Hopp til hovedinnhold
730. no - Norsk musikk kan være - nesten - like vakkert som Henningsvær utenfor sørspissen av Austvågøya i Lofoten (Sjo/E+)
Norsk musikk kan være - nesten - like vakkert som Henningsvær utenfor sørspissen av Austvågøya i Lofoten (Sjo/E+)

Norsk musikk som er kliss ny: 730.no kuraterer

Norsk musikk-fredag!

Få nettsteder i verdenen deler mer norsk musikk til yngre ører enn 730.no. For kulturen. Uten å ha søkt om en krone i statsstøtte. I juni fyller vi 15 år 🥹♥️ Uansett, vennligst nyt vårt utvalg av nattens slipp fra store deler av Norges land.

God helg!

Astrid S «Side Effects»

– You told me we were something, got me in the zone / now you’re the only reason I’m turning off my phone… Rennebu-dronningen serverer en R&B-inspirert pop-bop om Tinder-Fuckboys som sveiper og lever i et slags stusselig bruk- og kast-datingsamfunn. Låten, spilt inn i 2018, er fra hennes kommende «lille demo-EP-prosjekt». Skrevet med og produsert av A Strut og Elof Loelv.

 

Oven «Sigg og lighter»

– Et drag ble til to drag for mye / du ville se verden, jeg ville oppleve byen… Henrik Nicolai Ovenberg alias Oven har på kort tid fått rask suksess, samt bygget opp store forventninger. Nå slipper han tredje singel fra sitt kommende debutalbum. Temaet er her å lengte tilbake til fortids kjærlighet, men også gi slipp på det som har vært. – «20 sigaretter på under 24 timer» føles sikkert kjempebra der og da. Men på lang sikt er det jo ekstremt helseskadelig, sier Oven.

– Dette er en av de aller første låtene jeg skrev på norsk, så denne har en helt spesiell verdi for meg. Det gikk raskt å skrive den, men det tok nesten ett år å få den ferdigstilt. Det matcher jo bra opp mot budskapet i låta. Å slippe denne kommer til løfte en stor bør av skuldrene mine […] Føler det er en fin måte å starte 2023 på, og representerer viben på det jeg har tenkt å slippe fremover, konkluderer 21-åringen fra Smestad i Oslo. Den lekre låten er skrevet av Oven, produsert i samarbeid med David Björk.

 

Skinny Days & William Gamborg «Colombian Night»

Grå Norge i februar har lite til felles med den nye singelen til Skinny Days og William Gamborg, som nå legger party/syden-kølla på bordet i Latin-Amerika. Det lyder som en het aften! 🌙🕺🏽💃🏼 Produsert av Skinny Days.

 

Matilda «Fictional Heartbreak»

– Why’d you have to be a remedy for everything my heart´s been through / I need a little bit of tragedy to follow me just in case… Matilda Gressberg alias Matilda slapp et nydelig album på tirsdag. Tittelsporet sier litt om hva det da selvsagt handler om – kjærlighet. Seff, det ble jo sluppet på valentinsdagen. Og ja, hjerteknusingen er fiksjonell. Fordi låtskrivingen lar henne få et perspektiv på hvordan det kan være når man har det så bra at man er redd det ikke skal vare. Eidskog-jenta har skrevet og produsert albumet selv.

 

Kode.59 «Tre flasker sjampo»

– Ti lapper på bordet, det shmeller mеd alle i lag / vi fеirer en broder i dag, men karen hakke bursdag… / men jeg gir så faen i det, djevel på skulder’n med bedre idé / fuck it jeg går inn på klubben og dusjer i flaske Möet… UNDERGRUNN-favorittene fra Etterstad! Thanu, Galle, Dumoonde, Yoshi og Trazom – alias Kode.59 – smykker seg med bobler og mye melodier på sin comeback-singel. Galle på beaten. Mer fra dette laget på 730.no straks!

 

Turab «Svartedøden»

– Jeg tenkte ikke klart, det er helt klart det / prøvde å leke så smart… Turab Awan er ute av studioet igjen, og serverer første singel fra sitt kommende, andre album Himmelrotter fra landsbyen. En plate som han skriver som sitt ærligste og mest personlige så langt. «Svartedøden» er en låt som handler om å trosse dødsangsten. – Er det én ting som er lovet i livet, er det døden, minner han om. Låten lover godt 🥹♥️ Produsert av Turab og Snorre Sønderland.

