Hopp til hovedinnhold
Kygo, Zara og Tyga står her kanskje ikke sammen irl, men teamer opp på nordmannens nye singel (Kygo AS/Sony Music)
Kygo, Zara og Tyga teamer opp på Kyrres nye singel (Kygo AS/Sony Music)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

God morgen! Takk Gud for at det er norsk musikkfredag.

Denne gangen skulle vi egentlig ikke ha med noe korona i introen, men fy søder… Rona føles som ragnarokk.

Heldigvis bor vi i et bittelite, styrtrikt oljeland – som skal klare seg – og som også har flere dyktige artister som ikke lar seg stanse. Her kuraterer 730.no som alltid et utvalg av dagens norske slipp innen forskjellige sjangere.

Kygo feat. Tyga & Zara Larsson «Like It Is»

Enda en euro-smash fra Kygolini og hans varme signatur-sound. Her med Comptons mjukeste rapper og et av Sveriges hotteste eksporthåp som gjester. Girl can sang! Jaggu er selveste Dua Lipa kreditert som låtskriver. Kyrre har produsert med sin Palm Tree Crew-partner Petey Martin.

 

Tomine Harket «Affection»

Hva med SZA og Summer Walker på remixen? Tomine serverer oss stilig R&B som får oss til å glemme Miss Rona – og glede oss til forhåpentligvis karantenefri sommer. Musikken er kompanert av Mathias Wang. Vennligst ikke bli krenket av coveret med Tomines piercet pupp ♥️

 

CLMD «Be Happy»

Korona eller ei, budskapet til Martin Danielle og sangfugl Moa Pettersson Hammar er enkelt og greit: Vær glad. Man må jo prøve! Forrige slipp fra EDM-hunken ble en lystig suksess: «DANCE» har over 25 milli hos Spoti <3. Denne nye singelen har Martin igjen produsert med Skinny Days.

 

Erik og Kriss med Merone «Se på meg nå»

Heyy! Lenge siden sist, Erik og Kriss! Det er også en stund siden vi hørte fra den unge Oslo-rapperen Merone. Veteranduoen fra Bærum, som åpenbart ikke er så voksne at de ikke lenger sender dickpics, teamer også opp med OnklP og Temur på resten av Fasade del 1 – som også får stjernespekket del 2 og 3. Kriss på beaten.

 

Jonas V med Martin Hazy «Uber Black»

Respektløst slipp fra to av Bergens sertifiserte godgutter, produsert av Palme. Ikke sov på Jonas’ «Hevvi i spillet» med Lars Vaular og Dårlig vane-fars «Tar kvelden».

 

Mio, Nick Strand, Christy McDonald & Tungevaag «With Somebody»

Vår Insta-fav fra Broiler stiller med et solid lag og maaaaaaasse vokal. Du har trolig hørt denne stemmen før via Robin Schulz. Sjekk ut FREDAGSFJAS med Mikkel Christiansen alias Mio her.

 

Ylva x Jesper Jenset «Flame»

Kristiansand x Molde 🔥 Når disse to talentfulle godsnutene teamer opp, blir det selvfølgelig vokaldrevet deluxe. Total Ape (!) har produsert.

 

Kakkmaddafakka «Moonshine»

Månelyst feelgood som lyder veldig energifylt – og koronafritt. Perfekt for hjemmetreningsinspo i karantene. Musikalsk regi ved Matias Tellez.

 

Larsiveli «Oisann»

Det blir alltid lit når Hortens hotboy går i boothen med Pluto. Bonuspoeng for det rå bildet på coveret. Håper Def Jam Norway får med YG fra Def Jam USA på remixen <$

 

Peder Elias «Back In The Game»

Hva er inspo for denne, Peder? «Jeg heier på Manchester United, musikk og medmenneskelighet. Noen ganger trenger man et spark bak, andre ganger trenger man en hjelpende hånd. Så det man trenger er en god venn. En god låt. Eller en god sesong.» Produsert av finske Heviteemu alias Teemu Javanainen.

 

RebMoe «Basement Party»

Rebecca Sophia Moe har gitt ut låter med alt fra Coucheron og Pasha til ringreven Tiestö. Denne gangen holder Asker-jenta kjellerfest alene, dog med musikkhjelp fra Benjamin Giørtz fra Kid Astray. Den kliss nye musikkvideoen har RebMoe regissert selv 💫

 

Sondre Lerche «You Are Not Who I Thought I Was»

Bonus som egentlig ikke kom i dag, men som er fersk og mer enn fin nok til å få bli med! Sangtittelen er til ettertanke. Bergenserens video er regissert av Jon Danovic.

Se også:

– Når ting går litt over og samfunnet har blitt post-apokalyptisk, DA skal jeg smelle til! FREDAGSFJAS med SKAAR

Mer norsk popkultur: Endelig en god nyhet for norske filmskapere under koronakrisen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer