Hopp til hovedinnhold
Stig Brenner aka Unge Ferrari (Jonathan Vivaas Kise/Nora/Sony)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Denne kulturspalten skapes ved at 730.no hører gjennom ca. alle norske utgivelser som slippes torsdag natt, slik at du kan få en god oversikt over ny norsk musikk fredag morgen.

Njut!

Stig Brenner alias Unge Ferrari «Miserabel» med Marcus & Martinus og Larsiveli

Debuten Midt i mellom magisk og manisk fra 2018 er et av de mest spilte norske albumene på mange år. (Platen var i topp 10 på albumlisten i 49 uker 🤯) Det føles som om vi lenge har savnet oppfølgeren Hvite duer, sort magi, ventetiden er nå altså over. Første lytt indikerer at Stig Brenner alias Stig Joar Haugen igjen serverer helstøpt musikalsk snop innsvøpt i ekte lyrikk. Noe albumets fire første singler allerede har hintet godt om. Utenom svenske Molly Sandén, har 30-åringen fra Hamar med seg Oslo-stjerneskuddet Siyabång (han du finner på Urtehagen 😈) på «Hull i foten». Den lekre låten nedenfor gjestes av hele Norges favorittvillinger Marcus & Martinus Gunnarsen (som til neste år fyller 20 😮) og din favorittrappers favorittrapper Larsiveli. Produsert av Filip Kollsete, Axxe og Marcel Basima.

 

Sondre Justad feat. Musti «Sorry»

Lofotværingen er endelig tilbake! Godsnuten har brukt hele koronafjoråret til å lage ny musikk, og dette nydelige samarbeidet med Musti er første singel fra det nye kapittelet. Låten handler om å være tro mot seg selv og sine egne verdier, og er en slags beklagelse til ham selv som barn. Popstjernen viser hvor sterk han er, både låtskriver- og vokalmessig, mens verset til Musti utfyller låten på ypperlig vis. Laget med Calle Ask. PS: Se opp for en god prat med Sondre hos 730.no straks.

 

Victoria Nadine «Happy I’m Sad»

Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine følger opp den akk så fortjente førsteplassen «Be Okay». Fornuftig nok litt i samme gate som forgjengeren; om bruddet og at hun er glad hun heller føler noe enn ingenting. Om det så er å være lei seg. Resultatet er definitivt verdig en drøss av vakre rotasjoner. Skrevet med Alex Charles, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av de to sistnevnte alias den nye it-duoen tobago.

Les også: Victoria Nadine x 730.no om sangen om bruddet: – Jeg angrer ikke på noe!

 

Chris Holsten «Smilet i ditt eget speil»

Hele Norges Chris har laget en av sine mest personlige låter så langt. Her tar han det tilbake til barndommen. «Da jeg først begynte å skrive tekster på norsk merket jeg at det ble en annen type ærlighet i tekstene enn jeg er vant til. Det var noe jeg likte, det å gå dypere føltes bare naturlig», forteller han. Chris synger at han skriker under vannet, noe som er basert på hans eget liv. «Å være under vann var et lukket rom der jeg kunne skrike så høyt jeg bare ville. Bare få ventilert alt ut». Låten har han laget sammen med Benjamin Giørtz, Lars Rosness, Synne Vo og Alexander Fallo.

 

Chinook «Break It So Good»

I 2014 kom Chinook Lamers på tredjeplass i norske Idol. Etter blant annet studier er 22-åringen fra Fåvang (født i Haag) tilbake med en bop som viser at hun fortsatt har stemmeprakt deluxe. Den hjerteknusende feelgood-låten har fått frekk produksjon fra arbeidsnarkomane tobago, som byr på ny norsk musikk ca. hver uke. Se opp for mer fra Chinook snart!

 

fawlin feat. Sorry X «misleadin’»

Trondheims Simen Moxness Berg alias fawlin har signert med Warner Music og gir her ut sin første singel med selskapet. Emo-stjerneskuddet fortsetter å holde det både trist og lekkert. Denne låten, hvor han har med Arizona-jenta Sorry X, tar for seg et hjerte som knuses av falske forhåpninger. Noe de fleste bør kunne relatere til. Den musikalske regien er ved Benjamin Sahba alias Refuzion.

730.no x Kamelen: – Jeg hadde ikke akkurat skrivesperre etter alt som skjedde

 

KAMARA «Young Dumb Foolish Girl»

På debut-EP-en The Long Way Home er denne balladen en av låtene bergenseren serverer oss. Mer nedpå enn de andre singlene hun har sluppet tidligere, men vel så flott med Fatumatas unike stemme. Skrevet av KAMARA, Dag Holtman-Hartwig og Halvor Folstad alias Skinny Days. Produsert av sistnevnte og Edvard Tronstad.

 

Stefanos Yowhannes «Can Angels Sing»

Debut-EP-en er her! Neo Noir er for Stefanos et prosjekt som skildrer hvordan siddisen ikke vil bli satt i bås, noe som kommer frem i de ulike lydbildene i låtene hans. «Can Angels Sing» er drømmende og dritfin. Skrevet av Stefanos Yowhannes selv, Jonas Kroken Sæveriede og Lasse Lokøy alias Lokoy. Produsert av sistnevnte.

 

Mustafa & Rohat «Hele veien hit»

«Jeg prøver å gjøre en forskjell…» Duetten med Mustafa Hasan og Rohat Yildiz Ciftci høres ut som den kommer rett fra hjertet. Hør nedenfor – og nyt også denne: Rohat hyller sin døde far. PS: Utreisefristen til Mustafa er utsatt til 1. juli, slik at Hasan får fullføre videregående. Magdi fra Karpe skrev åpent brev om situasjonen til Mustafa Hasan. Les hva han skriver

 

Oslo Ess «Om du kunne ha sett han nå»

Norge trenger flere norske rockeband som flytter nålen 😤 10 år etter debuten er Oslo- Moss-gutta Oslo Ess snart pionerer, med kontinuerlige plateslipp. Nå disker de opp med albumet Pønk, rock & harde kår, med mange forskjellig type låter innenfor Oslo Ess-universet – som kan beskrives som en blanding av Raga Rockers og Jokke til Green Day.

 

Eirik Aas «Storebror»

«Gir meg ikke før jeg er hele Norges lepper.» Det gjør bergenseren lurt i. Han har lowkey lenge stablet opp flere svisker som bør inn i så mange ører som mulig. Eirik er ikke bare han ene fra Hester V75. Flinkisen vil formidle hvem han ser på som storebrødre — rapperne han ser opp til. I dem finner han motivasjonen til å jobbe for å oppnå det han selv vil. Inspirerende på ekte. Skrevet og produsert med Even Kjelby, Njål Paulsberg og Vetle Junker.

 

KEiiNO «UNBREAKABLE»

Er du på jakt etter en Eurovision Song Contest-aktig medley-vibe? Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo got you <3! Hvis du ikke vet: KEiiNO uttales [kæɪˈnoː] – tilsvarende sisteleddet av Kautokeino.

 

Jango «Streit»

Yessss. Jango tar med seg Nasrii alias Unge Langpasning på en beat fra gudfaren Tommy Tee – og resultatet er selvfølgelig tøft! Debutalbumet til Arendal-rapperen kommer i mai 🔥 Apropos flammer: Freestyle-snutten «Jangis Khan» er så lit at den er verdt en ny titt.

 

Lazy Queen «Bid Geal»

Mer rock 🤩 Det Oslo-baserte bandet Lazy Queen ga ut fire singler og lå ikke på latsiden i 2020. (Ordspill tiltenkt.) Nå har de sluppet en intenssssss energibombe av en låt. «Bid Geal» er en slags hyllest til ignoranse, selvbedrag og stahet. Produsert av Morten Øby.

 

Steffen Kvidahl «MIN VEI»

R&B med clubby elementer fungerer godt for denne dyktige 22-åringen fra Loddefjord – som nå ser sin vei. Bergenseren fra Full Effekt har med Sito og Mars på produksjonen.

Mer norsk musikk:

Debutsingelens musikkvideo, som den 23 år gamle artisten fra Bergen har regissert, kaller hun en kvinnelig, afrikansk versjon av Django Unchained. På to dager fikk den 1 million visninger: 730.no x Aila Gato

Enda mer norsk musikk:

730.no x girl in red: – Jeg skal ta over verdenen!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer