Hopp til hovedinnhold
girl in red alias Marie Ulven (Jonathan Kise/world in red)
girl in red alias Marie Ulven (Jonathan Kise/world in red)

Topp 13 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Ærlig, noen av disse låtene kom i løpet av uken, ettersom det nå stadig slippes norsk musikk utenom fredagene. Men dgb. Alt her er likevel kliss nytt. God helg!

girl in red «Serotonin»

La Marie Ulven stimulere din serotonin; substansene i nervesystemet som er viktige for regulering av blant annet humøret. 22-åringen åpner med de dystre linjene «I’m running low on serotonin / chemical imbalance got me twisting things / stabilize with medicine / there’s no depth to these feelings». Og det blir mørkere… «I get intrusive thoughts like cutting my hands off / like jumping in front of a bus / like how do I make this stop /when it feels like my therapist hates me? / please don’t let me go crazy…»

Til tross for mental helse som tema, serverer girl in red en forrykende, nydelig og KUL slæpper, produsert av FINNEAS alias Finneas O’Connell; broren og produsenten til Billie Eilish. Nordmannen har også med sin norske favoritt Matias Tellez – og hun byr på litt norsk på slutten. «Kan man kjenne i hjertet at det liksom har blodpropp?» Med snart 800 millioner Spotify-streams – og nesten 2 millioner Instagram-følgere – har indieartisten fra Horten blitt Norges største nye popstjerne. Selv før hun har sluppet debutalbumet. Platen kommer 30. april og har fått navnet if i could make it go quiet. Hele kloden kan glede seg.

Les også: 730.no x girl in red: – Jeg vil ta over verdenen!

 

Aila Gato «Voodoo»

Vi får forhåpentligvis høre og se mye mer fra Aila Gato fremover. Det usignerte multitalentet fra Bergen har holdt på med musikk i flere år, og er nå endelig ute med sin offisielle debut. Sammen med singelen kommer den mektige musikkvideoen, som løfter låten. Snutten har Aila regissert selv, med god hjelp fra venner. Produsert av Philip Halloun. (Fun fact: Skam-blodfans husker henne kanskje som Pepsi Max-prinsesse.)

 

Adrian Sellevoll, OnklP & Nick Strand «Bella Hadid»

Kommer Bella Hadid til å nå danse i klubben til norsk musikk? Eller kanskje helst hjemme fordi pandemi. Rapper-singer-songwriter-tv-stjerne-modellen Adrian fant sin inspirasjon til denne låten etter at han var ute med Bella og Gigi i Milano. Eller, de var på samme klubb som bergenseren 🙂 Produsert av HÅWK, Nick Strand og gladgutten Mio.

 

Ina Wroldsen «We Are Gonna Live»

Klassisk Ina betyr klassisk pop. Her krydrer det erfarne talentet litt av sin livsvisdom med noen reggae-aktige dråper. Den lekre låten har Sandefjord/Holmlia-veteranen laget sammen med sine favoritter Steve Mac og Arnthor Birgisson.

 

Sturla «Bittersøt vår»

For å komme nærmere røttene sine, også de musikalske, flyttet Sturla Fagerli Larsen fra Oslo og tilbake til Trøndelag. Dette gjenspeiles i låten, som handler om en usikker fremtid, i livet og i kjærligheten. Men han byr også på håp om at det skal ordne seg. Skrevet av Sturla, sammen med Øystein Skjellfjord og Daniel Løberg. Råfin produksjon av Daniel. Cover er tegnet av Erlend Viken.

 

nvm.kenny med Smul & AVGVSTVS «R2 // AMG»

Ken Winjar Holsted er ute med EP-en/albumet/prosjektet 301 Mon Frère, og herfra får vi blant annet bil-vibe med hans venner Unge Samuel og Hans Augustus. De to sistnevnte er også aktuelle sammen flexende i S-Klasse: Se video

 

Maria Mena feat. Hkeem og Sisi «Ghettoparasitt»

Den sterke tolkningen av 2018-slageren til Hkeem på Hver gang vi møtes fikk mange til å få øynene enda mer opp for låten. Så fremførte Maria og Hkeem den på Gullfisken, sammen med Sisi. Power to the People: Folket ville høre igjen – og folket blir hørt. Produsert av Olav Tronsmoen.

 

dePresno «Stjernene»

Bjarte de Presno Borthe er med i det nye NRK-showet De neste gangene vi møtes. Der – og her – får vi høre den dyktige bergenserens vakre vri på 2015-svisken til Ingebjørg Bratland. Denne gangen i musikalsk regi ved Simen Hope. Nyd!

 

Unge T med Ken Ring «Valuta»

Christian Bergesen alias Unge Tjommi fra Bergen teamer opp med en av sine største svenske favoritter; Ken Ring. 22-åringen har fått med seg gudfaren Tommy Tee på produksjonen 🔥

v

Mer norsk musikk: Nykommer fyrer opp vannpipa med ekte veteran

 

Lenee «Bellamy»

Tenåringen Lene Pettersen Tveit – alias Lene med en ekstra e for gøy – tar igjen frem kassegitaren og disker opp med vakker, vokaldrevet pop. Produsert av Arron & Blue.

 

Ferdinand «Party Monsters»

Festmonsterne i hodet til Ferdinand Rygh er hans indre demoner, som prøver å stoppe ham fra å være seg selv. En låt om frykten han og mange andre i LHBT+-miljøet kan kjenne på, mye grunnet hatkriminalitet. Denne minner ham på at han ikke skal la seg stoppe. Skrevet av Ferdinand, Erika Dahlen og Einar Eriksen Kvaløy. Produsert av Skylike.

 

BBR & NISI «2040»

2040, reis deg! Vi har ikke hørt rappere fra Kløfta i Akershus siden norsk raps O.G. Stella Mwangi. (Kanskje hun blir med på remixen? <3) Den unge duoen hyller hjemstedet via produsent Enigma Beats.

 

KREAM «Take Control»

For å gi fredagen ekstra futt © avslutter vi med en raus dose smørblid steking fra Os-brødrene Daniel og Markus Slettebakken. Sjekk dem ut med ringrev Steve Aoki her.

Mer norsk musikk:

VELO og venner om blokka og gatelivet: Se video 😤

Hva gjør MGPjr-vinnerne nå? 730.no tok kontakt

NM i oppsving: 17-åringen fra Jessheim er #1 i Norge

Les mer