Hopp til hovedinnhold
Kamelen (Francisco Photography/KingPin/Sony Music)
Kamelen (Francisco Photography/KingPin/Sony Music)

Topp 16 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

I natt var det maaaange norske artister som slapp. Nesten norsk musikk-bonanza.

Heldigvis har du 730.no, som gir deg høyepunktene samlet på én side. Njut nedenfor – og vennligst ha en god helg <3

Kamelen «Creme De La Creme»

«Hun vil ha Pepsi Max, snus, baconpølse og potetsalat / men alt hun fikk var rollerburger i spagat» 💀 Marcus Møll Mosele legger kølla på bordet og serverer krem for klubben. Selv om den er stengt. Men her lar Kamelen deg lett lage smittevernvennlig fest hjemme. Den house-ete danselåten er skap av gladgutten Anders Nilsen. Let’s go!

 

Elise Eriksen «Young Once»

Ikke helt yolo, men husk at du er ung bare én gang. 17 år gamle Elise vet! Den Los Angeles-baserte Trondheim-jenta varmer opp til sin debut-EP, som slippes i mai. På denne bop-en har hun vært i studioet med de norske ringrevene Stargate – hvor faren Mikkel S. Eriksen utgjør halvparten – og den 22 år gamle musikeren Jasper Harris. (Som imponerende nok allerede har laget utgitte låter for Juice WRLD, DaBaby, Roddy Ricch, Gunna, Playboi Carti og Jack Harlow.) Forresten teamer 730.no opp med Elise Eriksen her.

 

Fangst «Hundre netter»

Vi blir glade når vi får flere norske rockeband! Nå har medlemmer fra Honningbarna, Death By Unga Bunga og Hvitmalt gjerde slått seg sammen, og gir oss denne energibomben av en låt. Med både sommerstemning og bergensdialekt.

 

Ash Olsen «ROSALIA» feat. Ermina Ibishi

«Mamacita, you a diva / go ahead, put it on me, wanna feel ya…» Fredrikstad-jenta er her med sin tredje singel, som gjestes av nykommeren Ermina. Vi håper rapperen, som slipper singelen på sin egen label EZ Money, får med ROSALÌA på remixen 🇪🇸 Produsert av Malte Andreas Hüglund.

 

Turab med Omar Noir og ProllyNah «La meg gå»

Ikke fiks det som funker. Men hvis ikke kan det være lurt å gi slipp. Kloke ord fra Turab, som her teamer opp med sine dyktige kompiser Omar Noir og ProllyNah. Produsert av den tidligere duoen TXRD, som nå er aliaset til David Atarodiyan. Se opp for musikkvideoen straks!

Norsk musikk-oppsving: Gjett hvilken norsk kvinnelig artist som er på Forbes’ 30 under 30-liste

 

iris «to be mine (is to lose your mind)»

Nydelige retro-vibes fra Vilde Iris, til tross for tekst med hjertesmerte og et sinn som ikke er helt på stell. Likevel klarer hun å pakke det inn som feel-good, med stilig hjelp fra Askjell Solstrand. Han er forresten signert til Island Records som artisten Askjell, og har blant annet sluppet EP-en To Be Loved. (Som gjestes av hele klodens AURORA.)

 

Pasha «Sweet Escape»

Solid slipp fra den unge Rykkinn-ringreven, som her teamer opp med St. Hanshaugens store, allsidige sønn Jerry Folk alias Gerard Taylor. Det er gøy med norsk rap som ikke bare er for nordmenn, og før pandemien hadde Pasha konserter på SXSW i Texas og så i Los Angeles. Fingre krysset for internasjonalt comeback etter rona.

 

Tomy «DILEMMA»

Tomas Borg Coucheron har ikke tid til å vente, noe han forteller over en FREKK produksjon fra Christopher Kvalheim og Znorri9 🔥 I forrige uke slapp Tomy en intens musikkvideo/kortfilm som du gjerne kan se her.

