Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no cezinando sprengkulde
Cezinando (Maria Pasenau/Little Big Sister/1111KLUBB/Universal)

Norsk musikk: 730.no kuraterer sine nye favoritter

Norsk musikk-fredag!

730.no satt oppe i natt og hørte gjennom masssssse kliss ny norsk musikk. Her er våre favoritter.

God sommer, godsnuter ☀️

Cezinando «Big dick is back in town»

– Jeg er nødt til å tråkke forsiktig / det er ikke for å være shitty / men alt her føles uviktig / det er ærlig talt helt vanvittig / hva denne byen har blitt til… Kristoffer Cezinando Karlsen serverer varm Sprengkulde på sitt syvende album. Og som ventet er musikken ofte uventet. Ringreven fortsetter å utvikle sounden på sin egen måte, og lander alltid på bena. Med god hjelp av humor og ironi blandet med den ofte storslagne sounden. Hele albumet er mesterlig produsert av Ole Torjus Hofvind, og det lyder som han har kost seg glugg i studioet. Njut «Big dick is back in town» lol nedenfor.

 

 

Tommy Tee feat. Tyr, Pasha, Oscar Blesson, M4 & Mo Ayn «Takin Ova 4.96 (Rap Legacy)»

Ouuuuffffff 💯♥️ En av Norges største raplåter noensinne – «Takin Ova» med Tommy Tee feat. N-Light-N, Diaz, Warlocks, Opqaue & Father Blanco – fyller 25 år. I den forbindelsen gir Tommy Tee oss en tøff remix med et dyktig gatestjernelag. Ordet på gatene er at klassikerens bursdag vil få flere musikalske markeringer fremover.

Originalen:

Throwback: Tommy Tee får hederspris under Spellemannprisen 2016 – og «Takin Ova» blir fremført live.

 

Victoria Nadine «Summer Rain»

– Maybe we’ll wash away in the summer rain, maybe we don’t measure up / we don’t know what happens now when the summer ends, but baby we don’t need to rush… Denne låten Er. Så. Fin! Da vi hørte den live på konserten til Victoria Andersen alias Victoria Nadine for noen måneder siden, fikk vi en trang til å få den ut sporenstreks. Selv om hun mildt sagt er stødig på store ballader, kan hun tydeligvis også sommer-BOPS. Denne kler Skien-jenta rågodt. Vi får jo lyst til å danse i sommerregnet, vi gjør det. Mer av dette! Skrevet med og produsert av Skinny Days alias Dag Holtan-Hartwig og Halvor Folstad.

Kamelen «Baby»

Slim Kamel disker opp med smørblid, flørtende sommmerlig raplåt, hvor han hyller forelskelsen og forhold. Lystig produsert av hans fav Nado alias Sebastian Jespersen.

 

Dagny «Same Again (For Love)»

– Now I’ll never do the same again for love, won’t let it bring me down / ’cause everything that goes around comes around, I’ll never, I’ll never, I’ll never do the same again for love… Det er lett å tilpasse seg så mye for en annen person, at man på veien mister seg selv. Det er aldri et godt tegn når det skjer, og Dagny Norvoll Sandvik kommer til å passe på at det aldri skjer igjen. Selv om låten har et trist bakteppe, er det en sommerhit, som vi vet vil slå an på festivalscener i sommer. Skrevet av tromsøværingen Dagny, Lise Reppe og Edvard Førre Erfjord. Produsert av Edvard.

 

Trevis og CLMD «Let Me Know»

Nordstrand-prinsen Sivert Brendmoe alias Trevis får seg en clubby feelgood-bop sammen via Martin Bjercke alias CLMD alias Cool Lookin Martin Danielle ☀️ Digg match!

 

Vidar Villa med Erik og Kriss «Peter Pan»

Livets gutt Vidar Villa teamer opp med sine barndomshelter Erik og Kriss. De deler Peter Pan-syndromet og gjør forventninger til voksenlivet og følelsen av å aldri bli voksen om til en sommerlåt. – Når man gjør voksenting som å forhandle boliglån med banken eller kjøre ungene til barnehagen føles det ofte som man spiller en rolle. Nå skal jeg være han faren som kjefter på kidsa i baksetet, forteller Erik. Selv synes Vidar samarbeidet med duoen er stor stas. – Det er utrolig deilig å jobbe med Erik og Kriss, vi er ganske på bølgelengde musikalsk og tekstmessig. Jeg føler at «Peter Pan» er en perfekt merge mellom våre konsepter.

 

Ylva «Lover»

– Gi mæ litt tid, så ska æ love at æ kommer tilbake / må være litt fri, men æ lover at det ikke er hadet… Er det helt over, eller trenger man i blant bare en liten pause? – Selv om det er sårt å sette seg selv foran noen du er glad i, så håper jeg folk kan føle på en selvstendighet og frihet når de hører på låta <3, sier Ylva Olaisen om denne uptempo sangen, som egentlig høres ut som en gladlåt. Skrevet av Ylva, Filip Kollsete, Jim Bergsted og Helge Moen. Produsert av Filip, Jim og Helge.

