Hopp til hovedinnhold
Hurra for norsk musikk (Giovanni Mereghetti/Education/Universal/Getty)
Hurra for norsk musikk (Giovanni Mereghetti/Education/Universal/Getty)

Norsk musikk: Topp 12 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Sommeren nærmer seg kanskje ikke i hele dette lange kongeriket, men langt unna er den ei. Uansett kan du varme deg med kliss ny norsk musikk. 730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 67 nye slipp og valgte ut disse.

God helg 🤍

Ramón «17. mai»

Men hvem faen er jeg som tror på noe annet / for jeg så dette komme den natta til 17. mai… Det er vilt å tenke på hvilken hitmaskin Ramón Andresen har blitt, og hver låt han slipper blir en enda større slager. Det skal dog bli vrient å toppe «ok jeg lover». Men dette lyder også som en smash, og viser på en unik måte hvor gøy pop kan være. Det er stor sjans for at det norske folk utelukkende hører på denne (og «mystiske» Ballinciaga) hele 17. mai. Skrevet med og produsert av Andreas Bache-Wiig.

 

Röyksopp feat. Susanne Sundfør «If You Want Me»

NM i nyd? Tromsø-veteranene Svein Berge og Torbjørn Brundtland alias Röyksopp er endelig ute med albumet prosjektet Profound Mysteries, med «If You Want Me» som nyeste singel. Her med med sin magiske favoritt Susanne Sundfør. – Det er alltid gøy å jobbe med soppene, og jeg tror denne sangen og alt vi jobber med for øyeblikket er det beste vi noen gang har laget sammen, sier Susanne. Hun gjester dessuten «The Mourning Sun», mens duoen teamer også opp med Astrid S.

 

Peder Elias «Better Alone»

What if I’m better alone / ’cause my girl ain’t my girl and my friends ain’t my friends anymore… Peder Elias Eriksrud Kjørholt slipper endelig debutalbumet ❣️  Love & Loneliness handler delvis om altså kjærlighet og ensomhet, og det er «Better Alone» et bevis på. Man kan føle seg alene sammen når man hører albumet <3 Platen gjestes av multitalentet Hkeem og den unge ringreven/godsnuten Sval. Skrevet av Peder Elias, Turab Awan og Gustav Blomberg. Produsert av Gustad, Peder Elias, Sivert Hjeltnes Hagtvet og Anders Kjær.

 

KEiiNO «Mother of The Night»

Mother of the night, you want me to take you out… Dansegarantien er mer eller mindre servert fra trioen som ikke bare vet hvordan de lager fengende låter. Man blir stadig imponert av deres sterke stemmer. Skrevet av Alexander Olsson, Rüdiger Schramm og Tom Hugo Hermansen. Produsert av Rüdiger og Tom Hugo.

 

Jonathan Floyd «Nikotin»

Oslo-gutten Jonathan Floyd, som allerede har blitt kalt Norges The Weeknd 😎, er nå ute med EP-en Heartbreaker. Oppkalt etter singelen hans med Arif fra 2020. Nedenfor er åpningslåten, som ikke handler om den giftige alkaloiden i tobakksplanten. Det er en metafor for en jente. Som kanskje er litt toksisk? Produsert av Jonathan, Lars Kristian Rosness og Joakim Arnt Holmen.

Annonse: Jonathan Floyd er også aktuell som Årets viktigste-låt 2022-artisten <3

Pulemann i Sekken «Tar an a»

Det er ikke lov å hete Pulemann!!! Men pulemannen Trond Aukland disker opp med en bop om en babe med stive brystvorter som tar av seg BH-en. Og klemmer Pulemann som en avokado 🥑 Etterpå kjører han med shorty i sin BMW E39 og bumper E-40. Gardian Skuland på beaten.

 

Regnvær «Som om du va her»

Kjenn parfymen din på puta, æ tegna hjertet mitt på ruta, som om du va her med mæ nu… Man kan stadig kjenne seg igjen i at man savner noen man kaaanskje ikke burde savne 😬 Kvintetten fra Bodø pakker inn temaet i en lekker sang hvor vokalistene Kristian og Ruben får frem det beste fra hver sin kant. Skrevet av Kristian Steffensen, produsert av bandets Kristian, Ruben, Øyvind, Jonas og Joachim.

 

Trevis «All Night»

Sivert Brendmoe er allerede best kjent som fornavnet sitt baklengs; Trevis. Nå er den romantiske filnkisen tilbake med sitt første slipp siden pandemien, hvor han synger om en jente som vil holde på heeele natten. Kanskje litt slitsomt? Men det har blitt til en digg R&B-låt som kler Trevis’ stemme 🤍 Nordstrand-gutten har laget den sammen med Sons of Sonix (Justin Bieber «Confirmation», Stormzy «Birthday Girl»).

 

Resa Saffa Park «Whine Baby Whine»

You cry in the shower, hunger for power, famished by your pain… Det er lett å la seg bøye under for presset i ubehagelige situasjoner i jobbsammenheng. Denne er inspirert av hvordan moren til Theresa Eggesbø alias Resa Saffa Park ga henne råd hun trengte å ta med seg videre. Noe alle bør høre litt på. Skrevet av Theresa og Lasse Midtsiann Nymann alias NYLAN, som òg har produsert.

 

CELIIN «Carmen»

Hey you golden, shiny thing / bred on love and discipline / there’s a child in you still and it needs to be held… Å hele tiden skulle bli utkonkurrert av noe eller noen er slitsomt. Denne noen er Carmen, og hun kan virke sjalu. Celine Helgemo alias CELIIN har en kraftig stemme som kler dette svære og spennende lydbildet. Skrevet av trønderen, Sondre Bjerkset og Sebastian Aasen. Produsert av Sebastian.

 

Tåpelig «Vær evig»

– Jeg er bundet, banned, bindet, jeg er bundet fast til sinnet… Os-duoen hevder å allerede ha skapt seg en slags undergrunns-kultkultur i flere av landets lokalsamfunn. Nå med klubbete musikk med et snev av samfunnskritisk lyrikk. Singelen kommer også i en XDended_-miks som er 21 sekunder lengre. (Vi håper og tror at coveret prydes av Kiefer Sutherland fra vampyrklassikeren The Lost Boys.)

 

OCEAN DAZE «The Rain Hits Me Too»

I’ve seen you here before / but you are not here anymore… Det er viktig å ikke glemme at alle har sine ting, og det kan være frustrerende når alt alltid går kun den ene veien. Kamilla Neeraas alias OCEAN DAZE får det stødig frem i denne litt skranglete indielåten. Skrevet av Kamilla selv, produsert av Martin Hansen.

 

Grim Pil «Buzzin»

Trondheim-stjerneskuddet Grim Pil er ute med mixtapen Hypnoterapi, produsert av Heffy Beluga, Mounir Emil og Timmyaka.  Slippet, som er en oppvarming til debutalbumet, beskriver han som bredt, lekent, tungt og driftig. – Kall det hva enn, bare ikke kall det kaldt, sier pilen.

Mer norsk musikk:

STAY KEEG: Ingen låter spilles mer i Norge enn singelen til Beathoven og Henrik von Grogg 

Les mer