 

Cham Léon «Dice :::»

Debutalbum-alarm! Sondre Kittelsen Paalgard fra Oslo er endelig klar med I (don’t feel like myself today). Cham Léon vil at platen skal være et univers som alle kan rømme til, uansett hvordan man definerer seg. Det viser også flere lydbilder og allsidigheten til både Sondre og Henrik Haraldsen Sveen alias Henrik The Artist. Njut denne drømmende elektropop-låten nedenfor ::::)

 

Adrian Sellevoll «Jeg hater deg»

Hatefull allsang via barnekor 💔❤️ Adrian disker opp med en bittersøt godbit, hvor han trøster seg med at eksen nå er en annens problem 🥶 Produsert av André Jensen og Mathias Nilsen.

 

Torine «All My Problems (123456)»

Arendals-jenta Torine Bjåland bør bli svær! Ikke bare synger stjerneskuddet råbra, hun viser stadig hvor gøy musikk kan være. Denne øreormen har både relaterbar og artig tekst – og klistrer seg på hjernen. Skrevet med Cate Downey, Helge Moen og Jim Bergsted. De to siste utgjør tobago; stjerneduoen som òg har produsert.

 

UNDERGRUNN «Toppen av Oslo»

Flittige Undergrunn Klikk er ute med Buketter & ballspill, hvor de byr på syv lekre og lyriske låter. Altså en lang EP. Eller et kort album? Prosjektet er i alle fall like pent og tent som omslaget. Putt UG i din norsk musikk-rotasjon. 730.no snakker med Oslo-kvintetten om blant annet kulturell kapital her.

 

Hanne Mjøen «Hell With You»

Streng tittel 😤 I fjor bidro Hanne på norsk på EP-en til Sturla. Nå er hun tilbake med sitt eget prosjekt, og slipper sin første låt på to år. Elektropop-perlen handler om å bli værende i et middels godt forhold med noen som åpenbart ikke er rett person, bare fordi man ikke vil være alene. Noe som er altfor vanlig. (Skjerpings!) Skrevet av Hanne og Karl Zine, produsert av Sondre Mjåland.

 

Steffen Kvidahl med Martin Hazy «FØLELSESLØS»

Svevende bedøvelse fra bergensere som ikke vil bli kalt for kalde. Men som kanskje velger fornuft fremfor følelser. Her sprer Steffen og Martin varme via musikken til HAVSUN, Sito og Mars.

 

RSP & Thomax «Gje mæ fri»

Dette er en smakebit fra EP-en Malabarisk fra dynamittduoen, hvor Thomas Nygård alias Thomax lager beats og Patrick Bottolfsen alias RSP står for tekster og rapping. Etter at Harstad-gutten RSP flyttet fra Oslo, har han funnet det inspirerende at det er mer akseptabelt å være sint i småbyen. Det kan være, men både «Gje mæ fri» og de andre låtene bør også treffe mange i storbyen.

 

ODA «Electricity»

Kraften vi mennesker har til å stå på og fortsette og gi alt – og som holder oss i gang hele tiden. Det er tematikken for Oda Kvingedal Larsen på denne nedpå, pene poplåten. Skrevet av Oda og Aleksander Raftevold, produsert av Aleks Grey.

 

Lazy Queen «Self-care 101»

Den Oslo-baserte gjengen er ute med EP-en Get Rich or Die Trying Get Home or Die Trying, som blant annet handler om vokalisten Henrik Gardis Søbergs rusavhengighet og identitetsspørsmål. «Self-care 101» glitrer som en ekte punkperle. En låt om en vennegjeng som prøver å finne en vei videre etter det som egentlig var slutten. Skrevet av den ikke så late dronningen selv, produsert av Morten Øby.

 

Jango med Eirik Aas «Vender»

Tiden vender alle, selv venner. Arendals unge gateflamme Jango teamer opp med Bergen-godsnute Eirik Aas fra Hester V75. I musikalsk regi ved Frank Le. «Vi skulle bli gamle sammen… Skulle bli ditt, skulle bli datt / men mister kontakt, møter deg på byen uten blikkontakt…» #livet

Mer norsk musikk:

GT fra Rådebank – se video

Slik gikk Oslo-DJ fra å jobbe på McDonald’s til å signere artister for Warner Music

Nyeste saker fra 730.no

Les mer