Hopp til hovedinnhold
VILDE (Instagram/vilde.official)
VILDE (Instagram/vilde.official)

Topp 12 norske sanger som kom i dag 🇳🇴

Norsk musikk-fredag!

Håper du har hatt en helt grei uke. Til tross for… ALT.

Her kan du i det minste sjekke ut det beste innen kliss ny norsk musikk. God helg, godsnuter!

VILDE «Motions»

Tjøme-jenta Vilde Johannessen går gjennom bevegelsene med en sertifisert bop. Har vi nevnt at vi gleder oss til å gå på konserter igjen? VILDE har skrevet denne med Elsa Søllevik, Katie Sky og Angus Lowgan. Produsert av sistnevnte og Nicolay Øverland.

 

Coucheron «Can’t Stop»

Okayyy, Sebastian Kornelius Coucheron-Gautier! Du får sommeren til å komme tidlig 🙂 Den unge ringreven fra Asker er på en smørblid Daft Punk-ete ting, med sin særegne Couch-vibe. Digg!

 

Delara «Swole»

I forrige måned velsignet Delara oss med en ekte boss bish-bop. Nå fortsetter hun å holde koken med sin stilige R&B. Denne godbiten har Amanda laget sammen med sin produsentfavoritt Sondre alias Sondre Haftorsen og låtskriver Dominyque Pendrick Allen.

 

Alicya «Ferdig»

Nytt R&B-stjerneskudd fra Furuset i Oslo. 20-åringen Jacqueline Alicia Barnes Güzelce alias Alicya har vi tidligere hørt med Hkeem, men nå har hun signert med Sony Music og slipper sololåt om å bli såret og tatt for gitt 💔 Men når det kommer til det store bildet, tenker hun positivt.

«Drømmen min er å fylle Oslo Spektrum helt alene, og så vil jeg også opptre andre steder i verdenen», forteller Alicya. «Prosessen hittil har vært lang, og den kommer til å bli lengre, men jeg hadde ikke klart meg uten folk rundt meg som holder meg oppe og motiverer meg. Musikk er det jeg brenner for, så det er verdt en krig.» Den musikalske regien er ved Kastel.

 

Fiskaa «Dreaming»

Norsk-libanesiske Fiskaa fra Agder bor i Florida. Men han er fortsatt mye i Norge. Her har han laget en drømmende kjærlighetsperle – skrevet da han forelsket seg i en jente mens han besøkte familien i Lillesand. Håper hun hører denne <3

 

KingSkurkOne med Larsiveli «Tusen ganger»

Etter å ha kommet seg ut av hasjkrisen sammen med Siyabång, holder Adrian det ett tusen med unge ringreven Lars. Produsert av P-P-P-Palme! (IYDKNYO: Han er broren til Larsiveli.)

Larsiveli er også aktuell med Unge Ferrari og Marcus & Martinus

 

L.U:N.A «Fairytale»

Bergensk vri på Billie Eilish? <3! Vi har for lengst blitt bergtatt av Mia Roussel. Her gir hun oss enda en råfin låt, og som hun sa da 730.no snakket med henne, kommer hun til å slippe så mye musikk som mulig i år. Og forhåpentligvis spille live? Det gleder vi oss til. «Fairytale» har hun skrevet selv, produsert av Leo Roussel og TRXD.

 

Angelia Jordan «7th Heaven»

Norges svar på Amy Winehouse? 15-åringen fra Oslo gikk viralt via sin audition for Norway’s Got Talent alias Norske talenter, som hun vant som 8-åring. Etter å ha sluppet musikk jevnt og trutt i flere år, ble hun i 2020 signert til store Republic Records som slapp hennes «Million Miles» med Stargate. Nå teamer den unge flinkisen igjen opp med den norske stjerneduoen, og det høres som hun er i den syvende himmel. Nyt norsk musikk med VM i stemmeprakt.

 

TRXD feat. Sandra Lyng «In My Room»

Bli med Sandra til klubben! 🍾 Men festen er egentlig på rommet hennes – fordi pandemi. Den tidligere duoen TRXD, som nå bare er David Atarodiyanmarkerer at det sannsynligvis er – minst – ett år siden du var ute og danset på byen. (Folkens, vennligst slutt å spre rona?) Truls Dyrstad og Christian Sol har co-produsert.

 

Musti, Jelassi & GABIFUEGO «Fuego»

Lit! Hele Norges favorittnykommer Musti teamer opp med den unge Stockholm-sjefen Jelassi. Men vi får ikke bare norsk og svensk. Bergenske GABIFUEGO alias Gabriel Nystad Muñoz fra boy pablo disker opp med flammer på refrenget. Kolla throwback med debuten til Jelassi her.

 

 

Jimmy Smash «August»

Fredrikstad-duoen Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad slipper denne som siste singel fra sin EP. Låten, som treffer bredt sjangermessig, handler om å tviholde på noen med et håp om at alt er bra. Uten at det egentlig er så mye igjen å hente. Feelgood med trist budskap, skrevet og produsert av duoen selv.

 

Marion Woodseth «I ei anna tid»

Marion Skogseth Bjørsvik fra den lille vestlandsbygden Valen serverer en ektefølt, svulstig låt. Temaet er å føle at det som skjer i livet ikke passer akkurat nå – og å være på feil sted til feil tid. Noe mange har følt i en stund for lenge. Skrevet med Oda Ulvøy og Alf Henrik Spilde Vaksdal. Produsert med sistnevnte.

 

plxntkid «hospital bed»

«Leave me on read, I don’t wanna be seen in a hospital bed…» Emo-stjerneskuddet Anders Aakerhus alias plxntkid fra Verdalsøra i Trøndelag vil holde seg på matta. Produsert av den ikke like emosjonelle Stavanger-gladgutten kid joki.

 

Ruben «Running»

Ikke slutt å løpe selv om føttene dine brenner. Ruben Markussen serverer oppløftende inspo om en ung mann oppvokst i et rusavhengig hjem, og hans kamp mot de samme klørne som hans foreldre ikke har klart å rømme fra. Dette er åpningssporet på hans EP Animosity, med seks låter (én låt unna å være album?), blant annet den tente slageren «Burn Down This Room». Singelens heftige musikkvideo løfter sangen via regissør Sigurd Fossen.

Mer norsk musikk:

Tårevåt videopremiere fra Victoria Nadine

Voldsom debut fra Pepsimax fra Skam

Syv norske artister vi savner musikk fra

Les mer