 

Jørgen Dahl Moe «Wherever You Go»

– Wherever you go I’ll go, don’t wanna be nowhere without you… Den tidligere The Voice-vinneren kunne sunget – omtrent – hva som helst med den vidunderlige stemmen sin, og vi hadde falt pladask ❣️ Heldigvis skriver han praktfulle låter. Blant annet nedpå ballader som bærer stemmen hans godt. 26-åringen fra Andebu har skrevet den sammen med Benjamin Fahre, Maria Petra Brandal og August Stubø. Produsert av Jørgen og Benjamin.

Anna of the North «Swirl»

– I stay the same, make the same mistakes / never finish what I started, always end up broken hearted… Anna serverer en ny singel fra den kommende deluxe-versjonen av albumet Crazy Life. Låten er lystig, men inspirert av triste følelser. – Den handler om de store spørsmålene, som hva jeg egentlig driver med på denne jorda her. Jeg har alltid tenkt at livet skulle bli lettere med alderen, men det var jo ikke helt riktig, forteller Anna Lotterud. Hun har laget låten med Oli Bayston, Elias Ivar og Marcus White. Turnéen hennes, som svinger innom 15 byer, startet med utsolgt London-konsert i går og ender i Seattle 3. april 🌍🌎🌎

 

ORIO med Guleed & Kazior «Jet Li»

Crossing borders! Norske ORIO tar med Guleed fra Sverige og Kazior fra Polen. Med musikkvideo blant annet filmet i Spania via regissør Felix Campagne. PS: Den kinesiske kampsportveteranen og skuespilleren Jet Li har blant annet spilt i Lethal Weapon 4, Romeo Must Die med Aaliyah og The Expendables-filmene til Sylvester Stallone. Mer fra ORIO snart!

 

nvm.kenny med AVGVSTVS «Litt for mye»

– Hodet mitt til bry for meg selv / noen ganger hodet er litt for mye for meg selv… Det kan ofte koke i topplokket. Da gjelder det å kunne sortere tankene i de riktige skuffene for å unngå kaos. Her tar Kenny fra Vinterbro i Ås og Hans Augustus fra Ullern i Oslo frem kassegitaren og serverer en vakker låt som vil kunne gi noen litt ro i sjelen. Produsert Casper Oswald.

 

Mille Olsen «Lys i mørket»

– Føler ingen glede i hva jeg gjør, hvordan skal jeg fortsette / om alt er mørkt, ingen andre ser eller følger det jeg gjør… 17 år gamle Mille fra Lillestrøm viser et bilde på å være langt nede. Et fint og trist søkelys på mental helse, som gjør at vi er spent på hva vi kan høre fra Mille senere. Skrevet av Mille og Rohat Ciftci, produsert av David Chico Damslora.

Whammyboy «Ocean»

– I wanna swim deeper in your ocean, dive deeper in this moment, I am drowning in emotions… Gud bedre, denne er det litt vrient å sitte stille til. Noah Johansen alias Whammyboy slipper EP i høst, og dette er første låt fra den. Dette lyder lovende. Skrevet av Noah og Nina Ugland.

Marte Eberson «Blood On My Fingers»

Mer synth  🔥  Tidligere Highasakite-medlem Marte Eberson slipper en drømmende synthpoplåt om noe veldig trist: Sorg over tapt kjærlighet.

Plaza «2 gode grunner» og «Lola»

Ikke sov på solodebuten til UG Plaza. Nå følger stjerneskuddet – og sexsymbolet – fra Oslo opp musikkvideoen til «Mata : Come» med dobbel dose levendene bilder. I regi av Magnus Lahn. 730.no intervjuer Plaza her og han gjester podcasten vår her.

 

Vidar Villa «Svak for deg»

Denne kom på valentinsdagen, og går ut til alle som er single 🌹 Låtens røde tråd er en person som vet at du alltid sier ja. Og som utnytter dette for å få alt på sine egne premisser. – De man burde si nei til og glemme, er de det er vanskeligst å si nei til og glemme. Og jeg skjønner ikke helt hvorfor, forteller Vidar. Som selv nå til slutt har fått seg kjæreste. – Etter mange år som singel visste jeg ikke engang datoen for Valentine’s Day. Men nå begynner den å sitte, gliser han fornøyd. Låten er produsert av Henrik Skaarnæs Olstad, Jonas Thomassen og Martin Thomassen.

Mer norsk musikk: HILLARI (18) spilte 16 konserter i fjor uten å ha gitt ut musikk


Følg gjerne 730.no på TikTok, Instagram, Twitter, Facebook og Snapchat

Les mer