Hopp til hovedinnhold
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)
God norsk musikk-helg (Patrik Stollarz/Bongarts/Getty)

Topp 13 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Mens vi venter på lysere, varmere tider kan musikk hjelpe. 730.no satt oppe i natt og hørte gjennom alle slipp med norsk musikk og plukket ut denne lekre bunken.

God helg! 🇳🇴

Amanda Tenfjord «Miss the Way You Missed Me»

Det er sjelden artister fanger oss med hvert slipp på samme nivå som Amanda. Denne er så fengende at den sitter på første lytt og viser hvordan hun nå suser oppover som poptjerne 💫 «Miss the Way You Missed Me» er tittelsporet fra EP-en. Norsk-greske Amanda Klara Georgiadis Tenfjord fra Møre og Romsdal har skrevet låten med Ash Milton og Dan Goudie. Produsert av LACONIC.

 

Alan Walker feat. salem ilese «Fake a Smile»

Fana-far byr på en popballade som vokser seg mektig. Han har med seg den 21 år gamle San Francisco-jenta Salem Davern alias salem ilese, som gikk fra «mad at disney» og 20 millioner TikTok-følgere til å bli en stor prioritet hos sin nye label TenThousand Projects (Internet Money, Trippie Redd og Iann Dior).

(Instagram/salemilese)

(Instagram/salemilese)

Når det kommer til produksjonen på denne singelen får Alan pophjelp fra LA-duoen Dreamlab alias Leah Haywood og Daniel James, som tidligere har produsert for Katy Perry, Selena Gomez, Fifth Harmony, Demi Lovato og Kygo.

OPPDATERT: Nå er musikkvideoen her:

Les også: 17-åringen fra Jessheim er nummer 1 i Norge

 

Adelén «Jaded»

«I declare myself an overthinker, spend too much time being in my head…» Selv når Adelén Rusillo Steen er utslitt av sine egne tanker og jaget etter sine drømmer, er det siste hun gjør å gi opp 💖 Let’s go! Dette er dog langt fra noe party-anthem, men en rolig, personlig låt som 24-åringen fra Horten har laget med Kastel.

 

Natnael med Isah «Seigmann»

Aaaah. To av de dyktigste norske R&B-artistene på samme sang er sweet! Det er garantert spising for de sukkersøte jentene de synger om. Musikalsk regi ved Filip Kollsete. Natnael er nominert til Spellemannprisen for beste R&B.

(PS: Ikke like søte, men rockebandet Seigmen fra Tønsberg har noen slæppers.)

 

Martin Hazy «Gir faen» /«Egoboost»

A og B-side fra Martin. «[Denne] tar for seg litt forskjellige synspunkt eg har på både bransje og veien min så langt. Beskjeden e klar tho; eg gir en god faen i alle som ikkje e med meg», sier bergenseren fra Dårlig Vane om A-siden. Hva med bonuslåten «Egoboost»? «Dette e bare skryting og bra rapping, enjoy!» Begge er produsert av Kim-Andreas Castillo Oen og Marius Hantho.

 

Sondre Lerche «King of Letting Go»

Først: Gratulerer med tre Spellemann-nominasjoner for Patience. Denne låta var egentlig tiltenkt å være til et fiktivt band i en amerikansk film, som måtte stoppe produksjonen i fjor. Sondre synes det ville vært synd å la den støve ned på harddisken, og bestemte seg for å gi den ut selv. Det setter vi pris på. Setningen i tittelen er hentet fra en kommentar han fikk av en følger – et hyggelig kompliment – som han selv mener muligens ikke stemmer overens med virkeligheten. Bergenseren har skrevet selv og produsert den med Kato Ådland.

 

LULI feat. Kapteinen «Minnene våre»

Hurra for debutalbum fra LULI! Bare et menneske er ute nå, og blant annet denne med med-siddis Kapteinen, og settet er definitiv verdt noen rotasjoner. Skrevet av Julie Enger Børresen alias LULI og Kjell Øverland alias Kapteinen, sammen med Vegard Hurum som også har produsert.

 

Sebastian Zalo «Toget har dratt»

I forrige måned kom den Spellemann-nominerte Horten-guttens sommerlige «Dra tilbake». Nå får vi melankolske og litt triste, men like varmende «Toget har dratt», hvor han synger «du sier ja, men mener vel nei / og når jeg stikker av er det da du vil være med meg». Sangen, som er åpningssporet på EP-en Refleks, har Sebastian skrevet og produsert med August Stubø.

 

Rambow «Take 4 (Go)»

«Ny gamet, men rapper som en O.G.» 17 år unge Simon Negash alias Simi G alias Rambow fra 1052 alias Furuset går ikke rundt grøten 😤😤😤 ORIO på beaten.

 

Vidar Villa «Naken»

En eksepsjonelt fengende pop-perle? Jepp. Landeplage? Trolig. Vidar selv sier denne låten handler om å tørre å slippe noen helt inn, noe som til tider har blitt vanskelig. Spesielt etter at han havnet i rampelyset. Vidar har skrevet med et stort lag: Jonas Thomassen, Martin Thomassen, Synne Vorkinn, Helge Moen og Jim Bergsted. Produsert av Helge og Jim alias tobago.

 

Myra «Dovre faller»

Den allsidige bergenseren Regina Tucker alias Myra er tilbake i dansete disco-form 💫 Hvor kommer uttrykket i tittelen fra? «Enige og tro inntil Dovre faller» er et løfte som ble avlagt etter at Riksforsamlingens forhandlinger på Eidsvoll ble avsluttet 20. mai 1814. Låten har hun laget med Mats Ronander, Håkon Njøten og Svein Hermansen.

 

BØLGEN «Gutta mine»

Spellemann-nominerte Niklas Paulsen slipper sin femte singel etter at han i fjor satte kongeriket på hodet med sin debut «Er ikke verre». (12 mill hos Spoti, bro.) Den wavy drammenserens nye låt tar for seg uken – dag for dag. Det viser seg at favorittene hans er fredag og lørdag 🎉 BØLGEN har produsert sammen med Mikkel Henriksen, Victor Karlsen og Thomas Alexander Strandskogen. PS: Hva skjer med omslaget 🙂

 

Ulrikke «Falling Apart»

Denne uken er det et år siden Ulrikke Brandstorp vant MGP med «Attention». Det ble kanskje ikke Eurovision Song Contest, men det har likevel skjedd mye for Sarpsborg-jenta. Nå slipper hun den dansbare låten hun har skrevet med Alex Charles, Helge Moen og Jim Bergsted. Produsert av stjerneduoen tobago.

 

Victoria Nadine «Be Okay (CLMD Remix)»

Power-balladen til Victoria Karlskås Andersen alias Victoria Nadine ble den store gjennombruddslåten hun fortjente 🤍 Nå får den stekete EDM-drakt via danseløven Martin Danielle alias CLMD.

Mer norsk musikk:

Denne videoen hadde 730.no premiere på i går, men vi sniker den lett inn igjen.

Les vårt – ganske woke – intervju med MG og Jonas Benyoub her ♥️

Norsk musikk x norsk film:

Astrid S debuterer som skuespiller

Nyeste saker fra 730.no

Les mer