Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk fra øverste hylle: Gabrielle (Mariam Ro$enborg/Little Big Sister/Universal)
Norsk musikk fra øverste hylle: Gabrielle (Mariam Ro$enborg/Little Big Sister/Universal)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk som gjør sommeren enda varmere!

Mens vi krysser fingrene for at Ms. Rona ikke blusser opp igjen…

730.no kuraterer et godt og variert norsk musikk-utvalg.

Njut kliss nye toner fra hele landet nedenfor.

Gabrielle «Sånn som deg»

Trenger du sommer-anthem? Vi også. Gabby til unnsetning. Helt ærlig, ingen gjør det sånn som henne. Håper hun tar med denne og spiller på absolutt alle festivaler neste år, slik at vi kan danse av oss COVID-19. Skrevet av bergensdronningen selv, produsert av henne, Anders Kjær og Nicolay Tangen Svennæs.

 

GABIFUEGO feat. Astrid S «Contigo Tengo Feeling»

Fuego! 🔥 Astrid bykser inn det kolossale latin-markedet sammen med Bergens Gabriel Nystad Muñoz fra boy pablo. La oss få en remix med Rosalía og Bad Bunny. Dios quiere! Produsert av Mathias Nilsen.

 

St Valentine «The End Is Bright»

Soloprosjektet til Ulrik Denizou Lund, fra den Los Angeles-baserte Oslo-duoen Lemaitre, gir ham utløp for skissene som ikke passer inn i Lemaitre-universet. «En veldig energisk og glad låt på overflaten, men også melankolsk. Låta handler om å realisere seg selv og hva man kan gjøre for å finne mening i livet», sier Ulrik alias St Valentine, som har produsert singelen med sin Lemaitre-partner Ketil Jansen.

 

Morgan Sulele med Admiral P «Seriøst»

Mer sommer! Hun er så fin at det holder på å klikke for Morgan-Magnus, mens admiralen også gir tommelen opp og synger at hun er tipp-topp med dødsdeilig kropp. Yessir, Anders Nilsen på beaten.

 

Emma Steinbakken «Dance»

Til tross for den lettbeinte tittelen, serverer Unge Emma mektig, vakker kost. 17-åringen fra Jessheim forteller at låten er en personlig hyllest til en venninne. «Hun er ikke opptatt av andres meninger, men gjør det hun har lyst til. Det er så kult. Jeg tror mange kan kjenne på den der «det hadde vært så digg hvis jeg kunne gjøre akkurat hva jeg vil uavhengig av hva folk tenker». Så jeg håper man kan kjenne seg igjen, og kanskje bli litt tøffere.» Den musikalske regien er ved Ole Torjus Hofvind og Jonny Coffer.

PS: Se musikkvideoen hun slapp i vår her.

 

Dutty Dior «STATUS»

Kjærlighetslåt på Duttys unike måte, fordi han vet hva du vil ha 💜 Produsert av Mads Brodin.

 

Mae «Vingespenn»

«Skal du prate mer piss eller skal du leke smart/alle sammen leker deilig, men har ikke noen egenart.» Bars på bars på bars slik bare Mae gjør det, med tøffff beat fra hans mentor Tommy Tee.

 

Coucheron & Pasha «I SPY»

Godsnute-alarm! Pash er stort sett leken og allsidig, men han dytter alltid grensene litt ekstra sammen med sin dyktige bestiz Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier Teigen.

 

Trevis «Options»

Svulstig sviske fra Nordstrands brunstige hotboy Sivert Brendmoe alias Trevis. (Sivert baklengs, clever!) Den unge hunken har laget singelen sammen med produsent Edgar Etienne alias Johnny Velvet (Fifth Harmony, Rick Ross, Pia Mia).

 

Hedda Mae «What Do You Want From Me»

Vestlendingen disker opp med en uptempo godbit i samarbeid med Benjamin Giørtz fra Kid Astray. PS: Sjekk ut vårt intervju med 21-åringen og hennes forrige musikkvideo her.

 

Jesper feat. ZadeKing «Nala»

Dette er ikke Jesper Jenset med ny stil, men Jesper Smith-Meyer og en smørblid ZadeKing i full sommermodus ☀️☀️☀️

 

Girson med Kars «Malinka»

Blodbyen x Lille Tøyen. Full Effekt-sjef Girson fra A-Laget og det unge stjerneskuddet Kars slår seg sammen på denne MATbiten fra labelens kommende samlealbum. Nado på beaten.

 

Maria Mena «Lies (They Never Leave Their Wives)»

2020 trenger stemmen til Maria Mena. Det er deilig å ha ringreven tilbake, i både litt trist og veldig lystig form. Produsert av Olav Tronsmoen. Det er okay at solen har snudd, for albumet hennes kommer til høsten.

 

Kameleon med Stella Mwangi «Candy Crush»

Holmlia x Lillestrøm: Sommerflørt fra veteranene Kameleon alias Danny Boy alias Danny Maroc og Stella Mwangi alias STL. Gametime!

 

NALO x S1SCO «Capoeira»

Sammen for bydelen/bevegelsen Stovner 💯 Alias favela, ifølge NALO alias Nalband, mens S1SCO har Fendi på kroppen og øynene på sine fiende 😤 Den TropicalNoah-regisserte videoen kom for noen dager siden, men de unge gateflammene slapp singelen i dag.

https://www.youtube.com/watch?v=8yJ_DOyGE9o

Se også: Forelsket norsk videopremiere via Sturla og Hanne Mjøen 🥰

Mer norsk gatemusikk: – Jeg vil ikke glorifisere noe, det er bare sånn det er

Les mer