Hopp til hovedinnhold
Critical, Martin Danielle, Kapricon (Universal)

Topp 9 norske sanger som kom ut i dag 🇳🇴

Fredager flommer over av kliss ny musikk.

I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag – innen flere sjangere.

Vær så god.

CLMD feat. Madcon «Anything»

Kjekke-CLMD, eller som nettaviser kaller ham; The Voice-Martin, teamer opp med sin TV-kollega Yosef og hans Madcon-partner Tshawe. I bakgrunnen har Mr. Danielle også med Skinny Days og Bobler & Bass på det som bør kunne bli en norsk sommerslager.

 

donkeyboy feat. Linnéa Dahle «Think You Should»

Når kommer filmen om donkeyboy? Synthpop-legendene slapp sin debutsingel «Ambitions» med Linnéa som gjest 24. mars 2009 – altså nesten nøyaktig 10 år siden. Da passer det rågodt at de er tilbake sammen. Temaet er trolig å gripe dagen og leve sitt beste liv. – Watch the sunrise in Drammen Tokyo, somewhere life is good / I think you should

 

ZadeKing med Ezzari «Rambo»

The Weeknd, Bryson Tiller og norgesaktuelle Ski Mask the Slump God har også laget sanger om Sylvester Stallones ikoniske karakter John Rambo. Dette er dog – så vidt vi vet – den første norske sangen som bruker navnet. ZadeKing og Ezzari serverer heldigvis ikke jungelkrig, men de har vakre jenter i siktet (som Rambo). Den potensielle sydenslageren er i musikalsk regi av ivrige Andre Jensen og Anders Nilsen alias Neon Gorilla («Sommerkroppen»), som slipper flere sanger ca. hver uke. (PS: I høst vender 72 år gamle Sly tilbake med våpen i Rambo V: Last Blood, hvor han kriger mot et meksikansk narkokartell. Kanskje Oslo-duoen kan fremføre sin smash på den norske premierefesten <3!)

 

Matoma & Nikki Vianna «When You Leave»

Tropical house er ikke død! Smørblide Tom og hans Atlantic-kollega; Flo Rida-protesjéen Nikki Vianna – som også er influencer – har laget en sang om vrien kjærlighet. Man kan være i et dårlig forhold, men når det endelig er slutt, savner man ofte den dårlige kjæresten lell. Følelser er ikke lett. Heldigvis forsvinner de etterhvert…… Uansett! Trøst deg med Matomas nye singel.

 

Sofian «Jailhouse»

R&B-veteranen fra Oslo er tilbake. Nå med noe så unikt som en acapella-låt. Altså kun sang. Det vågale slippet er produsert av Kim Ofstad fra D’Sound og Magnify. Sofian Benzaim kommer med EP om en uke.

 

Sval «Ruin Your Party»

Hele Norges godsnute har for lengst gått fra å være barnestjerne med norske tekster til å synge på engelsk for – potensielt sett – hele verdenen. Denne gangen er den dyktige Oslo-jenta festbrems sammen med flinkis Coucheron.

 

Kamferdrops «Ligga»

Heidi Musum alias DJ Kamferdrops er ute med sin 10. singel, hvor nordmannen serverer en svensk brunstig sviske. Legg godviljen til når du titter på singelcoveret 😉 Produsert av GoToGuy-guy Kristoffer Tømmerbakke alias Kris fra Erik og Kriss.

 

Anna Kajander «Idioti»

Etter «Sabla fin» og «Omforlatelse» kommer Lofoten-jenta med en sang om kjærlighetsbrudd. En låt hun har jobbet med i fem år. Les mer om slippet hos våre venner Lofotposten. Artig fakta: Storebroren til Anna er (Bendik) Kajander.

 

Elly Ekko «Bella»

Sang om en gladjente – til ettertanke. Telemarkingen Elias – en visuell type – teamer opp med 2nd Haf og co-produsent André Jensen.

 

girl in red «i need to be alone.»

Offisiell start for våren er 1. mars, men Norge henger litt bakpå. Jenta i rødt fra Horten vet –  jamfør coveret nedenfor – og nå trenger hun litt alenetid. Punktum. Kanskje for å finne varmen. Songwriter/produsent/DIY-queer-queen har laget sangen selv og gir den ut på sin egen label. Putt respekt på navnet hennes. (Marie Ulven.)

 

Svømmebasseng «Grønnere gress»

Her har årstiden kommet lenger, og det er ikke bare bandnavnet og sangtittelen som oser sommer. Selve låten til synth/disco-pop-sekstetten fra Oslo gjør at du vil ta en dukkert i solen. Eventuelt i bassenget. Kenneth Ishak har produsert den lekre musikken, mens musikkvideoen – som også kom i dag – er regissert av Henrik Hoff Strøm.

Bonus:

Svorsk suksess! Julie Bergan byr på vakker stemmeprakt på en akustisk versjon av Benjamin Ingrossos «I’ll Be Fine Somehow», spilt inn i Spotifys studio i Stockholm:

Det kommer mer ny musikk hos 730.no i løpet av fredagen.

Se også: Bergen-sykepleieren Fatima byr på feel g00d

Les mer