Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730.no
Patriotisk throwback fra OL på Lillehammer anno 1994 (Clive Brunskill/Allsport)

Norsk musikk: Topp 14 nye låter fra Norges land

Norsk musikk som varmer.

God fredag! Som seg hør og bør begynner julelåtene å renne inn. Når det kommer til nattens slipp innen norsk musikk gikk vi for tre låter som er tiltenkt høytiden. Samt et variert utvalg innen flere sjangere med artister fra store deler av Norges land.

God helg!

FLUS med vinni & Tshawe «Aldri fornøyd»

– Brenner av 20 laken på laken / jeg sover naken… Ayo! Paperboys-Vinni og Madcon-Tshawe går lenger tilbake enn du kanskje har levd. Og de er fortsatt venner 🥹❤️ Her teamer veteranene opp på vegne av suksesserien FLUS til Yosef og serverer en stilig duett som gjør oss veldig fornøyd. (Tshawe, sniker inn en liten hyllest til The Pharcyde?) Apropos ekte veteraner: Produsenten er Patrik Collén fra den svenske duoen Collén & Webb (Petter, Ken Ring, Feven, Ayo, mange flere).


Se også: 730.no x Danu Sunth alias Shadia fra Flus: – Hun gir så langt faen i alt og alle


Synne Vo «desember»

– E kan vente te desember, kanskje elske du me da / kanskje finn du ut med tida, det va me du ville ha… Lesjas store datter er allerede en svært god representant for bygda, blant annet fordi man får høre hvor flott dialekten deres er gjennom fine låter. Nå også i julelåtformat. Og helt ærlig, hvem håper ikke på at den utvalgte skal komme med et slags julemirakel? Vi synes det hadde passet bra, hvertfall. Laget med den julete duoen Jim Bergsted og Helge Moen alias tobago.

Jaa9 & OnklP med Belizio «Noe de skulle sagt»

– 20 år, er ikke det flex? 9&P juger ikke. Det har bokstavelig vært i gamet i to dekader: I 2003 debuterte Lillehammer-duoen med Bondegrammatikk – the Mixtape 🔥 Spol frem til i dag og gutta holder koken med sitt nye album Rake rør og tøffe tak, som gjestes av Belizio, Grim Pil, Omar Noir og vinni. Jaa9 har produsert albumet sammen med Dio Mudara, JNGR, Heffy Beluga, Olja Beats, Johan Larsson og HÅWK.

Henric Edström med Hjorterud Allé «Skavlan»

Sverige x Norge fortsetter 🇸🇪🇳🇴 Svenske Henric Edström bak låta «Hot Girls (drikker hotshots)» teamer opp med norske Hjorterud Allé på låt oppkalt etter hele Norges norske TV-pappa Fredrik Skavlan.


Les også: Den satiriske thrilleren The Menu med Anya Taylor-Joy og Nicholas Hoult ble kokt sammen på Bjorøy i Norge 👀


Röyksopp feat. Susanne Sundfør «Stay Awhile»

Når Röyksopp nå runder av sitt 10 måneder lange løp med Profound Mysteries, gjør de det sammen med sin magiske bestie/queen Susanne Sundfør. Ifølge Svein Berge og Torbjørn Brundtland er den røde tråden på den svevende, nydelige låten ensomhet, lengsel og det grunnleggende menneskelige behovet for intimitet. Profound Mysteries III har også med Astrid S, Jamie Irrepressible, Alison Goldfrapp, Maurissa Rose og Pixx. Njut 6 minutter med soppene og Susanne nedenfor.

 

Subwoolfer «Having Grandma Here For Christmas»

God jul fra Keith og Jim lol. Her forsøker de opp å oppfylle alle ønskene dine for julen, med en hjelpende hånd fra DJ Astronaut og koring fra Subkids. – Å få besøk av bestemor til jul er noe vi har forberedt oss på hele året. Hun har vært en hard nøtt, men vi fikk endelig overtalt henne til å fylle både hjertene og magene våre med juleglede”, sier Subwoolfer 🥹❤️

No. 4 «Kommer du 2. juledag»

– Drikker likør med de gamle, svor og goro med de samme / skyller ned gjesp med akevitt, fyller det sultne hjertet mitt med delfia og gelé… Klarer No. 4 å treffe på alle julelåter de gir ut? Ja, og det er imponerende siden de nå har sluppet julelåter i flere år. Det som er fascinerende med poptrioen fra Oslo, er at selv om man får en raus dose julestemning av disse sangene, kunne de lett ha funket hele året. Selv om 24-7-365 med goro og akevitt kan bli litt meget. Skrevet av bandets Ingeborg Marie Mohn og Emilie Christensen, produsert av Ingeborg, Emilie og Markus Vikstvedt,

