Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk som er helt ny - fra blant andre dronning Gabrielle (Ida Fiskaa/Little Big Sister)
Gabrielle (Ida Fiskaa/Little Big Sister)

Topp 11 norske låter som kom i natt

Norsk musikk-fredag.

Da vi startet å gå gjennom den store bunken med nye norske singler, fikk vi vite at Einar var drept. 19 år gammel. Det fristet å droppe hele spalten. Men ja, spalte ble det. Dog med den unge suverene, svenske rapSTJERNEN i bakhodet. Og hans mor og far. Nå må vakre Stockholm stoppe denne stygge galskapen. Det er meningsløst og bokstavelig kvalmende.

Sånn… Tilbake til ny norsk musikk. Vennligst ha en godhjertet helg ♥️

Gabrielle «eg ser deg»

«Store ord veier mer enn sår / dine kyss var mer enn vi kan forstå…» Endelig blir vi velsignet med det fjerde albumet til Gabrielle Leithaug, og det er raskt åpenbart at ordsmeden holder koken som aldri før. Det er ikke bare denne låten, med sitt storslagne refreng, som fortjener en drøss streams. «Dette albumet representerer så mange sider av hjertet mitt, og jeg håper det kan gi dere en like verdifull lyttereise som det var for oss å lage det», sier Gabby. Njut hele KLIPP MEG I TI OG LIM MEG SAMMEN. Skrevet med og stødig produsert av Ole Torjus Hofvind og Elias Kapari.

 

Lemaitre feat. Anna of the North «What About U»

«There’s something in the water, something in your eyes / I know know want it know, a star is on the rise»… Nyd! 🥺 Anna Lotterud, Ulrik Lund og Ketil Jansen er på en vakker vibe sammen – og kler hverandre godt.

Mer norsk musikk: Derfor hold Kjartan Lauritzen på å gi opp

 

Tommy Tee med Yosef Wolde-Mariam, Lars Vaular & Jonas Benyoub «Toppform»

«Ruller opp god kif i en stor spliff / kall det gjerne narkotisk hvis du må være så jævlig kategorisk»… For et lag! Her får du flere generasjoner samlet på én stilig feelgood-låt via guru Tommy Tee – med passende tittel (og upassende coverbilde) og reflekterende bars. Se opp for musikkvideopremiere og intervju hos 730.no straks. (Forresten, Yosef er THE Madcon-Yosef ja 🐐)

 

Turab «Heller bare gi meg tid»

Debutalbumet til Turab Awan smykker seg med tittelen Løfter som jeg lovte å bære. Her har Oslo-gutten fra Manglerud en reise mot frihet som rød tråd, med temaer som urettferdighet, utenforskap, tilhørighet, kjærlighetssorg og identitet. «Jeg vil knytte bånd til mennesker jeg ikke kjenner og inspirere til samhold gjennom musikken. Spesielt med mennesker som synes det er vanskelig å finne sin plass. Finne tilhørigheten. Og tryggheten. Håpet er at mine tekster kan gjøre en forskjell hos de som lytter og de som kjenner seg igjen». Produsert av Turab og Flatmate.

 

BABYLUCIFA med Martin Hazy & Kars «HELLA FAMOUS»

Isabell Røren Hannevig alias Issa alias BABYLUCIFA er tilbake. Denne gangen teamer Tønsberg-rapperen opp med Full/Effekt/NMG-G-Huset-it-guttene Martin Hazy fra snart albumaktuelle Dårlig Vane og Kars, etter at de i september traff hverandre på Vill Vill Vest i Bergen. Bad bitches link up 🥵 Trioen Spaceplug på beaten.

PS: Musikkvideo og intervju med BL får du her.

 

Moyka «When»

Monika Engeseth fra Hallingdal begynner å bli godt kjent som Moyka via hennes mange slipp. Men nå får vi endelig hennes eventyrlige debutalbum The Revelations of Love. «For to år siden fikk jeg hjertet mitt knust», forteller 24-åringen. «Dette albumet er historien om hvordan jeg rekonstruerte meg selv ved å bruke alle stykkene jeg fant underveis» 💘 Produsert med hennes fav Eirik Hella.

 

Gundelach «Riverside»

Kai Gundelach er tilbake til kun engelsk. Denne låten skrev Oslo-mannen for en dekade siden, da han gikk rett fra en depresjon og inn i en ulykkelig forelskelse. Lytt litt ekstra på teksten – og den nydelige stemmen akkompagnert av en melankolsk melodi. Skrevet av Gundelach, Bendik Hovik Kjeldsberg, Ole og Pål Ulvik Rokseth. Produsert av G og Knut Sævik.

 

VILDE «Plot Twist»

«Now I’m looking for love, like Bonnie and Clyde, but without the crime»… Tjøme-jenta Vilde Johannessen vil være plot-twist-en i noen sin historie – men også bli behandlet med respekt. En popperle skrevet av VILDE og Nicolay Øverland, som òg har produsert.

 

KØBER, mikke flus & MC Magnus «Bang bang»

«Skru opp bassen så det vrenger / helt til høyttalerne sprenger…» Dette er en bonus på det ubeskjedne albumet til KØBER og mikke flus (!!!) – Aldri ikke gassed – og vi er glad for at den fikk bli med. Litt jazzete/ska-ete rap er spennende og gøyttt. Skrevet av Johan Julius Køber, Magnus Hodnekvam og Mikael Øgaard. Produsert av sistnevnte.

 

Aleks Grey «Florence»

«But I didn’t let you, so I tried to forget you / didn’t work at all»… Aleksander Raftevold alias Aleks Grey er lei av å være alene. Relaterbart, nedpå og lekkert fra Nordfjordeid-gutten. Skrevet av Aleks Grey og Iselin Solheim, produsert av Aleks og Sivert Hagtvedt.

 

Ferdinand «look at me the way you watch porn»

En sprek tittel, med enda sprekere uttrykk – fra en EKSTRA sprek Drammens-gutt. Artisten Ferdinand har dessuten passende nok brått også blitt Paradise Hotel-Ferdinand. Debut-EP-en POSSESSED er en slags halloween-samling med låter, og utifra coveret passer det grådig godt 🎃 Skrevet av Ferdinand Rygh, Erika Dahlen og Einar Eriksen Kvaløy, som også har produsert.

 

Lenee «Not Good 4 You»

Vi trodde at tenåringen Lene(e) Pettersen Tveit fra Bergen her kanskje gjorde en vri på årets globale monstersmash «good 4 u», men «Not Good 4 You» er definitivt noe helt annet. Vakkert lell 🤍 Låten handler om å gi slipp på et forhold som ikke lenger er så bra. Indieartisten teamer opp med produsentduoen Arron & Blue.

 

OKEY «Lost»

Tenåringen Ola Klæbo alias OKEY fra Byåsen i Trondheim sparker i gang helgen med en ekstra stor dose EDM-pop-energi 🥳 Co-produsert av gladgutten Anders Nilsen.

Mer norsk musikk:

Se hvilken nordmenn som kjemper mot Harry Styles

Les mer