Hopp til hovedinnhold
norge god norsk musikk fredag og helg 730no
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)

Topp 9 norske låter som kom i natt

Norsk musikk-fredag.

Og ingen hvilke som helst norsk musikk-fredag! Det er den første i 2022. Vi føler at mange norske artister sparte sine ferske godbiter til i dag. Vennligst ha en god helg.

(Ring en som du burde hatt mer kontakt med i 2021? Selv om det føles som styr.)

 

AURORA «A Dangerous Thing»

Something about you is soft like an angel / and something inside you is violence and danger… Aurora Aksnes legger ingenting imellom, og har med sine seneste låter både skjemt oss bort og bygget opp spenning til det kommende albumet. Osingen viser for n-te gang hvilken strålende artist og låtskriver hun er, og ikke minst hvilken unike stemme hun kan bære disse låtene med. Perlen har hun laget sammen med Martin Sjølie og Magnus Skylstad.

 

Amara med Oscar Blesson «Bender»

EP-en Kognitiv dissonans nærmer seg horisonten. På denne nye singelen teamer Adrian Amara opp med Oscar Blesson, og de to allsidige Oslo-gutta holder det nå mørkt. Men likevel positivt. «Jeg tror at man med hard jobbing og rett fokus tiltrekker seg suksess til slutt», sier Amara. «Dette er en slags selvmotiverende banger for meg selv. Jeg vil at alle som hører på låten skal lytte og tenke «fuck it, jeg må gå hardere? LET’S GO»! Produsert av Christopher Kvalheim og Kristoffer Grobstok. (Be A&R-eren deres fikse Fivio Foreign og Central Cee på remixen?)

 

Matilda «Finally Alone»

Tell me if you want me to go home, I’ll leave right now, I’ll go / take my hand if you don’t wanna be alone, say what you want… Endelig mer Matilda Gressberg! En blid låt om å endelig være alene med en du kanskje ikke har vært helt sikker på hvor du har. Men så klaffer det 🥵 Det klaffer også at Matilda har skrevet og produsert denne låten selv. OG at hun har med unikumet Fay Wildhagen på gitar.

 

Sondre Lerche «Cut»

Roll the camera, hold him tighter, watch our faces as we come alive / Kill the music, hold me closer, and then walk away if you can walk away…. Cut…! 🔥 Den forrige låten til bergenseren varte i 10 minutter. Denne varer kun i fire, men får uten tvil frem hans unike teft når det kommer til å skrive musikk. I vår slipper han sitt 10. album (!), som har med «Cut». En fascinerende og flersidig singel, som han har skrevet selv og produsert med Kato Ådland. Denne bør bli plassert i en stor scene i en stor film.

 

brenn. med Kjartan Lauritzen «Du lar meg henge, men»

Et liv uten angst og paracet, er et liv som ikke er fett / et liv fylt med dårlig søvn hvor du går lei, er et liv fylt med deg og meg… Det virker som om brenn. har funnet den perfekte oppskrift på rockealbum, og nå er Vandrer på solskinn ute. Proppet med beinharde tøffe, catchy tunes. «Du lar meg henge, men» har med Kjartan Lauritzen, og han passer overraskende (skremmende?) godt inn. Låten kunne lett gjerne vært dobbelt så lang, men nå streamer vi den bare dobbelt så mye 💰 Skrevet av Kjartan, Edvard Smith Save og Rémy Malchère Pettersen. Produsert av Bendik Markovic Toming.

Les også: Best (og verst) fra 2021

 

 

KAMARA «Carry You Home (Accoustic)»

Don’t come around no more… Bergenske Fatumata Kamara har for lengst vist at hun er stjerneskuddet mange spådde. Originalen er flott, men denne akustiske versjonen er smellvakker. For å si det mildt. Skrevet med og produsert av Edvard Tronstad.

 

TRXD med Fredrik Domaas «Signal»

Da TRXD-David skrev denne sammen med Kristian Kristensen, skjønte de fort at låten fortjente en stor stemme. Smart nok ringte de Fredrik Domaas. Send noen et signal med denne boppen 😘

 

Fieh «Allthetimeevenwhen»

En låt av det litt mer nedpå slaget, med noen doser jazz- og R&B-vibes som passer aldeles nydelig. Sofie Tollefsbøls stemme gjør det perfekt. Skrevet av Sofie, Andreas Rukan, Jørgen Kasbo, Lyder Øvreås Røed, Ola Øverby og Lars Horntveth. Produsert av Lars.

 

Sebastian Zalo «Hull i mine Levis»

Følte du følte smerten med meg da jeg var på pillekjøret og ikke engang orket å se meg selv i speil / det var den styggeste tiden jeg har hatt inni meg… Horten-gutten tar det tilbake til rappingen, med en dønn ærlig tekst. På godt og vondt. Akkompagnert av en klassisk produksjon fra Benjamin Fahre.

 

Lyse Netter «Fra så bra til såra»

Du og æ har noe som ingen andre har / når æ hold dæ, vet begge to kor god vi kan vær / så kordan kan vi gå fra så bra og sårbar til såra… Lofoten-gutter som vet hvordan de skal få folk til å danse. Selv om det kanskje er en litt trist låt. De vet i alle fall hvordan de skal vise hvor god pop på dialekt kan være. Snart kommer også et debutalbum! Skrevet og produsert av bandets Endre Thesen Harnes, Sverre Tollefsen Laupstad, Øystein Falch Alsos, Isak Falch Alsos og Lars Haug Nilsen.

 

Pasha med Andreyun «Fuck the Disco»

Dynamittduo! 🧨 Det er – som Pasha selv instagrammer – rart at disse to ikke har gitt ut noe sammen før nå. En rå, bråkete, uunnskyldende låt om å… Fuck the disco, vel. Verdt å gå inn i helgen med. Skrevet av Pasha Nadjafi og Robert Andre Pei Johnsen. Pasha on the beat.

Mer norsk musikk:

Norsk artist kritiserer Norges nye megahit: – TV 2 bør heller fremme artister

Nyeste saker fra 730.no

Les mer