Hopp til hovedinnhold
AURORA (Isak Okkenhaug)
AURORA (Isak Okkenhaug)

Topp 14 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny.

730.no satt oppe i natt og koste oss glugg med nesten hundre låter 😲

Vi plukket ut disse tre håndfullene med ny norsk musikk. Plis njut og ha en fin og trygg helg.

AURORA «Stjernestøv»

Til NRK-julekalenderen Stjernestøv er Aurora Aksnes nesten et selvsagt valg for soundtracket. Heldigvis. Krinken kaller serien «et moderne eventyr om å feire jul for første gang etter en skilsmisse, oppleve endring i livet og nye vennskap». Det er ikke ofte vi hører osingen på norsk, noe som gjør dette enda mer magisk ✨ Straks 1. desember. Men denne lekre låten fortjener mer rotasjon enn én gang daglig i 24 dager. Skrevet av Ida Sagmo Tvedte, Karianne Lund og Gaute Tønder, produsert av Gaute og Olav Waastad.

 

Musti «en brennende tesla»

Litt for lit Tesla. Årets tente nykommer Ugbad Yusuf Mustafa følger opp forrige måneds «on the low» med en reflekterende låt. «Fuck den tronen som du sitter på, kan ikke høre på en pappagutt / det jeg rapper om er det som gjelder nå, så du kan høre hele sangen ut.» Igjen produsert av hennes favoritter Kastel. Låten er fra den kommende serien med samme navn via Brageteateret.

 

Lokoy feat. Emilie Østebø «a mistake»

Semistøyende, solid indiepop akkompagnert av en ivrig snutt med Lasse fra Sløtface og hans kompis Emilie på henholdsvis bass og gitar. Debutalbumet til Lokoy aka Lokøy heter Badmington og slippes i januar.

Musikkvideoen er regissert av Lasse og Balder Maximus. Til tross for en feil er det feel-good:

 

Unge Beirut «Baby mama»

To år etter hans Spellemannprisen-nominerte debutalbum Hevnen er søt, men jeg tilgir deg, er 26-åringen fra Vennesla godt/gått i gang med oppfølgeren D.Ø.D.E.N., som skal ut til våren. Første singel er en sviske produsert av Fredrik Dagenborg.

 

Maud «Bad Things»

Bodø-artisten Kristine Hoff har sluppet sin andre singel; en elektronisk, litt dyster, men fengende låt om følelsen av manglende tilhørighet, og en økende følelse av håpløshet. Den ble skrevet for over et år siden, men kan like gjerne gjenspeiles i dagens samfunn. Skrevet og produsert av Maud selv.

 

ICE «Shottas»

«De fleste tror at livet er en lek / men de vet ikke hvordan vi slet / og Gud han vet, du var ute og lekte apotek.» Personlig låt fra Isack Ceesay alias ICE om å blant annet vokse opp uten en far. Produsert av JNS. PS: Oslo-rapperen er aktuell med «Badman (Remix)» med Ezzari, Siyabång, YEMZ & Nani P.

 

Matilda «Now I’ve Got You»

Denne julevisen ble laget da store deler av Norge gikk inn i lockdown del 2. Matilda Gressberg hadde derfor trolig både god jul og gtfo Ms. Rona i tankene. Resultatet har likevel blitt en lystig trøst, som hun har skrevet og produsert av selv. (Muligens med litt vag inspo fra Wham! <3)

 

KREAM «About You»

Brødrene Daniel og Markus Slettebakken byr opp til tøff dans. Singelen gir de flittige bergenserne ut via Musical Freedom Records; sjappa til EDM-O.G. Tiësto.

 

Amanda Tenfjord «Then I Fell In Love»

Amanda Klara Georgiadis Tenfjord fra Haram har en særegen stemme, som passer perfekt til denne nedpå, ganske triste, men nydelige kjærlighetssangen. En type låt man kan sette på repeat hele dagen, uansett humør. Gresk-norske Amanda har laget låten med Antonia Rug.

 

Braaheim «Call Me Up»

Oufffffffffff, stekete norsk musikk 🧨 Martin Bråten og Laaven Trysil-resident Chrit Leaf sampler den – for noen – ikoniske Daddy DJ-klassikeren fra 1999. (Btw, be for russ 2021.)

 

Kvelertak x KuToppen «Julablot»

GOD JUL FRA KVELERTAK 🎄 Lise I. Osvoll-animasjonsfilmen fra 2018 (hvor Arif og Unge Ferrari spiller Zebra-tvillingene) har fått oppfølgeren Jul på KuToppen. Synopsis: Bykalven Klara skal feire jul på Kutoppen for første gang og har store forventninger til hva som møter henne der oppe. Skuffelsen blir stor da pappaen Mosk ikke bryr seg om jul, og ikke har gjort i stand noe som helst!!! 😤😤😤

 

nvm.kenny med Smul «Trompetbakken»

Jul i Trompetbakken? Neida. Norges svar på Gunna og Lil Baby? Jada. Det står det i alle fall skamløst nok i pressemeldingen, så da er det vel sant 🙂 Det har uansett blitt en lowkey utagerende og veldig vibete vibe fra disse to representantene fra 301. (Som også inkluderer blant andre Wonder The Boy, Smul, DannyD Fog, Choqwave, KingBankrupt, Skrt og Shakka.) Sjekk ut filmen til Ken Winjar her.

 

Dårlig Vane «Arbeid»

DV71 got that work? Martin Hazy, Amadou og Kikkan kutter svingene på sin nye Full Effekt-singel. Nado på beaten. Sjekk også ut 730-intervju med deres Oslo-tjommi Kars her.

Se den arbeidsomme Dårlig Vane-musikkvideoen nedenfor, laget av Nisju og Petter Tran.

 

Ida Fiona «OFF SWITCH»

Etter å ha bergtatt kongeriket vårt via MGPjr-bangeren «Lev ut drømmen i dag» anno 2013, holder Ida Lunde alias Fiona (s/o Apple) koken på musikkfronten. I dag serverer Sandnes-jenta en stilig retro-ish poplåt laget med Daniel Wilhelmson og Amanda Johansson.

Mer norsk musikk:

Resten av Norge har endelig fått med seg Victoria Nadine

Norsk popstjerne er skuespiller i Netflix-serie

Se Isah ta fyr 🔥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer