Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Ceval Nils Bech OMVR
Hurra for Ceval! (instagram/ceval)

Norsk musikk som er kliss ny – her er våre favoritter denne uken

Norsk musikk-fredag!

I neste uke er det Sankthans. Det blir lit 🔥 Ellers er mange norske artister tente i sommer, og 730.no kuraterer dette nye utvalget – for kulturen.

God helg!

Alan Walker feat. Au/Ra «Somebody Like U»

I hate the things you’re makin’ me do, somebody like you / it hurts like hell / searching for you in someone else… Etter «Ghost» og «Darkside» er Alan Walker tilbake med spansk-tysk-karibiske Au/Ra alias Jamie Aura Stenzel (født i 02). Igjen er de en dynamitt-EDM-pop-duo. Walkerverse Pt. I har også med nye «Blue» med Norges store pop-O.G. Ina Wroldsen.

Au/Ra forteller 730.no hvordan det er å jobbe med Alan her.

Produksjonen er kreditert Alan Walker og Kasper, mens Alan, Au/Ra, Gunnar Greve, Mats Lie Skåre, Fredrik Borch Olsen og Marcus Arnbekk har skrevet låten sammen. Musikkvideoen – som har nedtelling nedenfor – er regissert av Kristian Berg.

 

 

Lars Vaular «Vi går opp»

La meg brekke krigen mot narkotika, det e en krig imot mennesker og vi dauer i hopetall / et samfunn uten rus e fullstendig utopia… Lars Vaular er endelig tilbake – og her går ringreven ikke rundt grøten. – Dette er NMG. Fuck NNPF, åpner han med. Låten, som han kaller en kronikk, går altså ut til blant andre Norsk Narkotikapolitiforening, hvis mål – følge dem selv – er å styrke innsatsen mot narkotika. Lytt til Åsane-veteranens tanker om den norske ruspolitikken nedenfor. Produsert av Geir Hvidsten.

 

Ka2 «Bare bli elsket»

Hold meg fast, jeg vil bare bli elsket… De fleste har et ønske om å bli sett – og å bli elsket. Det vil også Didrik og Sondre alias Ka2. Men du er god nok som du er, og det skal – i utgangspunket – holde i massevis. Dans deg gjennom helgen med denne skrevet av Maria Træbakken alias Zupermaria, Ka2 og Matias Tellez. Produsert av Ka2 og Matias.

730.no x UNDERGRUNN: – Skryt fra Karpe er vår Spellemann

 

Sløtface «Beta»

But if you ask me how I really feel, I need to get to somewhere real… Poppunk gjør comeback – samtidig som en dekade gamle Sløtface tar en ny retning. Denne låten er dessuten et vendepunkt i Stavanger-bandets liv utover sounden: De er nå uten tidligere medlemmer Lasse og Tor-Arne. Frontfigur Haley Shea har fått med seg flinkiser fra blant andre Razika og Honningbarna. Første smakebit er en rå elektronisk vibe som fortjener rotasjon. Skrevet av Haley og Mikhael Paskalev, som òg har produsert.

 

Morgan Sulele «Takker deg for det»

Ifølge Morgan er han ikke en 10-er, men det er den nye dama hans 🔥 Derfor smiler han fra øre til øre av takknemlighet for at hun valgte akkurat ham. Kanskje hun visste hvor flink han er til å lage feelgood-pop skreddersydd for allsang? Her er den unge ringreven Magnus Clausen – som han heter irl – i full sommermodus, i musikalsk regi ved Lars Lavik. (PS: Magnus du er lett en ekte 8-er. I alle fall om sommeren.)

 

Hva er det som spiser meg om natten «Grusomt fort»

Klish og Erling Ramskjell har nå fått seg det beste norske bandnavnet på en stund: Hva er det som spiser meg om natten. Den første singelen deres har også et godt navn: «Grusomt fort». Låten er hentet fra debutalbumet Radikal merkelighet som slippes 2. september 🌟 Dessuten går Klish nå viralt i cinema-miljøer med sin ville vurdering av Jurassic World: Dominion 🦖

 

Gunn Kvaale «Subway Spaceships»

20-åringen fra Sogndal synger om tillitsbrudd, lidenskap og kjærlighet som går opp og ned. Med andre ord temaer som kan være vanskelig å snakke om. – Jeg tror folk vil høre låter med ordene de selv er redde for å si. De låtene vil jeg formidle for dem. Og for meg selv, sier Gunn Marit om singelen. Stjerneskuddet pakker det hele nydelig inn. Låten er skrevet sammen med Gjest Ingeson Kvåle, mens Alf Magne Hillestad er produsent. Du kan også varme deg med hennes «Cold».

 

Nils Bech feat. OMVR «Ceval»

Our love will show, you have to let her go… Nils Bech har ikke bare bevist at han er en stødig artist på egenhånd, han har særdeles gode valg hva gjelder features på låtene sine. Noe av det fineste vi har hørt er 50-årsjubileet for avkriminaliseringen av homofili med EMIR. Denne perlen med OMVR er kraftfull og rå, og atpåtil kan man danse til den <3 Skrevet av Nils, Andreas Bache-Wiig, Omar Mohammed Ahmed alias OMVR og Henrik Haraldsen Sveen alias Henrik The Artist. Produsert av Andreas og Henrik. «Ceval» har den banebrytende Oslo-modellen Ceval på coveret ❤️

 

Martin Hazy «Tilsynelatende»

Vi gjør det til det det tar fyr på lakenet… 🥵 Arbeidsnarkomane Martin Hazy er ute med EP-en Ut av huset på Full Effekt, hvor han har med EMIR på forrige singel «Ånei». På denne reflekterende låten roer Dårlig Vane-far det ned over den melodiøse produksjonen til Marius Hantho. Coveret er laget av kunstneren Marcus Soddano i Bergen by.

 

Lyse Netter «Våken nu»

Trur fortsatt du e del av det store og hele / æ klare ikkje helt la dæ gå… Kvintetten fra nord slapp nylig debutalbumet sitt, nå serverer de en utidet versjon med denne feelgood-låten. Det er ikke alltid så lett så lett å la noen gå? Nei, så denne er godt og relaterbart soundtrack. Husk at alt ikke alltid blir som det var før. Men som Justin Bieber sier; never say never. Skrevet av bandets Endre, Isak, Øystein, Lars og Sverre. Produsert av bandet og Kjetil Bjelvin.

Mer norsk musikk – men turen går til SØR-AFRIKA:

Beathoven og Capow x 2G forteller 730.no om årets store sommersmash 🇿🇦

Over til Canada: Drake overrasker med å slippe sitt syvende album Honestly, Nevermind

Nyeste saker fra 730.no

Les mer