2Pack med KingSkurkOne, Moggger & Martin Hazy «Kodak»

Ny norsk supergruppe! Angelo Reira alias Tunge Trond fra Loddefjord i Bergen, Yoguttene-ringreven Linni fra Nesttun i Bergen og Erlend Lyngstad alias Kvam fra Molde har laget gruppen 2Pack. Allerede i desember kommer debutalbumet Keiserkunst. – Linni med sin metalliske varme stemme serverer dypt poetiske skildringer om samtiden, mens Angelo Reira kontrer med buldrende og fløyelsmyk bass-vokal om sosialrealistiske og personlige beskrivelser av et liv på skyggesiden. Og dens konsekvenser, forteller 2Pack. Første singel gjestes av KingSkurkOne, Moggger og Martin Hazy, som disker opp med en tent oppvarmer 🔥

KEiiNO «Nights of Thunder»

– When I hear you singing all our favourite songs / like we could be heroes when we were young… Verdenen er ikke helt i vater om dagen? Det er noe trioen Alexandra Rotan, Tom Hugo og Fred Buljo ville få frem på en måte som samler det dystre og oppløftende. De slipper nå fansen inn i det digitale universet KEiiNO.WORLD, og samtidig viser de i denne låten at de stadig er svært gode på å poplåter, med både sterke vokaler og joik. Skrevet av KEiiNO, Alexander Nyborg Olsson og Rüdiger Schramm. Produsert av Rüdiger og bandets Tom Hugo.

Hanne Mjøen feat. Ryland James «Hard To Love»

– Wouldn’t blame you if you wanna leave, I burn all my bridges like I always do / I don’t want you to go, but I can’t make you stay… Oppdal-jenta har fått med seg kanadiske Ryland James på en svisken om å ikke nødvendigvis føle man er så lett å elske? For det kan være lett å falle i et spor hvor man tenker det kan være like greit å gi opp 💔 Uansett er resultatet vakkert, med to stemmer som utfyller hverandre. Skrevet av Hanne, Ryland, Duncan de Moor, Jordan Garfield, Per Eklund og Sondre Mjåland. Sondre har produsert.

Klish & Sorte Beats «PTSD»

Tredje album fra Klish i 2022 🥵 Arbeidsjernet slipper tredje installasjon i EYM-serien med Sorte Beats. Denne gang med tittelen EYM:EHN (Endelig helga natt). – Singelen «PTSD» er en rappete sang hvor jeg sammenligner meg selv med Saga Noren. Vi dyrker både jul, svenske etterforskere på TV og mixtape-estetikken med denne, forteller Tromsø-veteranen Klish.

Maggie «Bad Habits»

– Now I try to break all this habits, I do / but if I could only break one bad habit, I’d start with you… Det er mange som har noen dårlige vaner de bør kvitte seg med, og det kjenner Maggie Petkovic alias Maggie seg igjen i. Men istedenfor å skylde på dem rundt seg, synes hun man kan ta ansvar og gjøre noe med det selv. Furuset-jenta leverer også kruttsterk vokal, og hun har skrevet og produsert låten selv 💯

Synne Sørgjerd med Hauk Rindal «Fy faen, hvem er du?»

– Streit fyr i en streit jobb på en streit ting, trenger ikke vite noe mer / Fy faen, hvem er du?… Dette er en GØY låt og en spennende duo! Vi har ikke hørt mye fra dem før, men har funnet ut at Synne er fra Kolbotn og at Hauk er 16 år. De er uansett rå, i likhet med sitt indieslipp. Radarparet har skrevet og produsert den selv, og vi håper vi hører mer fra begge to snart, om det så er fra hver sin kant eller sammen. Stjerneskudd! ✨

dePresno «Silence»

– What a life we are living, full of fear for beginning, what’s to lose if we’re winning? Gullstrupen fra Bergen alias Bjarte de Presno Borthen alias de Presno er endelig her med mer. Og i denne ganske lange, litt drømmende låten, tar han for seg hvor emosjonelt og stort et lite øyeblikk egentlig kan være. Vi måtte sporenstreks sette denne på repetisjon. Skrevet med Ivan Blomqvist, produsert med Ivan og Odd Martin.

Signe Marie Rustad «Bark Up Someone Else’s Tree»

– I should’ve told it to your face, take your dog and bark up someone else’s tree… Signe har en Spellemann i lomma for årets tekstforfatter 2019, men også en nominasjon for årets country. Nå går hun riktig nok mer pop, og det er både fengende og veldig behagelig. Skrevet av Signe selv, produsert av Signe og Kenneth Ishak.


Apropos norsk musikk:

Kamelen om sønnen: – Han er prikk lik meg! 🥹❤️

Les mer