Hopp til hovedinnhold
Astrid S (Island/Universal)
Astrid S (Island/Universal)

Topp 9 norske singler som kom i dag

Norsk musikk-fest hver fredag.

730.no satt oppe i natt og hørte gjennom alle slipp – og her samler vi som vanlig et utvalg.

Ha en fin helg! Gi lyd fra deg til noen du ikke har snakket med på lenge.

Astrid S «If I Can’t Have You»

Debutalbumet til Astrid Smeplass er her, syv år etter hun ble Idol-Astrid. For så å raskt bli Astrid S og en av Norges mest kjente – og mest spilte – popstjerner. At 23-åringen tok seg god tid med sin første plate har ikke noe å si, ettersom hun kontinuerlig har sluppet nok musikk til å fylle flere skiver. (En haug av hitsingler og fem EP-er.) Samtidig har Astrid S konstant utviklet vokalen sin. Jamfør stemmeprakten på denne breakup-låten, hvor hun ønsker at kjæresten var utro slik at hun får en bedre grunn til å forlate ham. Mørkt, men smellvakkert. Produsert av svenske Jack & Coke og Astrid selv.

 

Turab med Ane Brun «Nesten hjemme»

Uventet duett som lyder usedvanlig digg. Oslo-gutten og Molde-veteranen har laget øreormen sammen med duoen TRXD alias Truls Dyrstad og David Atarodiyan.

 

Fredrik Domaas «Bli hos meg»

Da 730.no skrev om Fredrik i ÜLTRALYD-spalten, kalte han seg Ongelovende. Nå gir bergenseren ut nydelige «Bli hos meg» som første låt under eget navn. Sangen handler om å ikke ville miste en person man har vært nært tilknyttet, og hvordan man ofte innser egne feil for sent 💔❤️ Fredrik har laget svisken med Fredrik Anstensen, Carl Martin Eugene Krantz og Vegard Hurum.

Norsk musikk-FlashbackFriday: «Bli hos meg» fra 2003

 

S1SCO «I år»

Stovner på sine skuldre 😤 I fjor satte S1SCO de norske rap-gatene på hodet med debuten «Versace Medusa», og i år lønner han seg selv med Dior. Slæpperen er produsert av Mike Lowrey. (Må ikke forveksles med Bad Boys-karakteren til Will Smith.)

 

TIX med Teddy «Ikke han»

En sjelfull, svulstig bop fra TIX alias Andreas Haukeland og Teddy alias Thomas Alexander Strandskogen – og ikke minst alias Thomas fra hele Norges boyband Suite 16 – som setter seg kjapt rett i knotten 🔥 Produsert av Victor Karlsen, Geo alias Mikkel Henriksen og Teddy.

 

Death By Unga Bunga «Live Until I Die»

S/o til alle norske rockeband som holder koken i lang tid – eller som starter opp nå. Musikkbransjen trenger flere av dere. 10 år etter debutalbumet gir disse Moss-garasjerockerne fortsatt full gass, med et YOLO-anthem som er perfekt å blæste mens du kjører gjennom sommernatten i California i en klassisk Porsche 356 cabriolet. Eller på bussen i kaldt, norsk duskregn.

 

SALTI «Trust Issue»

Ung ringrev. Warith Salti Mbaruk har vært DJ og produsent i 10 år, men i 2020 har den produktive bergenseren sluppet fem singler som R&B-artist – med engelsk tekst. I dag kom debut-EP-en Angels, med gjestene Maria Aasen og CCA Jonas – og mye personlige tekster. Settet avsluttes med stilige «Trust Issues», som flinkisen har laget med Tarjei Jørgensen.

 

Maybon, Skylike & rainage «Joyride»

Den 20 år gamle Gran-gutten Eivind Wøien alias Maybon studerte på den norske musikkskolen LIMPI alias Lillehammer Institute of Music Production and Industries. Her teamer han igjen opp med sine to LIMPI-student-BFFs Skylike og rainage og byr på oppløftende EDM-pop med en dose norsk særpreg.

 

NorthKid «Still Here For You»

Alta-kvintetten står på om dagen. Her med en litt mer nedpå låt enn tidligere. Bilal Saab viser fortsatt stemmeprakt, og denne er kanskje akkurat det du trenger en kjølig høstkveld? Den handler om å ikke være så ferdig med en person som du kanskje trodde. I musikalsk regi ved Frederik Jyll.

 

Keem One «Fortsatt dum»

«Fortsatt beste rapperen uten label.» Veteranen fra Ellingsrud i Oslo – tvillingbroren til Roma – holder det fortsatt nede for undergrunnen. Saikik på beaten.

 

Ramón «Porque»

Ramón gir nå ut sin andre EP i 2020, HVIS JEG VÅKNER OPP IGJEN, med flere elektropop-perler. På «Porque» viser han ikke bare at han kan spansk, stemmen hans bærer musikken sjukt fint. Kanskje litt inspirert av Emilie Nicolas? Både språkmessig (selv om hun synger på fransk, da) og musikalsk. Skrevet og produsert sammen med Andreas Bache-Wiig.

Mer norsk musikk:

Kamelen x 730.no: – Livet er for kort til å være bitter

TIX x 730.no: – Ikke døm noen før du blir kjent med dem

Nyeste saker fra 730.no

Les mer