Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730.no SIGRID How To Let Go NORSK SOMMER
Arkivbilde: Norsk musikk og norsk vær - her representert av Siggen (Instagram/thisissigrid)

Disse norske artistene slapp ukens beste musikk

Norsk musikk-fredag!

730.no kuraterer nattens mange slipp innen flere sjangere.

Nyt utvalget av kliss ny norsk musikk her – og nyt helgen din!

Sigrid «A Driver Saved My Night»

– You turn it up and change my life / I think a driver might have saved my life… Det er ikke ofte man føler musikken til Uber-sjåføren. Men hva når du gjør det så mye at det redder kvelden din? Den kjenner Sigrid Raabe på. Ikke bare det. Nå kan hun kjenne på å ha gitt ut sitt andre album! Sunnmøringens imponerende How To Let Go inneholder en haug av spor som fortjener rundt rotasjon, og dette er 100000 % et av dem. Gratulerer <3 Skrevet av Sigrid, Caroline Ailin og Sylvester Willy Sivertsen alias Sly, som også har produsert.

 

Kygo «Freeze»

– Dette er trolig min favoritt av låtene som jeg har laget så langt, forteller Kyrre om sin nye singel. Ordet «magisk» er oppbrukt, men denne er like magisk som det stilige coveret. – We out on the roof top of your car under the sky / I’ll tell you the truth crossing my heart, hoping to die, synger Andrew Jackson over den tålmodige, kontinuerlig stigende produksjonen til Kygo, Duck Blackwell og vokalisten. Låten er over dobbelt så lang som vanlig – 8 minutter – men det føles ikke sånn. Nydelig! 🪄

(Andrew Jackson synger også på Kygos «Cruise» fra filmen Fifty Shades Darker og «Family» med The Chainsmokers og & Kygo.)

 

Matilda «I’m Just Gonna Lay Here»

– I’m just gonna lay here / it’s not scary on the floor / I’m just gonna wait here… Denne låten beskriver hvordan man har det når tankene utelukkende dreier seg om alle feil og dumme ting man har sagt og gjort. Dette er en av de mest sårbare og nære låtene Matilda Gressberg har skrevet – og teksten falt på plass som en naturlig flyt. Skrevet og produsert av Matilda selv 👑

 

Lemaitre «Dive»

Ouffffff! ☀️ Som om sommeren ikke er nære nok, lar Ketil og Ulrik deg stupe inn i solskinnet allerede nå. Røa-duoen, som bor i det gamle huset til Dr. Dre i Silver Lake, serverer smørblid elektronisk feelgood-pop med en klassisk vibe fra deres yngre dager. Gull på rull!

 

Gabrielle «Noen som forstår»

– Kanskje alt eg vil e noen som forstår meg… For et par uker siden ble rettferdighet servert i beste sendetid: Gabrielle fikk sin første Spellemann. For sitt nyeste album KLIPP MEG I TI OG LIM MEG SAMMEN fikk hun prisen for årets pop. Denne låten var en av dem som ikke ble med på det albumet, men hun har ikke helt klart å la den gå. Derfor deler hun den nå. Ti tusen takk! En nydelig perle som Gabby, Ole Torjus Hofvind og Morten Gillebo har skrevet, Ole Torjus og Morten har produsert.

 

Kapteinen «Føle meg bedre»

– Eg vetsje ka det e, men alt eg vet e at eg føle meg bedre… Kjør da, Kjell 🔥 Du HØRES hvertfall råbra ut, og det er fint å dele det med resten slik at det også kan føles litt bedre for alle. Stavanger-gutten Kjell Øverland alias Kapteinen er altså tilbake og serverer en solid popsviske 🤍 Skrevet av Kapteinen, Benjamin Folkvord Pedersen, Henrik Heaven og Sebastian Coucheron. Produsert av Kap, Ben og Couch.

 

.Blomster med vinni «Heier på deg»

– Vi var ment som mer, men det endte med en serie av noen dårlige episoder hvor vi snakket kun i koder / kunne ikke se det, at det var en litt for dårlig pilot for flyet kræsjet og vi reddet kun oss selv… Larvik-multitalentet .Blomster har sikret seg O.G. Øyvind Sauvik, og jaggu utfyller de hverandre godt. Produsert av blomstergutten selv, Marcel Dinardi, med Torgeir Villanger. Husk å heie på folkene dine.

 

Slopes «Sometimes»

– Sometimes you gotta let somebody go, you gotta tell yourself it hurts too much to love… Dag Holtan-Hartwig er ikke bare halvparten av Skinny Days, han er også soloartisten Slopes. Denne låten er nedpå, men kraftfull. Temaet er å tørre å gi slipp på noe når man har innsett at det ikke er dere. Ikke lev feil liv. Skrevet av Axel Jansson, Halvor Folstad, Peter Kvint og Slopes. Produsert av de to sistnevnte.

 

JNS med More 10 & Nomad «Sammy Sosa»

– Elsker mandager som Petter Stordalen / rocker sokker og sandaler når jeg henter pokalen… Det er dog ikke den norske hotelleieren/Enegizer-en, men baseball-ikonet Sammy Sosa som låten er oppkalt etter. (Han spilte for MLB i 19 sesonger.) JNS, Nomad og More 10 bidrar til trenden med økende samarbeid mellom Norge og Sverige 🇳🇴🇸🇪🎵 Thomas og More på beaten.

 

Martin Hazy med EMIR «Ånei»

Åjoda… 🤍 Martin og Emir stresser nye på sin nye singel. Vakkert produsert av Kim-Andreas Castillo Oen alias Imsito, Spaceplug alias Marius Hanto og Lars Henrik Hellingsrud.

Mer norsk musikk:

UNDERGRUNN har laget et av årets beste – og dristigste – norske album så langt: 730.no treffer den tente sekstetten

Les mer