Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk x britisk musikk: Griff & Sigrid (Warner)
Norsk musikk x britisk musikk: Griff & Sigrid (Warner)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

NM i nyd. 730.no kuraterer de lekreste slippene innen norsk musikk som kom i natt.

Vennligst ha en trivelig og trygg helg.

Griff x Sigrid «Head on Fire»

Impossible fight, over here, without you, every night / sitting here with my head on fire… Wow! Britiske Sarah Faith Griffiths (født i 01) og sunnmøringen Sigrid Solbakk Raabe teaset litt i sosiale medier om at de gjerne ville lage en låt sammen. Og så boom! Plutselig annonserte de at det skjer, og voila: Det ble en ekte bop! For å si det mildt. (Fun fact: Siggen jobber ikke med hvem som helst. Dette er hennes første artistsamarbeide så langt.) Skrevet av Griff, Sigrid og Joe Rubel. Produsert av Griff, Joe og Sam Tsang. Det ser ut som den nye dynamittduoen hadde det gøyt da de laget musikkvideoen med regissør CC Wade:

 

AURORA «A Temporary High»

When you’re ahead she’s coming after / and when you run she’s running faster / and when you love you better hope her love is not a temporary high… Aurora Aksnes har sluppet sitt fjerde album! The Gods We Can Touch har 15 spor med popmagi som kun AURORA kan servere. Osingen tar i denne låten oss med inn i sitt univers som gjør at vi vil bli der. Hele platen må oppleves. Skrevet og produsert med Magnus Skylstad.

 

Amara «Kognitiv dissonans»

Hvor mye drugs må jeg ta for å bli narkoman / hvor mange bitches må jeg pule for å bli Don Juan… Adrian Amara er i det filosofiske-ish hjørnet på tittelsporet sin nye, rause EP Kognitiv dissonans. – Låten handler om det store retoriske spørsmålet om hva som skal til for å lykkes eller bli akseptert. Hva skal til for å bli sett på som «the man»? Den musikalske regien er ved STATE alias Edvard Normann og Kristoffer Haugan. Hei, se Amara og bestie Oscar Blesson diske opp med en mørk dose i sin nye musikkvideoen her 😈

 

.Blomster «Heier på deg»

Du finner meg et sted, håper du finner frem / du vet jeg heier på deg… Marcel Dinardi alias .Blomster fra Larvik har i en stund teaset en linje fra denne låten på TikTok. Og vips, så var det en trend med videoer om å heie på hverandre ❤️

https://www.tiktok.com/@blomst3r/video/7055718787919711493?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id7055744481681982981

Ikke bare rørende i seg selv, men folk ville ha hele denne sporenstreks. Endelig er den her, og den fortjener rikelig med rotasjoner. SÅ. SJUKT. FIN. Skrevet av Marcel, Sivert Vaagen og Torgeir Villanger. Produsert av Marcel og og Torgeir.

 

Chris Holsten «Høyt over havet»

Andre del av debutalbumet Bak en fasade slippes i mars 🤍 Som en oppvarmer får vi en stor porsjon med feelgood-pop. – Låta er litt gladere og raskere enn de forrige singlene, forteller hele Norges Chris. – Det var hele tiden meningen at del 2 av albumet skulle være litt mer oppløftende enn del 1, men selv om det kanskje er mer positivt er det viktig at det er en dybde der. Det må stikke litt, sier Lillestrøm-artisten. Singelen har han laget samme med Alex Schield, Benjamin Giørtz og Lars Rossnes.

 

Gundelach «Vinter»

Broken glass, two blue eyes, things will never be the same / winter cold, your embrace, I was calling out your name… Kai Gundelach er muligens melankoliens far. Men selv om man kanskje er en smule lei vinter, gjør det ingenting at han byr på mer når det er pakket inn så lekkert? Stemmen og gitarriffene varmer oss, hvertfall. Skrevet av Gundelach og Pål Ulvik Rokseth. Produsert av Gundelach og Knut Sævik.

 

IMERIKA «My Name Is Erika»

My name is Erika / remember me Erika / when you’re alone / I’m everything you own… Debut-EP rett ut av Trøndelag, med dette nesten litt dramatiske tittelsporet. Erika Dahlen er en fargerik og spennende artist, med en superfin stemme. Skrevet av IMERIKA, Jon Olav Sandal, Sindre Timberlid Jenssen og Tom Alexander Klepp Molnes. Produsert av Tom og Erika.

 

Ivan Ave «Gear»

Eivind Øygarden alias Ivan Ave fra Telemark har for lengst mestret sin blanding av hip-hop/R&B/soul, som for noen år siden kunne bli puttet i en retro-vibe-kategori. Men som nå er like 2022 som 1998. Fresh kvalitet fra en av Skandinavias beste. Produsert av svenske Sasac.

 

Lazy Queen «Alcohol»

Maybe it’s the alcohol? Ja, det er jo ofte det da. Denne låten funker dog like godt både når du ikke har drukket som når du har noen enheter innabords. Ikke la deg lure av bandnavnet, for denne nydelige gjengen er langt fra late. Skrevet av Henrik Garcia Søberg, Jon Bernhard Hunskaar, Jørgen Natland Apeness, Petter Enger Anderdal og Morten Øby. Produsert av Morten. Skål!

Mer norsk musikk:

Norsk artist kritiserer Norges nye megahit: – TV 2 bør heller fremme artister

Ouffff: Sondre Lerche flekser med sin unike teft

Annonsørinnhold: Bergenfest 2022 med Ka2: – Vi skal vekke følelser du ikke visste at du hadde

Les mer