 

Britz «Aleine»

Mistet troen på kjærligheten? – Man vet ikke alltid hva man har før man har mistet det…. Da jeg laget låten var jeg på et sted hvor jeg mistet noe veldig kjært og var forvirra, forteller Britz om sin nye singel. – Inngangslinja til første vers sier alt «Si meg hvor går veien nå som det er over?». Det er aldri lett å miste noen, men det er ekstremt tungt å miste noen som konstant har preget hverdagen din. Denne låta er bare et stort spørsmålstegn, hvor man ser tilbake på hva som var og samtidig prøver å forberede seg på morgendagen, uten å vite hva som venter en.

– På låta toucher jeg flere sider av en breakup, det at man er klar for å gå videre, samtidig ikke. Det er en låt med masse ambivalens. Man blir også usikker på hvem den andre personen er uten deg? Vil hun forandre seg? Hvordan ser hennes virkelige farger ut? Vil hun gå videre uten meg? Årets heartbreak-anthem, avslutter Haugenstua-rapperen.

Les også: Britz til 730.no: – Vi trenger mindre tullemusikk

 

Sval «RAINBOW»

– I’m told I’m someone God won´t like, if that is the case we might go the same place, it will be alright… Sval Rosenløw Eeg alias Sval har skrevet låten hun selv trengte da hun var yngre. Det er ikke tilfeldig at den slippes i Pride-måneden, da det er en låt om hemmelig kjærlighet, og hvor vanskelig det dessverre kan være for noen å elske den de vil. En sterk, viktig og ikke minst nydelig sang <3 🌈

 

Sli0h «SOMMERFERIEN»

Ingen i Norge blander trap, hip-hop, hyperpop og pop som Sli0h. Og kan kan lage sommerlåter som ikke er svette. I kulden. – «SOMMERFERIEN» er en låt jeg mekket ironisk nok på vinteren. Etter å ha snakket med produsenten jeg jobbet med i studioet om sommeren så hoppet jeg bare på mic-en og gjorde tingen min», sier Sli0h. Produsert av XDIN.

 

Stefanos Yowhannes feat Isabelle Eberdean «epiphany»

– It’s alright, it’s ok, I´ll be here to find my way, need no one to help me with it… Norge har noen få, sterke R&B-stjerneskudd – og nå har vi fått to av dem. Denne duoen er så behagelig å høre på at vi bare vil fortsette å høre. Med det gir de oss en låt om de forskjellige fasene man er gjennom i et brudd, og hvordan du må takle hverdagen selv om ting er skikkelig kjipt. Skrevet av Stefanos, Isabelle og Heine Aabø. Heine har produsert.

Havanna Winter «Tornado»

Den Los Angeles-baserte 17-åringen fra Oslo er tilbake med en nydelig poplåt. – «Tornado» er en historie om en jente som drar på en eventyrlig reise for å få tankene vekk fra sin toksiske eks, forteller Havanna Winter. – Hun drømmer seg bort fra sin hjerteknuste virkelighet i California til landet Oz hvor hun gjenforenes med alle vennene sine som hun mistet kontakten med mens hun mistet seg selv i det giftige forholdet, sier tenåringen. Se opp for den kommende musikkvideoen! Skrevet av Havanna, Maya K, Carlos Guevara og David Arkwright. Produsert av sistnevnte.

Se også: Hva funker best på Havanna Winters TikTok?

 

Henrik Heaven «I Don’t Feel That Way»

– Do you wanna dress up like a beauty queen / Throw away all of you skinny jeans, baby… Henrik Heaven slipper sin første låt på tre år. En bop om å tørre å ikke være som alle andre, og omfavne de sidene ved deg selv som er annerledes. En catchy singel som er lett å både like og synge med på. Skrevet av Henrik, August Stubø og Sander Askeland. Sander har produsert.

 

Kaizers Orchestra «Dine gamle dager er nå»

– Må forstå, det finnes ingen tid som har vært eller som går / det finnes bare den som står, dine gamle dager er nå… For bare noen få måneder siden skapte gjengen fra Stavanger furore da det plutselig dukket opp en gave hos noen få, utvalgte og heldige fans. Dette i form av en spilledåse, hvor det stod «Dine gamle dager er nå». Det ble kort tid etter annonsert en turné, som ble utsolgt så fort at de satt opp en rekke ekstrakonserter. Nå er de til sammen 53 konsertene utsolgt, og i dag serverer de første slipp på over en dekade. Denne er akkurat slik vi kjenner dem, med unik og bred instrumental og på kav stavangersk. Skrevet av Janove Ottesen, produsert av Janove og Jørgen Træen.

 

STORM «House of Cards»

– Please tell me I’m not gonna drown, I will never forget this, feeling like I´m living in a house of cards… Hardt og ekte, om å føle at er sårbart. Når du vet at hvert eneste valg du tar kan få konsekvenser, tenker du konstant at du må trå forsiktig. Leo Davadi Sundli alias STORM er bare 14 år gammel, og skal spille på selveste Tons of Rock i sommer. Skrevet av Leo og Erlend Torheim, produsert av Erlend og Martin Stenstad Selen.


Mer norsk musikk: Stig Brenner alias Unge Ferrari Sier nei til sin manager og agent: – Det der er ikke meg

Les mer