Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk: Jesper Jenset med hjertet i hånden (Alvin Santos/Sony Music)
Ny norsk musikk: Jesper Jenset med hjertet i hånden (Alvin Santos/Sony Music)

Topp 14 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Njut sommeren før solen snur, og støtt norsk musikk med litt streams underveis 😎

Her samler 730.no noen av nattens mange slipp. Vennligst ha en vakker helg.

Jesper Jenset «Skyt me i hjertet»

Etter pandemien og mye tid hjemme i Molde, fant Jesper ut at det var naturlig å gi ut mer musikk på norsk. Det har han ikke gjort siden han slapp «Hver gang» med Arif i 2019. Men jaggu treffer popkometen også midt i hjertet på Molde-dialekt 🏹 ❤️  Her har han vært i studioet med stjernelaget André Jensen, Mathias Nilsen og Anders Nilsen.

 

Isah & Dutty Dior «Begge to»

Ikke prøv å splitte denne dynamittduoen i to. I 2019 satte Isaac og Kris hele landet på hodet med giganten «Hallo» (26 milli på Spoti, hallo), og nå velsigner de oss med mer musikk sammen via EP-en Begge to. Tittelsporet er produsert av ifrapluto alias Pluto, Mogilla og Brodin.

 

Chris Holsten «Bare når det regner»

«Mens jeg venter på at sola skal skinne / jeg venter på at du skal forsvinne»… Kjærligheten kan være brutal. Men Chris pakker det inn mjukt som silke. Han forteller at regnet ikke er en metafor, men en direkte referanse til vanndråper som faller mot jordoverflaten fra skyer. Noe som gir ham en spesiell følelse. «Denne låta handler om sentimentalitet som kan dukke opp når været er dårlig. Jeg merker ofte at grått vær gjør meg mer melankolsk, og får meg til å savne ting som har vært», sier 28-åringen. Chris har laget låten sammen med Synne Vo og Lars Kristian Rosness. Til høsten slipper han første halvpart av sitt kommende debutalbum.

 

Stig Brenner alias Unge Ferrari «VVK»

Verdens viktigste kvinner! For Stig er dette moren og mormoren hans, som han vier denne litt EDM-ete svisken til 🤍 Produsert av Filip Kollsete, Axxe, Coucheron og Synthomania – med gitarsolo på slutten. Nylig utvidet han albumet Hvite duer, sort magi også med blant annet en remix til «Duffelbag» med Arif.

 

Martin Hazy «Komet»

Tent som en komet ☄️ Martin er endelig ute med albumet Inn i tåken. «Eg forteller historier fra klubben, nachspielet, gatehjørnet og hjertet», sier bergenseren. «Konseptet med Tåken er noe jeg har tenkt på en stund, og dette blir på en måte første fase. Eg ønsker å ta folk med inn i min verden, der ting kanskje ikkje alltid e så veldig klart. Rus, damer, følelser og stress med en stor dose GOD STEMNING over det hele.» Denne låten er produsert av Marius Hantho, mens Dårlig Vane-far på albumet har med gjesteartistene Breveglieri, Pappaisjappa, Angelo Reira og Full Effekt-tjommi Kars. Sistnevnte er med på «Rakett» 🚀

Se også: Norsk godsnute covrer Harry Styles <3

 

Emilie Adams «Romantic»

Selv om denne låten ikke er NM i lystig, var det som om de knakk en kode i studioet da den ble til. Noe som ble en forløsende følelse for Emilie. Attpåtil er den rå. Skrevet av Em og produsert av Benjamin Dan Ravn Fahre.

 

Fagernes Yacht Klubb «Closed In By Now»

Du trenger ikke ha vært på en haug av festivaler med norsk musikk for å ha fått med deg denne gjengen. Fagernes Yacht Klubb er et spilleglad kollektiv med medlemmer fra blant andre Hajk og Young Dreams som covrer KLASSIKERE fra blant annet 80- og 90-tallet. Nå gir de ut sin aller første originale låt, skrevet av Håkon Njøten, Stian Iversen og Svein Hermansen. Produsert av Jonas Kroon.

 

Eirik Lyng «Midnattssol»

Denne tenåringen rekker ikke å kjede seg om sommeren. Ikke bare har han jobb og skole, han har midnattssola. Et anthem både for Alta og andre steder i nord, og søringer som ikke er like heldige med sommerdager som ender opp like langt ut på natten. Skrevet med og produsert av den eminente duoen tobago alias Helge Moen og Jim Bergsted.

 

KRISTIN «Apollo»

«Vi to kunne ha vært noe mer, kunne ha flydd rundt i verdensrommet, men så ble alt komplisert og Apollo faller ned» 💔 Forhold kan ta deg til månen. Men også gå ad undas rett etter oppskytningen – som Apollo 13. Bare spør supertalentet Kristin Holtan-Hartwig aka Kristin HH som nå er ute med sin debut-EP. Passende nok døpt Nødlanding. 23-åringen fra Kolbotn har laget musikken med broren Dag Holtan-Hartwig fra Skinny Days. (Han er soloaktuell som Slopes: Se iskald video)

 

Yasir Moa med Britz «Allo Allo»

Sommerlåt fra nykommeren Yasir med sin favoritt Britz. Produsert av Kapteinen. Videoen er regissert av arbeidsjernet Alieer.

 

Ruben «Candy»

Bjarkøy-gutten Ruben Markussen viser seg nå fra en litt annen side. Med seg har han en leken og laidback låt om ligging. Eller, han sier det litt mer classy… «En sang som handler om å finne noen du ønsker å gå til sengs med.» 🙂 Den musikalske regien er ved Bjørn Helge Gammelsæter, Markus Vikstvedt, STATE og Kastel.

 

Elise Eriksen «Golden Boy»

Retro-vibes fra 17-åringen Elise, som her gjør sin debut-EP Golden Boy komplett. Produsenten er ringreven Mikkel Eriksen fra Stargate, som også er faren hennes. Gullgutten til trønderen er forresten hjemme i Trondheim, mens hun selv bor i USA. Noe hun forteller 730.no om her – og viser frem sin ferske musikkvideo.

 

Nawaz «La meg leve»

«Jeg klarer meg alene, det var jeg som var problemet / jeg vil bare overleve, er ikke vant til å forkle det»… Selvinnsikt fra 19-åringen Muhammed Nawaz, som i fjor slapp albumet Gatene sårer. Holmlia-gutten teamer her opp med HÅWK alias Håkon Guttormsen på sin nye singel.

 

Eirik Aas «Kjør meg opp»

Når det både har vært lockdown og du har vært gjennom et brudd, kan det bli mange inntrykk når du igjen er ute på byen. Foråsidetsånn. Det synger bergenseren om i denne selvsikre, catchy 80-tallsinspirerte bop-en. Skrevet med og produsert av Even Gillebo alias Cavego.

 

Snow Boyz «Løper»

Løpetid! Paulo og Rafael høres ut som de forsyner seg med damer denne sommeren? Forhåpentligvis er det noen metaforer i lyrikken her. P-p-palme på b-b-b-eaten. Def Jam Norge-duoen er ute med albumet – eller EP/prosjekt/mixtape – Bare bangerz del 1 nå, med OnklP som gjest. Coveret er en s/o til Pen & Pixel (som nylig gjorde comeback med coveret til Savage Mode II med 21 Savage Metro Boomin).

 

Sturla «Håpe det aldri går over»

Orkdal-gutten Sturla Fagerli Larsen slipper en nær og nydelig låt om følelsene du har til en person som har betydd ekstra mye etter tøffe perioder, og ønsket om at følelsene og relasjonen skal bestå. Skrevet av Sturla, samboer Hanne Mjøen og Håvard Sundland, som òg har produsert. Nyd!

Mer om norsk musikk:

Norske artister har en stor utfordring fremover ifølge ny rapport

Annonse: Isah åpner opp – er han en romantiker?

Er du dum? Disse to gutta har lett sommerens kanskje mest catchy norske låt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer