Hopp til hovedinnhold
Mjau-gnus August Høiberg alias Cashmere Cat med sin nye protesjé Princess Catgirl (Mad Love/Interscope/Universal)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Fredager flommer over av kliss ny musikk.

I denne spalten velger vi ut noen av de norske singlene som kom i dag. Innen flere sjangere.

Kjør deg opp nedenfor.

Cashmere Cat «EMOTIONS»

Kashmirkatt er snart klar med oppfølgeren til sitt debutalbum fra 2017. Det nye settet har Magnus-Cat laget sammen med sin selvskapte karakter PRINCESS CATGIRL, som han har teaset siden i fjor. Prinsessen får ham til å føle seg tryggere – og hun synger fint. Og treffer høye toner. Jamfør platens første singel. Katten får her (også) hjelp fra Benny Blanco og svenske Tove Styrke.

OPPDATERT fredag kl. 19:00: Nedenfor er musikkvideoen, som ble sluppet akkurat nu. Litt lyric-video-vibes, men vi får i alle fall se frøken Catgirl hygge seg.

 

Morgan Sulele «Fornøyd»

Vi mistenker at Magnus-Morgan tilbringer mye tid i studioet. Han er i alle fall en særdeles produktiv krabat. Men heldigvis ikke artisttypen som skyter fra hofta; Bærum-far treffer blink. R&B-ish låten, laget sammen med Jesper Jenset og Lars Rosness, bør gjøre mange fornøyde.

 

Matilda «Her Too»

Mer stilig skandipop fra Hedmark-heltinnen Matilda Gressberg. Her med forvirret hjerte på halv stang. Hun synger om en ny jente i sengen sin, mens det har blitt mindre stas med den forrige. «When we fuck I feel nothing.» Eller kanskje ikke? Det er komplisert… Artig nok er sangen skrevet sammen med hele Norges Dagny, mens Magnus Bertelsen bidrar med produksjonen.

 

Robin T «DIAMANTER»

730.no må slutte å skrive at det aldri har kommet så mye norsk R&B som i år. Men jug er det ei. Robin Thorsvik er fra Hamar, men er åpenbart inspirert av noen av de amerikanske gutta. (Hei Gunna, La Flame, etc. Kanskje noe inspo også kommer fra Stig? Hamar, reis deg!) Uansett, Robin skriver, produserer og gir ut musikken sin selv, og debutalbumet har over 1 mill hos Spoti. Bra jobba, bro.

 

KDL feat. Ferras «777»

Kristiansand/New Jersey-duoen KLF KDL (med Berent Philip Moe som den norske halvdelen) teamet opp med Fetty Wap i fjor. Nå slår de seg sammen med ringreven Ferras, som velsigner gutta med et svulstig refreng. Med hjelp fra Guds nummer.

 

Kapteinen «Illusjon»

Vår nye Stavanger-favoritt slapp nettopp musikkvideoen til «Mr. Fantastique», men er allerede tilbake med mer godis. Her får du hjertesmerte i feelgood-innpakning. Kjell Øverland har både skrevet og produsert sangen selv, som den dyktige kapteinen han er.

 

Peder Elias «Bonfire»

Den norske sommeren er kort, og selv om vi kun er i starten av august, begynner det å bli mørkere. Da sømmer det seg med leirbål via en lit trønderhunk. Peders nye perle varmer.

 

Lil Halima & Canto «Booty»

Rett ut av Bardu! 20 år gamle Lillian Halima Anderssen teamer opp med den svenske produsenten Canto og serverer tidløs, bootylicious/grown-ass R&B.

 

Orjan Nilsen «The Chosen One»

Putt respekt på navnet til Ørjan Nilsen. EDM-veteranen fra Kirkenes debuterte med «Artic Globe» allerede i 2006 og har i etterkant – non-stop – knocket ut trance/dance-bangere. I motsetning til mange av sine kolleger, som vil gå pop/urban, holder 37-åringen det fortsatt EDM-ekte. Dette er hans femte singel i år. Ha en stekete helg!

Se også: Hamar-veteran covrer Alicia Keys-sviske (PÅ NORSK)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer