Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk trengte en ny dose med Sigrid (Petroleum/Island)
Norsk musikk trengte en ny dose med Sigrid (Petroleum/Island)

Topp 12 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Og det føles så bra. Kanskje på grunn av årstiden. Men nå om dagen er det mye norsk musikk som er over snitt lit.

Her samler 730.no to gode håndfuller fra nattens mange slipp.

Sigrid «Mirror»

«Nothing compares to the feeling right there, in the mirror, in the mirror…» Ikke bare er klodens beste sunnmøring tilbake, Sigrid Raabe serverer oss en rågod dose selvtillit ❤️ Siggen viser også at hun fortsatt fortjener en solid plass på poptronen – og det er digg. Denne nye uimotståelige øreormen er skrevet sammen med Bodø-stjernen Caroline Ailin (som har skrevet fem låter for Dua Lipa!), samt Emily Warren og Sylvester Sivertsen. Produsert av danske Sylvester alias Sly. I tillegg har Sigrid fått en supersøt video, regissert av Femke Huurdeman.

KingSkurkOne «Pitstop»

Yessir! Nå er albumet til Nordstrand-prinsen her. Ærlig nok døpt Rap, tags & traplægs. Tematikken på platen er ifølge Skurk enkelt og greit å ha det fett 😎 Hva mer kan man ønske seg? Gjester er Siyabång, Martin Hazy, Moggger og Trapmats. Her kjører Adrian i gang med åpningssporet «Pitstop», med Palme på beaten. Throwback: Skurk med Kamelen = anthem: Se videoen

 

Ina Wroldsen «More»

Nå er slippene fra EP-en Matters of the Mind komplett, med «More» som det mektige åpningssporet. Som gjør at du vil ha mer. Produsert av hennes fav Steve Mac. I kveld vises finalen i norske The Voice sesong 6, hvor Ina er mentor – og i morgen har hun gebursdag.

Grattis, Scandipop-queen! 🎈

 

Synne Vo «Seksten»

22-åringen fra Lesja i Gudbrandsdalen savner å være ung, dum og sjukt naiv. Men heldigvis er hun også dritflink. Og på ekte, vi savner litt fjortisfyll på billig vin – og alt annet som kanskje var litt enklere før. Dette er en nydelig bop som lyder som en sommersmash 🌟 Skrevet av Synne Vorkinn, Elvira Lundahl, Oskar Karlström og Thomas Kongshavn. De to sistnevnte har produsert.

 

B-Boy Myhre «Snømenn»

Hva gjør man hvis man er ensom og plutselig blir kjemperik? Det funker kanskje ikke å bruke det for å skaffe seg venner. Pass på å ikke miste huet som en snømann, men pass på å høre etter på raplinjene til Oslo-gutten Benjamin Myhre. 1+1 er noen ganger mer enn man tror. B-Boy-en har laget låten med Erlend Lyngstad.

Les også: Kristian Kristensen om «Feit liten taper»

 

Alejandro Fuentes feat. Admiral P & Tshawe Bachwa «Miss Favela»

Det er en god stund siden Alejandro Fuentes ble plaget med navnet Idol-Ali. I etterkant har han jevnt og trutt gitt ut musikk – og sunget på spansk i  Melodi Grand Prix 2018. Nå tar norsk-chileneren oss til varmere strøk med Tshawe fra Madcon og Admiral P, hvor Alejandro Fuentes åpner med å synge navnet sitt nesten like fint som Jason Derulo synger sitt 😎 Sommerlig produsert av Angel Arce alias Pututi og Nermin Harambašić.

 

Ash Olsen «TUTTIFRUTTI»

Rapkometen fra Fredrikstad slipper det hun selv sier er en slags oppfølger til debuten «KITKAT». Ash Olsen viser igjen at hun definitivt er en artig man bør følge med på. Flinkisen gir dessuten ut musikken sin på sin egen label EZ Money 🔥 Skrevet av Ash, Jazara Hutton og Malte Andreas Höglund. Produsert av DJ Mustard Ash og Malte. PS: Sjekk også ut hennes ferske sviske «ROSALIA».

 

Aiba «Pappa»

2020 ble produktivt for Aiba alias Kristian Frantzen (alias Jonas i NRK-serien 17), og han ligger ikke på latsiden i 2021. «Pappa» er en indirekte kommentar til den kommende rusreformen, hvor han reflekterer over hvordan en persons demoner kan påvirke andre folk. Spesielt dem som står deg nær. Det kan få ekstra katastrofale følger hvis demonene har fanget din mor eller far. Dystert budskap, men Aiba klarer likevel å servere det på en positiv og varm måte. Produsert av Kastel, som også står bak hans forrige singler.

 

Eben Jr. «Barcelona»

Niks, dette er ikke en ny versjon av Paperboys- og Madcon-klassikeren «Barcelona». Men Norges afrobeat-favoritt Eben Jr. alias Ebenezer Akoi Jr. tar oss til sommerlige strøk mentalt sett. «Låten handler om kjærlighet uten grenser, hvordan man bare vil være med sin kjære hele tiden, hvor enn det er; LALA-land eller Barcelona», forteller Eben. Utenom kjærlighet, er temaene på EP-en (med samme navn) også rasisme og fordommer – samt å ha rollen som farsfigur. Produsert av Kastel. PS: Sjekk ut Ebens duett med Britz her.

 

D’Sound & Macy Gray «Save Some»

Amerikaner x norsk musikk 🎵 De norske soulpop-veteranene teamer opp med den rå ringreven Macy Gray, som i 1999 slo gjennom med «I Try». Produsert av Kim Ofstad og Jonny Sjo, som i dag utgjør D’Sound. Se opp for musikkvideoen nedenfor straks.

 

Ramón «Macho»

For Ramón Andresen er det viktig å stå imot farlig maskulinitet – og å vise at man som mann ikke trenger å være så macho som samfunnet, mediene og omgivelsene ofte skal ha det til. En viktig, men dansbar låt, med Ramóns lekre stemme. Skrevet med og produsert av Andreas Bache-Wiig.

 

Omar Noir med Martin Hazy & CAZE «HARLEM»

Den flerspråklige artisten fra Bergen, tidligere kjent som Blvck O, teamer opp med Martin Hazy fra Dårlig Vane. Godbiten fra Bilingual Pack er oppkalt etter Manhattan-nabolaget som er kjent for å ha stilige folk. Mens bergensere også er kjent for å være ganske swaggy.

Mer norsk musikk: Dokumentarfilmen om Norges største popgruppe

Bonus: Måneskin covrer norsk-ish klassiker 🙂

Nyeste saker fra 730.no

Les mer