Hopp til hovedinnhold
norsk musikk Ary for evig Ariadne Loinsworth Jenssen norway 730no Ida Bjorvik
Smellvakker debut fra ARY alias Ariadne Loinsworth Jenssen (Ida Bjørvik)

Norsk musikk som er kliss ny + nyd: Topp 13 nye låter

Norsk-musikk-fredag af!

Du vet dealen. Natt til fredag kuraterer 730.no alltid et raust utvalg med nye godbiter innen norsk musikk.

For kulturen ❤️

ARY «My Awe Sustains»

Ariadne Loinsworth Jenssen alias ARY har endelig sluppet sitt etterlengtede debutalbum For evig. Det var verdt ventetiden. Hun serverer et nydelig mesterverk fra start til slutt, hvor mye dreier seg om tapet av tvillingbroren Andreas. «Det er det jeg tenker på hver dag, så det føltes ikke riktig å skrive om noe annet. Låtene handler på hver sin måte om forskjellige faser av og i sorg. Det vanskeligste med sorgen er å akseptere at den skal vare evig», forteller Ariadne. Alle låtene har hun skrevet og produsert selv. «Drømmen min har vært å kunne produsere mitt eget album. Dette føles derfor som min ekte debut som artist», sier 28-åringen. Nyt den semielektroniske perlen med vidunderlig, drømmende vokal nedenfor. Tusen takk, ARY <3

 

Tommy Tee med Jonas Benyoub & Tshawe Baqwa «Nøkker’n»

Norges største hip-hop-veteran Tommy Tee er ute med sitt 10. album (!) Overskudd. På denne intense – men pene – låten stiller juvelen Jonas Benyoub og hele kongerikets ringrev Tshawe fra Madcon. Utenom den allsidige, rutinerte og fortsatt lekne produksjonen til Tommy Tee, blir det gjestefest deluxe via 16 spor. Inkludert et par instrumentaler. Noen av bidragene er fra Siyabång, Lars Vaular, Larsiveli, Mae, Yosef, Snow Boyz og Grim Pil – og hans National Rap Show-partnere IsakOslo og Kenny Bong. Samt svenske stjerner som Timbuktu, Abidaz og Ken Ring.

 

Emilie Adams «Bored»

Det er litt godt (og litt luksus) å kunne kjede seg, og noen ganger fører det til slike lekre låter. Emilie sier hun er for sliten til å la seg engasjere, og at hun har måttet lære seg å bli venn med kjedsomheten. Og denne nedstrippede låten handler også om hvordan man opplever noe som er skummelt. Hun har skrevet den med Léon Palmen, som òg har produsert.

 

TIX «Hvis jeg forlot verden» 

Hvordan kan det være så lett for deg / å bare glemme alt og slette meg / og danse videre i livet / ja, så kult at det går bra med deg / en det går ikke like bra med meg… Tung, relativt desperat kost fra TIX. Eller kanskje nå rett og slett Andreas Haukeland 🌹 Produsert av Skinny Days. Se lyrikkvideoen nedenfor… Hva er det du kommer til å huske, hvis jeg plutselig sluttet å puste?

Se også: Topp 9 norske musikkvideoer vi aldri glemmer

Fieh «Rosalie»

Nobody has room for Rosalie / Worship young Rosalie… Sofie Tollefsbøl og gjengen hennes i Fieh er et veldig spennende band. Dette er tredje og siste singel ut før deres nye album. Funky og glir rett inn på diskotek. Skrevet av Sofie Tollefsbøl, Andreas Rukan, Jørgen Kasbo, Ola Øverby, Lyder Øvreås Røed og Lars Horntveth. Produsert av sistnevnte.

 

Kamelen «Ali»

Marcus er kanskje ikke GOAT helt ennå? Men han er på sin knock-out-shit som Muhammad Ali! Pluss at bergenseren kurerer gruff. Denne nye slæpperen er produsert av Nado og Funkin Matt.

 

ka2 «altfor ute»

Droppet noen greier sånn at hodet mitt suser / alle mine venner de e altfor ute… Bergen-duoen Sonny Alven og Didrik Thulin med bonusspor og EP. Hvis du synes det er vanskelig å danse til denne, er det kanskje ikke låten som er problemet 🙂 Tekst og produksjon via Kato Turman og Even Gillebo.

 

TØFL «Stirre inn i øyelokkå»

Ligge stille og stirre inn i øyeløkkå / prøve å ikkje se på klokkå… Prøv å ikke få denne på hjernen? Det er vrient. Vi vet i alle fall at denne blir gøy å synge høyt til på konsert. Kvartetten fra Stavanger er dyktige med ord og melodier. Skrevet av Hans Markus Riisdal, produsert av Hans Markus, Mathias Eeg, Tobias Lidegran, Thomas Campe Pettersen og Odd Martin Skålnes.

 

Michelle Ullestad «Sol»

Sol, når du e vekke savner eg deg / sol, når du e borte så gruer eg meg til å isje ville stå opp / isje ville spise, isje ville vise meg for noen… Bergenseren Michelle Ullestad er vant til regnfulle skyer. Her minner hun om at livet noen ganger føles kjipt – spesielt i mørke vinter-Norge. Men som du her hører er lyse tider ikke langt unna. Og snart kan vi danse! Produsert av Eirik Hella.

 

Siyabång & YEMZ alias 129 «Sneaky Link»

Semi-romantisk rap før valentinsdagen fra Unge Pablito alias Siyabonga Mbilase Papa Enyam 🌹 Oslo-duoen 129 alias Siyabång og YEMZ roer det ned over en stilig beat fra Pluto. De er også aktuelle med «Okay» sammen med Ice Csay: Se videoen her 

 

James Carter med Hanne Mjøen «Tell Me»

Tell me how does it feel? Apropos danse! Her blir Oppdal-jenta Hanne Mjøen med britiske James Carter. Fyr opp denne på klubben når Jonas åpner gulvet. Skrevet av James, Madeleine Abela og Richard Samuel Smith.

 

Klossmajor med Ravi «Skjønte ikke du var borte»

Jeg skjønte ikke du var borte før du ringte på og var der igjen / hva kan jeg si, jeg liker å tro / tro på naturen, på en evig sol som ikke kan sluke meg hel før jeg rekker å dø av meg selv… Okay, her skjedde det mye vi må ta innover oss. Én: Altoppslukende poppete jazz med artig tekst. To: Ravi! Hvor har han vært alle disse årene? Vi vet ei, men han er perf til denne nye versjonen av trioens låt fra september. Skrevet av Ivar Christian Johansen alias Ravi og Karoline Karlsen. Produsert av Klossmajor.

Mer norsk musikk: Röyksopp er tilbake! 🤩

Nyeste saker fra 730.no

Les mer