Hopp til hovedinnhold
Yasir Moa debuterer (Thor Håkon Ulstad/Warner Music)
Yasir Moa debuterer (Thor Håkon Ulstad/Warner Music)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny serveres nedenfor.

730.no satt oppe og lyttet gjennom 47 norske låter og plukket ut denne buketten.

Vi ønsker deg en herlig og helt smittefri helg! Men først; vennligst sjekk ut duggfrisk norsk musikk 🇳🇴

Yasir Moa «Jeg forstår»

En debut som treffer rett i hjertet. Kongsberg-gutten, som har skrevet sanger siden han var 12 år, pleide å covre Karpe-låter som gatemusikant sent på kvelden for å tjene en ekstra slant 💯  På sin første singel synger Yasir om den sterkeste personen han vet om, nemlig moren, og hennes hjemlengsel til Sudan. I 2020 skulle hun endelig få ta turen. Noe som ikke så overraskende gikk i vasken på grunn av korona. Godlåten er skrevet med og produsert av godsnuten Kapteinen.

Snow Boyz med OnklP «Drama og Henny»

«Hun spytter på pikken som lama» 🦙 Snøgutter teamer opp med en vassekte Lillehammer-veteran ❄️ ❄️ ❄️ Pål Tøien alias P er litt for lit og «stepper i klubben i LV, lager et helvete / er pælma fra klubben før elleve». Benocchio på beaten.

OPPDATERT: Nå er musikkvideoen her! Regissert av Frederic Esnault. De fikk med en lama 😭

 

ARY «Moth to a Flame»

Den drømmende stemmen til Ariadne Loinsworth alias ARY passer som hånd i hanske til hennes smellvakre pop. Dette er en låt hun skrev alene på hotellrommet etter flere sessions i London, hvor hun følte seg demotivert. Men det løsnet da Ariadne startet å skrive denne – noe vi er glade for. Stjernekvinnen har skrevet og produsert selv, med hjelp fra Vetle Junker.

UNDERGRUNN «Risiko»

UG tar sjansen. Mjukt og ømt, men akk så hardt 🥲 Mens du lytter til det vakre verket, ta også en titt på vår prat med Marstein, Loverboy, Rikpappa, Fretex, Puz og Plaza her.

Royane «Takashi Aruto»

Boss bishes vs. stakkars fuckboy 🥲 På kort tid har Royane Harkati slått seg opp på egenhånd, men i videoen til sin kliss nye singel får Drammen-artisten god hjelp fra sin squad med baddies. Låten er produsert av JuniorParis, mens snutten er regissert av Kevin Norby alias Canvas.

Les også: Royane støtter Kanye 

dePresno «Bitter St»

Særdeles ærlig fra Bjarte om bitterhet etter samlivsbrudd. Kjenner du deg igjen? Den ulykkelige, nydelige rusleturen nedover bitterveien er skrevet av dePresno, Askjell Jon Reigem Solstrand og Henry Brill, og produsert av Magnus Skylstad.

KAMARA «Carry You Home»

Fjerde singel fra Fato Kamara er kanskje hennes mest personlige så langt. Vi gleder oss til debut-EP-en! Dette er en låt om å sette grenser – og å kunne sette seg selv først. Bergenseren har en unik og rå stemme, og har skrevet denne selv. Produsert av Edvard Tronstad.

Adrian Sellevoll «Vise deg verden»

«Hold deg fast, sitt i vintertåken med meg / jeg har 24 gram og en lighter med meg»… 71 grader nord-hunken har hjertet sitt i hånden på denne kjærlighetssvisken, som er produsert av Rubbaland.

Les også: – Min far døde brått uten at jeg fikk sagt hvor mye jeg setter pris på han 

Morgan Sulele med Ulrikke «Hver gang jeg ser deg»

Fra 100 til 0 hver gang man ser eksen 💔 Magnus-Morgan og Maskorama-vinner Ulrikke Brandstorp byr på mer hjertesmerte, og det høres ut som de her får tømt seg for tårer. I musikalsk regi ved ustoppelige Anders Nilsen.

Sara & Arash «Kløverfire»

Kristiansand-søskenparet Safartabar holder det ekte og synger om å ville kaste inn håndkleet når man er på sitt aller verste. Produsert av Morten Martens. PS: Ikke sov på musikkvideoen til deres «Ser på meg».

Lokoy «badminton»

Lasse Lokøy er ikke bare en del av Sløtface, nå slipper han debutalbumet badminton som soloartist. Tittelsporet gjør at man blir bergtatt, og er god nok grunn til å sporenstreks spille hele albumet fra start til slutt. Og det har flere råbra gjester. Skrevet og produsert av Lasse, med produsenthjelp fra Joe Wills.

LOVA «Lame»

Den superdyktige halvnorske tjejen Lova Alvilde Sönnerbo er ute med sitt debutalbum Grown-ish, produsert av blant andre norske JNS og Benjamin Giørtz fra Kid Astray. Her er en av platens mange bops.

Jimi Somewhere «The World»

22-åringen, som egentlig heter Benjamin Schandy, gjør seg klar til å endelig slippe debutalbumet Nothing Gold Can Stay – om to uker. Innen den tid kan man kose seg glugg med denne massive oppvarmeren, produsert av Ketil Jansen fra Lemaitre og Jimis day-one Milo Orchis alias Ole Martin Jensen.

Mer norsk musikk:

AURORA forteller 730.no hvordan hun traff Billie Eilish 🤩

Les mer