Hopp til hovedinnhold
Haugenstua, reis deg! (Stian Andersen/Sony)

Norsk musikkvideopremiere! Britz brekker ned låt for låt

Britwum-sesong!

Britz alias Yaw Anane Britwum fra Oslo er ute med sin debut-EP, hvor Isah og Jonas Benyoub gjester.

Settet Britz Szn har syv spor (Kanye West ville kalt dette for et album) hvor Oslo-gutten skildrer livet så langt. Fra å legge fotballkarrieren på hylla, fullføre sosionomutdannelsen for pappa som plutselig gikk bort, manøvrere seg gjennom kompiser som har tatt dårlige valg og å holde seg på rett kjøl.

– Det er et symbol på at du kan bli noe uten å flippe en eneste bag.

730.no har tatt en prat med dyktige godgutten. Se også videopremieren til «Forstå meg» nederst i saken.

Britz, hvordan vil du oppsummere karrieren så langt? 

– Karrieren så langt har vært en velsignelse. For to år siden var jeg usikker på om jeg i det hele tatt ville lage musikk, og om jeg var god nok. Men jeg ser nå at Gud hadde en plan for meg, og det er sykt å tenke på at alt det her starta med en freestyle på Instagram.

Hva har vært høydepunktet?

– Det har vært flere høydepunkt, alt fra låter som treffer publikum til å få tilbakemeldinger og veiledning av store artister jeg har sett opp til. Platekontrakten med Sony har også vært et høydepunkt. Det har vært et bra år, og jeg er takknemlig for reisen.

Hva har inspirert deg til EP-en? 

– Jeg ville få ut et prosjekt i løpet av det første året mitt i musikkbransjen. 22. februar 2019 slapp vi «Alé Alé», og ett år etter er det syv nye låter ute som jeg mener er gode nok kvalitetsmessig. Jeg vil jo med tiden være en artist som kan droppe prosjekter og gjøre moves på den måten. Men jeg er tålmodig, man vet når tiden er inne.

Kult, vi gleder oss! Hva savner du i norsk hip-hop? 

– Jeg savner ikke så mye! Jeg bare synes det er viktig at vi prøver å være originale så norsk musikk får sitt eget særpreg, Vi bør ikke rushe så mye for å være mer lik andre musikkbransjer. Det er fetere at vi tar oss tid til å bygge vår egen ting, vår egen wave.

🌊 Hvis du kan velge én internasjonal stjerne å gjøre låt med, hvem? 

– Jeg hadde valgt å jobbe med Stormzy! Bare fordi han har så sykt bra budskap i låtene sine. Tekstene hans er ekte og personlige. Han mestrer rap, punchlines og bars. Samtidig som han er god på melodier og vet når det passer. Han er allsidig og viser at han kan gjøre mye som artist.

Woah, vi håper. Hvor går veien herfra?

– Herfra er det mye jobbing med meg selv. Jeg vil bli bedre for hver låt jeg legger ut og vil bli den beste versjonen av meg. Kommer til å være mye i studio og være bevisst på hva jeg kan gjøre for å utvikle meg mest mulig. Jeg tror det året blir et bra år.

2020 🚀 Nedenfor forteller Britz til 730.no om det han serverer på debuten.

(Alier Ajak/Dreammaker/Sony)

«AMG»

– Intro-låta til EP-en, der jeg slipper lytterne inn i mine tanker, usikkerheter og drømmer. Vil egentlig ikke si så mye om den, jeg vil at lytteren tolker den på sin egen måte. Den er produsert av JNS.

«Alé Alé»

– Debutsingelen min, med Jonas Benyoub! Det morsomme er at jeg faktisk har vært fan av Jonas i lang tid. For noen dager tilbake snakket vi om hvordan jeg pleide å spørre han om å bli med i studio. Så låta betyr mye for meg, ikke bare på grunn av budskapet, men også hvem jeg fikk formidla budskapet med! Stor shoutout til Jonas Benyoub. Også produsert av JNS.

«Forstå meg»

– Produsert av SNACKZ og PVCIFY! Syk produksjon faktisk! Vi var flere artister i studio, og vi hadde egentlig en annen artist som skulle jobbe. Jeg skulle bare prøve å legge noen melodier for moro skyld, så endte det opp med å høres kult og annerledes ut. Jeg dør for den!

«Dubai»

– Dubai er en personlig låt som handler om ting jeg følte på i en periode i livet mitt. Den handler om alt fra tapet av min far og ting jeg følte på som barn, til en kompis som også gikk gjennom sitt. Låta handler om å ta med seg det vonde man opplever til å lage en bedre hverdag for seg selv.

Se musikkvideoen her!

«Low»

– Denne er produsert av svenske Lowgan, han prodda også Ay Ay. Jeg elsker bouncen i låta, det er en feelgoodlåt! Jeg må være ærlig å si at ting har forandret seg litt siden freestylen jeg slapp på Instagram i 2018 [som ble til 730-sak], og jeg innrømmer i denne låta at jeg lowkey har lyst på Balenciaga-sko. Så hvis noen ser meg med Balenciagas – så har jeg kasta den ut der før jeg blir roasta for det, hahaha!

«Ny tid»

– Produsert av Lars Rubix/Rubbaband. Jeg elsker viben i låta, det er en låt jeg aldri blir lei av. Jeg liker at den handler om å nyte prosessen. Jeg er ikke der jeg vil være, men jeg er på vei dit og jeg nyter det. Dum bounce i den låta, også.

«Vi flyr»

– Også produsert av JNS! Jeg elsker låta! Det er min første million-streama låt og jeg synes det er fortjent. Isah og jeg gjør greia vår og låta er banger. Den handler om at vi er på vei opp, og er egentlig en låt hvor vi begge føler oss frem og får frem selvtilliten vår.

Se premieren på Britz’ video til «Forstå meg»:

– Videoen er laget av lillebroren min Alier! Det i seg selv synes jeg er heftig, det er samme karen som filma «Taste»-freestylen min. Vi har begge utviklet oss siden den gang. Kult av vi fortsatt kan spille hverandre gode! Hele videoen er filmet på Haugenstua. Jeg har bodd der hele livet og det er en stor del av meg. Jeg har lenge ønsket å filme en video der og jeg følte denne låta passa til det. Alier fanga sykt fine shots, så jeg er kjempefornøyd med videoen.

Se også: Cezinando med årets vakreste popskive?

Les mer