Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Astrid S Darkest Hour Justin Bieber 730no
Astrid S (Trine Hisdal/Island/Universal)

Norsk musikk: Topp 9 nye låter

Norsk musikk som er kliss ny!

730.no kuraterer sine favoritter innen norsk musikk som ble sluppet i natt.

God helg! God vår!

Astrid S «Darkest Hour»

– Hand on my heart, I’d die for you, nobody can love you in the way I do / and when you’re hurt I’m hurting too, in your darkest hour, I’ll be there for you… Astrid slipper endelig EP! Med på Felt Cute Might Delete Later slipper hun også denne. Låten skrev hun egentlig med en liten drøm om å få med Justin Bieber på duett ☺️ Det har ikke skjedd. Ennå! (Mona Berntsen, plis spill denne for JB?) Astrid slipper den heldigvis uansett. Disse låtene er noen favoritter fra arkivet, som hun følte ikke passet på sitt kommende album. Så da ble det ble heller en EP. Skrevet av Astrid, Hilda Stenmalm, Kristoffer «Koda» Eriksson og Agrin Rahmani. Agrin har produsert.

 

Oda Felicia «Shotgun (2013)»

– I found a shotgun up on the attic, and I’m starting to panic ‘cause I know how to fire it / and if I fire it, that’s kinda dramatic… Dette er en av de vakreste, norske debutene vi har vært borti på leeeenge. Et råsårt tema formidles på en unik måte. Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid alias Oda Felicia kommer fra Biri, og har jobbet med dette prosjektet siden faren hennes fikk Huntingtons sykdom i 2007. Endelig er hun klar for å dele det. Vi får følge tanker og følelsene hennes, og attpåtil har hun en visuell profil som er verdt å få med seg. Med på laget der har hun Karpe-ektemannen Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, og EP-en FIRST ACT (The Huntington Chorea Project) er verdt repeterende gjennomlytting. Skrevet og produsert med Kristoffer Lo.

 

Aiba & Broiler «02:57»

Samtidig som fylla-anthemet «1» roterer tungt i hele Norges land, gønner veteranene Broiler på med enda en bop. Her med vår nye popstjerne Aiba alias Kristian Frantzen. Også denne låten finner sted sent på natten. Nærmere bestemt klokken 3 på 3. Når man begynner å få dårlig tid… Dette blir garantert en fav på både vors og nach. Produsert av Broiler alias Simen Auke og Mikkel Kristiansen alias Mio. Pluss dynamittduoen Trond Opsahl og Christoffer Huse.

 

 

Makosir «Solgte løgner»

– Jeg har sagt det litt for lenge / sagt at det går greit / i håp om at du venter / skjønte at jeg tok feil… Etter «Falle over kanten», «Holder igjen» og Hkeem-duetten «Danser videre i livet» (som tok førsteplass), serverer Patrick Makosir en sertifisert perle. HITVARSEL ❤️ Holmlia-guttens låt byr på et tidløst og nådeløst plott. – «Solgte løgner» handler om å møte riktig person på feil tid. Fordi du har en del ting du må fikse opp i før du kan gå videre med nye relasjoner, forteller han om slippet. Patrick har produsert sammen med Ole Torjus Hofvind og Daniel Axelsen.

 

Sandra Lyng med Staysman «Siste kveld»

– For i kveld så skal vi le, bare danse for oss selv / Helt til sola faller ned, som det var vår siste kveld… En duo vi strengt talt ikke trodde vi trengte? Men nå står vi her og tenker vi like gjerne kan dra på bygdefest 🥵 Sandra ønsket seg en gjesteartist, tenkte Stian var perfekt, ringte ham og – boom boom – resten er historie. Låten er skrevet med og produsert av radarparet Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago.

 

Isah «e det bare meg»

– Det faller i fra trærne nå / og gatene har endret seg nå / og jeg finner andre ting å fylle tiden med… Den nye HGVM-favoritten til kongeriket Norge gir oss en vemodig og vakker ballade om vond kjærlighet. Med STOR vokalfleks 💫 Skrevet av Gabrielle Leithaug – ja Gabrielle! Produsert og c0-skrevet av Pluto og Mogilla. I mai serverer Stavanger-prinsen endelig sitt debutalbum.

 

 

Amara «Beverly Hills»

– Du må ha trodd jeg var ferdig / du trodde livet var herlig… Adrian Amara skrur opp bassen og disker opp med flammer. Med virkelighetsflukt som rød tråd. Låten er inspirert av Los Angeles, hvor Oslo-gutten nylig airbnb-et et stort hus. I Beverly Hills. (Hvor han bokstavelig holdt på å bli skutt sammen med Kodak Black utenfor en bil, hvor Gunna og Lil Baby satt: Les mer) Produsert av Amara og Kristoffer Grobstok.

 

Debora «Who Am I»

– So who am I, who am I without you / don’t really know who I am, when I’m not around you… Sukkersøt synthpop som passer perfekt til våren som endelig er her. (Gitt at du ikke har valgt å bo veldig langt nord i landet.) Dog er den ikke like søt som våren, da den tar for seg frykten for å miste seg selv i et forhold. Tønsberg-jenta, som er norsk-engelsk, bergtar fra første lytt. Skrevet av Debora Ruth Mørken og John William Bøe Haugland. Produsert av John William og Bård Mathias Bonsaksen.

 

KEiiNO «The Sun Always Shines on T.V.»

– Touch me, how can it be / Believe me, the sun always shines on TV… Noe vi ikke visste vi trengte før vi fikk det: Denne coverlåten 🔥 Trekløveret har dratt i gang farten på denne a-ha-slageren. Gledelig helg! Skrevet av Paul Waaktaar fra a-ha alene. Produsert av TRüH, Rüdiger Schramm og Tom Hugo.

Nedenfor er musikkvideoen til originalen til Morten Harket & co. Singelen – den tredje fra debutalbumet med «Take on Me» – tok en imponerende 20. plass på Billboard Hot 100.

 

Jørgen Dahl Moe «Ultra Sonic»

– Baby, I’m just getting started, my heart’s been heavily guarded / no more of doing half hearted, oh, baby, I just got it, I’m feeling ultra sonic… Den tidligere The Voice-vinneren viser at han både har stemme og kan lage lystigere låter. Tidligere har vi hørt Andebu-mannen med melankolske og beint frem triste låter, så det er fint å høre ham synge om de gode dagene også! Skrevet med August Stubø, Maria Petra Brandal og Benjamin Fahre. Produsert av Benjamin.

 

Lille Pablo «4/20 Freestyle»

Pøff pøff! Denne kom i går, men 20. april for alltid? 🥦💨 Lille Pablo feirer den offisielle røykedagen med en freestyle-låt. Se opp for mer musikk fra Stavanger-stjerneskuddet straks.

Mer norsk musikk:

Victoria Nadine til 730.no: – Jeg er super happy om dagen! 😍

Les mer