder, og fant etter hvert ut at hjemme like gjerne kan være i de menneskene du har rundt deg, så lenge du føler deg trygg. Akkompagnert av denne varme debuten, som er skrevet av Ida og produsert av Kurt Gaasø, har hun en musikkvideo som er regissert av Ida selv.

 

KAKKMADDAFAKKA

– I can’t change my history / I keep running away but it caught up to me / still longing for a victory / I no longer recall how it should feel… Veterankvintetten fra Bergen setter ord på følelsene på sitt melankolske comeback. Som også er feelgood. Singelen, hvor Axel Vindenes’ bror Pål griper mikronfonen for første gang, er fra guttas syvende album Revelation, som skal kombineres med deres første turné på to år. Skrevet av Axel og Pål, produsert sammen med Even Gillebo.

 

Chino «Gin i min juice»

– Flyr til Paris, Madrid / hun vil være min, men jeg har ikke tid… Chino fra Oslo slipper sin debutsingel hvor han skildrer ingrediensene i livet sitt 🎥 Apropos film: Videoen laget av Tropical Noah.

 

Ulrikke «Feels Like Home»

– Losing my purpose, a drop in the ocean / I know where I belong, when I’m with you it feels like home… Apropos å finne menneskene som betyr noe for deg. Gullstrupen fra Sarpsborg forstår viktigheten i å være rundt folk man er trygge på. En nedpå, men likevel powerpop-ete sviske, som lett kan klistre seg til hjernen. Skrevet av Ulrikke Brandstorp, Helge Moen, Jim Bergsted og Joshua Oliver. Produsert av tobago.

Mer norsk musikk:

Musikk-Norge har fått et stjernepar 🤩

Nyeste saker fra 730.no

Les mer