Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk fra Skien via Victoria Nadine aka Victoria Karlskås Andersen som lyder som en STOR SMASH (Instagram/victoriaaofficial)
Norsk musikk fra Skien via Victoria Nadine aka Victoria Karlskås Andersen som lyder som en STOR SMASH (Instagram/victoriaaofficial)

Topp 14 norske låter som kom i dag

Norsk musikk lyser opp.

Vel, ikke all norsk musikk. Men 730.no satt oppe i natt og hørte gjennom 55 nye slipp.

Her serverer vi en duggfrisk dose med norske artister innen flere sjangere.

Victoria Nadine «Be Okay»

Okayyyyyy, Victoria! Ekte hitvarsel! Du kunne synge bra allerede som 16-åring på Idol som Victoria Karlskås Andersen. Men gud bedre, dette ble ekstra smellvakkert 🥺 Folk som nettopp har dumpet sin ego kjæreste bør bli okay med denne på tung rotasjon i hele helgen. Victoria har laget supersvisken med Eirik Tilleri og Emilie Hollow.

 

Cham Léon «four»

Sondre Paalgard, som han egentlig heter, slipper nå sin første singel. Inspirasjonen er uventede telefonanrop som gjør at du aner dårlig nytt. Oslo-gutten vil gjennom denne låten og musikken som kommer i fremtiden, skape rom for andre som ham… Som ikke føler at de passer helt inn. Du kan bli mer kjent med Sondre alias Cham hos 730.no snart. I mellomtiden kan du njute denne råfine debuten, laget sammen med Kristoffer Severinsen og Henrik Haraldsen Sveen.

 

Julie Bergan «One Touch – Acoustic»

Kan vi snakke mer om stemmen til Julie? Eller så kan vi la denne nedstrippede versjonen av hennes seneste singel få snakke for seg selv. Selv sangen som acapella hadde vært en slæpper. I musikalsk samarbeid med Dagny og Rat City.

 

Britz «Som før»

«Ingen som lærte meg hvordan bli en mann / jeg kriger med meg selv, gjør alt det jeg kan.» Ingen sa at livet skulle bli lett. Yaw Anane Britwum alias Britz vet. Men han vet også hvordan han skal holde riktig fokus og hodet hevet. Produsert av JNS. (PS: Haugenstua-rapperen kjører hardere stil på sin ferske singel «Det er meg».)

 

El Papi «Vinterdepresjon»

Det som er så fint med Norge er årstidene. Spesielt november – mars? Ikke alle er storfan av kulde og mørke – og noen blir deppa. Singer-songwriter-komponist El Papi alias Ashti Waledkhani høres dog mest trist ut på grunn av en jente som han savner. Heldigvis lyder det rålekkert.

(Håper Post Malone hopper på remixen?)

 

Lokoy feat. Safario «both eyes»

Stavanger x Holmestrand. Du må være ganske sur for å ikke bli smørblid av dette funny indiepop-rock-rap-energioverskuddet fra Lasse Lokøy og Kacper Tratkowski. «Pop the sherry not the deputy/ pop pop pop no ecstacy!» Singelen akkompagneres av en skøy snutt.

 

Peder Elias «Home»

Hjem til jul ser for noen best ut på papiret. Men Peder Elias Eriksrud Kjørholt får det til å lyde fristende via sin mjuke og fagre innpakning. Balladen har den 21 år gamle trønderen skrevet med Frida Amundsen, Ole-Bjørn Talstad og Fartein S. Orestad.

 

Aiba «Langsom»

En ting som er sikkert er at Aiba alias Kristian Frantzen ikke er treig når det kommer til å lage musikk. Tenåringen, signert til Nora, har kontinuerlig sluppet lekre singler gjennom hele jævlige 2020. Denne er definitivt intet unntak. Tematikken er å gjøre hva som helst for å være med en person som har traumer fra tidligere forhold ❤️ Putt respekt på slikt. Produsert av Amr Badr og Kastel.

 

R3HAB feat. Astrid S & HRVY «Am I The Only One»

Nederlandske oppsving for Astrid via Fadil El Ghoul alias R3HAB, som har nesten 20 millioner månedlige lyttere hos Spotify. (Adele har 24 mill.) Nordmannen og stjerneprodusenten kler hverandre godt. Det lyder som om en remix til en låt som ikke kom med på Astrids album. Singelen har også med britiske Harvey Cantwell alias HRVY.

 

Natnael «Tidsmaskin»

Sommerens kanskje mest undervurderte norske låt var «KL.5», som vi forsatt har surrende i knotten. Den sertifiserte perlen får her en verdig oppfølger, hvor Romsås-gutten drømmer seg bort. Igjen med musikalsk regi ved STATE.

 

Ingeborg Walther «Ta meg tilbake»

#tamegtilbake har 1,5k mentions på Instagram, og denne låten fortjener mer. Det hjelper trolig at mange allerede har sett og hørt 21-åringen på The Voice og Stjernekamp – og ikke minst på en smule mer innflytelsesrike TikTok. Samtidig bør denne praktfulle sangen gi Ingeborg nye fans. Hun synger om å være forelsket i noen som ikke er forelsket i deg, og hvis du ikke kan relatere, lever du i fornektelse 🙂 Østfold-jenta har skrevet og produsert sangen sammen med Mathias Bodin.

 

CLMD «Do It Better»

I 2020 er det litt ekstra viktig å danse. Gjerne med så få mennesker som mulig. Heldigvis er det lett å svinge seg til musikken til Martin Danielle, som er ute med halvparten av albumet The Importance of Dancing Like an Idiot; hjemmet til blant annet hans smash «DANCE» (57 milli hos Spoti). Denne lystige saken, med Tomine Harket og Skinny Days, er en god indikasjon på hva slags løssluppen EDM-pop som CLMD serverer på platen.

 

Sturla «(Ikke si) ha det bra»

I sommer slapp Sturla EP med Hanne Mjøen, og nå er trønderen allerede i sving igjen. Og ja, som tittelen tilsier, handler den om å ikke ville miste noen. Sturla Fagerli Larsen leverer sårbar og sterk pop, laget med Daniel Løberg og Siv Marit Egseth.

 

Oral Bee med OnklP «Slurper fortsatt på importen»

Nesodden x Lillehammer/Tøyen med norsk musikk om brus som oser klassisk vestkyst-G-funk via Big Ice.

 

No. 4 «Aldri i livet»

Oslo-trioen Emilie Christensen, Julia Witek og Ingeborg Marie Mohn alias No. 4 er ikke husholdsnavn, men de bikket nylig 30 millioner streams. Nå gir de oss første slipp siden deres tredje album kom for litt over et år siden. Og ja, «Aldri i livet» er en ny versjon av Finn Kalvik-klassikeren. No. 4 synger ikke bare sjukt nydelig, de har også produsert den selv.

 

Da Tweekaz «Clarity»

Herrelol!!! Hardstyle-gudene Marcus og Kenth fra Oslo sparer ikke på kruttet 🤯🤯🤯

Mer norsk musikk:

Bli bedre kjent med: Victoria Nadine

Luksusproblem: Kygo kjemper mot Lady Gaga og Marshmello

Annonse: Yomi fra Oslo er tenåring, men snart en ung veteran <3

Oppsving: boy pablo forteller 730.no hvilken 13 Reasons Why-stjerne som DM-et ham

Nyeste saker fra 730.no

Les mer