Hopp til hovedinnhold
norsk musikk 730no karpe The Most Beautiful Show In The World (Right Now) big papa goat jonas benyoub chirag magdi little big sister mike akam1k3
Magdi, Mike og Raggen (Instagram/karpe_offisiell)

Norsk musikk som er nyd og kliss ny

Norsk musikk-sommer!

Det er fortsatt litt rolig på slipp-fronten når det kommer norsk musikk, men her kuraterer vi noen godbiter lell. Blant annet dobbelt slipp fra hele Norges – og nå også utlandets – Karpe.

God helg, godsnuter!

Karpe med Jonas Benyoub «Big Papa Goat » og «The Most Beautiful Show In The World (Right Now)»

– Jeg er på hjørnet til Michael Angeles, jeg er på hjørnet til Mike, med den søteste jeg veit, for Capri Sonne som deg, Capri Sonne som meg… En hyllest til selveste fotografen akam1k3 <3 Nå er det eeendelig duket for den historiske konsertserien med 10 x Oslo Spektrum. Duoen tenkte det var på sin plass med litt ny musikk før det – og Mike presset på. Da fikk han og hjørnerestauranten hans denne hyllesten. Vi får også en virkelig smakebit av hva de 111 000 heldiggrisene som skal til Spektrum kan vente seg. De går litt bort fra Omar Sheriff-viben, men vi vedder ganske mye på at det kommer til å gli godt inn i showet. Big Papa-geitebukken Jonas Benyoub er en av Norges mest undervurderte artister 🐐 «BPG» er skrevet av Chirag og Magdi, Jonas, Eirik Kiil Saga og Thomas Kongshavn. «TMBSITW (RN)» er skrevet av Chirag og Magdi. Begge låtene er produsert av Thomas og Axxe.

 

KAMARA «Can’t Get You Out of My Head»

– ´Cause I can’t get you out of my head, though I try every night / ‘cause I know you look good in my bed, you’re so fine… Nei, dette er ikke en coverversjon av den originale Kylie. Håpet om kjærlighet kan gjøre Fato Kamara blind, og det synger hun godt om på denne lekre bop-en. En låt om ensidige følelser med overtenking og ting som ikke nødvendigvis er så lurt i lengden. Skrevet med og produsert av Monika Engeseth alias Moyka og Eirik Hella.

 

Ka2 «Hakke tid»

– Jeg hakke tid, hakke tid, kunne trengt noen dagar med fri / hey, må tenke på meg selv… Hele Norges tjommier og danseduo slipper snart album, og et av sporene er denne behagelige, men akk så dansbare låten om å ta litt fri fra hverdagslivet og et evig jag etter mer. En grei påminner nå som sommeren nærmer seg tampen. Skrevet av Didrik og Sondre alias Kato Turmann alias Ka2, Daniel Langeland og Matias Tellez. Produsert av Ka2 og Matias.

 

Havanna Winter «rain rain go away»

– I’ve been running all my damned life… Havanna Winter (født i 06) fra Oslo har over 3 millioner TikTok-følgere, men hennes første singel er ikke så TikTok-ete. Debutanten går for tung poprock hvor hun synger om sjalusi fra fiender og følelsen av å alltid være på flukt. Selv beskriver 16-åringen låten som «mørk, retro, blodig, våt og morsom». Dette er kanskje noen av ingrediensene til hun serverer i sin kommende musikkvideo. Stay tuned! 💧🩸 Produsert av Truls Dyrseth.

 

FY Stackz med Pumba «3 or 4»

– Du sier du er G, det er bare for show… I sommer intervjuet vi gateflammen fra Stovner: – Tekstene er usensurert – real life. Nå er 16-åringen tilbake og har med seg Oslo-veteranen Pumba over en sprek beat fra unge Spl4sh. Ingen lystig sommerlåt herfra, gutta går hardt i malinga med braggadocious gateprat 😤

 

Hva er det som spiser meg om natten «Plottet»

Bak bandet med det enkle og folkekjære navnet Hva er det som spiser meg om natten finner Klish og Erling Ramskjell som debuterte med «Grusomt fort». Denne nye singelen heter Plottet og handler om ondsinnede planer, godsinnede planer og likesinnede planer. Duoen har skrevet og produsert selv. Albumet Radikal merkelighet kommer i september, og vennligst gjør deg klar for å strømme det mye ettersom Klish nå har sagt opp dagjobben sin ❗️ Utenom singer-songwriter/rapper kan han også bedrive filmkritikk. I alle fall når filmene handler om dinosaurer.

 

Hannah Storm «Moving On»

– I’m moving on, standing on my own two feet / and I’ll prove them wrong, I will be proud of me… Hannah er fortsatt et ferskt navn i musikkverdenen, men har allerede gjort seg bemerket med flere singler og liveopptredener. Denne låten handler om å prøve å se fremover, selv om man kanskje ikke klarer å bli helt ferdig med det som er vondt. En sang som gjorde at hun følte brikkene falt på plass for hennes del, og det å blande pop og gammeljazz falt veldig naturlig for henne. Sertifisert stjerneskudd! Skrevet av Hannah, Lily Williams og Oskar Karlström. Produsert av Oskar, Odd Martin Skålnes og Vetle Junker.

Mer norsk musikk:

brenn. x 730.no: – Ikke spør om rock er tilbake!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer