Hopp til hovedinnhold
norsk musikk william gamborg hvis lisa bjorheim sony music 730no 730 agency
William Gamborg got next (Lisa Bjorheim)

Norsk musikk som er kliss ny: 730.no velger topp 12

Norsk musikk-fredag den 13.

Skummel dag. Men heldigvis full av ny norsk musikk.

730.no kuraterer sine favoritter 🧡

 

William Gamborg «Hvis»

– Hvis, hvis det ikke er oss er det ikke vits / for det som vi to har er for unikt… Multitalentet William Gamborg rev ned Parkteatret i Oslo i natt og flekset med både sin skills som danser – og sanger. Stemmen velsignes vi også med på Williams nye singel, hvor han synger om en sårbar situasjon hvor en relasjon går mot slutten. Nyd ❣️ Skrevet og produsert av William, Henrik Stave og Johan Hessel Jelonek.

 

Beathoven med Randi Oline «ER DETTE TIL Å OVERLEVE»

– Det er onsdag / jeg er pansra… Randi Oline Mæhlum sin låt med samme navn får helt ny, clubby pitchet opp drakt via den maskerte trioen Beathoven. Hitvarsel? Yessir. Og ja, husk at livet er verdt å leve ♥️

 

Ramón «marionett»

– Jeg gjør jo hva som helst, og holder det jeg lover, for jeg styres av tråder / så se meg som din marionett, kan være galt, men å det føles så rett… Ramón Andresen setter ord på en følelse mange kan kjenne seg igjen i; en marionettedukke. Man trekkes i flere retninger og skal ikke bare imponere andre, men også seg selv. Som en del av Torres Tivoli-prosjektet, viser dette vei til en leken poplåt, men med viktig budskap. Skrevet av Ramón og Andreas Bache-Wiig, som også har produsert.

 

Julie Bergan «Old Habits»

– I don’t wanna go back home without you, I don’t wanna open the door / how am I supposed to live without you, when I don’t even know me anymore
… Julie Bergan gjør det lett å kjenne seg igjen i følelsen av å ikke alltid stole på seg selv. Ikke bare synger hun sjukt fint, men kraften og det brede spekteret hun har i stemmen får skinne ekstra godt på en sang som denne. Skrevet av Julie, Christopher Allen Clark og Fallen King. Chris og Fallen har produsert.

 

Marion Woodseth «Ubesluttsom»

– Slo meg fastlåst i meg sjøl, tanken lukkes bak ei dør, ubesluttsom, her e eg
… Det kan være vanskelig å ta valg, uavhengig av om de er riktige eller ei. Men de må tas, og kanskje man kan føle seg mindre alene i denne ubesluttsomheten om man hører på denne bop-en? Skrevet og produsert av Marion Skogseth Bjørsvik og Alf Vaksdal.

 

Chris Abolade med Roc Boyz «Kåmon»

– Fuck jeg er snøblind / ramler inn på en nachspiel / det er ingen her som har fiksa no’ / så jeg håper plug-en er aktiv / like før jeg blir lagt inn / gi meg noe med noe fart i / tygger bra på en tirsdag / for det er toppidrett å være narkis ❄️💊🍻 Chris Abolade got the club going up on a Tuesday når han teamer opp med Roc Boyz! Kristoffer Grobstok på beaten. Skrevet av Chris og boyza med Lasse Digre.

 

Sval «DIE FOR»

– You feel like somebody I could die for, but the stakes are too high / In a room of other people, who could take you home… Sval Rosenløw Eeg fullfører nå hemmelighetsprosjektet, og følger opp SECRETS med SECRETS, pt. 2. Noe som i utgangspunktet ikke er en veldig stor hemmelighet, kan likevel utgjøre en stor forskjell i en relasjon om det holdes hemmelig. Dette sammenfatter det Oslo-jenta synger om i dette prosjektet, og i denne låten synger hun om noen som kanskje er umistelig. Skrevet av Sval, Benjamin Schandy alias Jimi Somewhere og Ole Martin Jensen alias Milo Orchis. Produsert av Jimi og Milo.

 

Zupermaria «Høyt over byen»

– Eg e ferdig no, når det glasset her e tomt, og eg lover at det blir ikke tomme ord / men eg får ikkje ro, blir alltid runde nummer to, eg vet at det går mot alt eg har sagt… 
I denne låten er Maria Træbakken alias Zupermaria ærligere og mer sårbar enn på lenge. Hun forteller om en tid hvor hun har vært nysgjerrig og havnet på feil veier. Muligens har det formet henne, og heldigvis gikk det bra og hun landet trygt. Det har resultert i en nydelig, nedpå låt, hvor bergenseren åpner opp. Stemmen hennes bærer denne sangen så fint. Skrevet av Maria, Amund Valde og Andreas Bache-Wiig. Produsert av Amund og Andreas.

 

Regnvær «For mye»

– Om du sir det blir for mye, for mye, for mye for dæ / kanke vi to bare vær, bare oss to uten verden rundt… 
I anledning tre dager etter at vi markerte verdensdagen for psykisk helse, passer det ekstra bra å høre på denne. Bodø-kvintetten i Regnvær, med vokalist Ruben Martinius Skorstad i spissen, synger om hvordan det er når verden raser sammen rundt deg. Det kan ofte føles kaotisk, men da er det ekstra fint å ha folk rundt seg, som man kan dele det med. En pop-perle, skrevet av Ruben, og produsert av bandet og Eirik Tillerli alias Tirelli.

 

Synne Sørgjerd «Dårlig idé (du blir den neste)»

– Har bare dårlige idéer, og enda dårligere planer, som jeg legger på en grunnmur av dårlige vaner… Synne fra Kolbotn gir oss våre nye favoritttekster, pakket inn i veldig fengende poplåter. Ærligheten hennes gir oss en rar følelse av at det er skikkelig håp for ungdommen, men kanskje spesielt for henne. Musikken hennes er ingen dårlig idé, selv om hun muligens har noen av dem hva gjelder andre ting. Skrevet av Synne, Bastian Tjemsland og Jon Roaldsnes, som også har produsert.

 

Torine «medicine»

– Did you bring a lighter, I forgot mine, need some medicine for my mind / maybe we could light it, have a good time, need that medicine for my mind… 
Poppunk-prinsessen fra Arendal fortsetter å servere bops. Denne gangen gir Torine Michelle Bjåland oss en låt om å rømme fra virkeligheten, og søke tilflukt i selvmedisinering. Så når hun har det fint i en slags rosa sky, kan ting rundt henne egentlig være ganske kaotisk. Skrevet av Torine, Adrian Mikkelsen og Joakim Haukaas alias joki. Sistnevnte har produsert.

 

Gucci Caliente «bad at parties»

– I used to pray to a god to make me straight / now I only pray that she comes… Gucci Caliente alias Emily Harbakk alias fra Farsund røper ikke om hun er bra på fester. Men hun serverer en vokaldrevet, smellvakker sang. Se/hør opp for kremt på 0:43. Noe som faktisk er halvveis ute i låten.

 

Dio Mudara med KingSkurkOne «Freestyle»

Den arbeidsnarkomane kvartetten Dio Mudara teamer opp med Adrian Eilertsen alias KingSkurkOne. Resultatet er en tung banger 🔥 Se opp for ekstra stilig beat-switch! Dio er også aktuelle med Dio Mudara med M4 fra T Section: Se video

 

Pikekyss med Linni «Planet»

– Du er på en annen planet på papiret, baner rundt deg selv, jeg ser rett forbi det
… Trioen i Pikekyss slipper debutalbumet Til det føles fint. Ikke bare er den bass- og gitardrevne popen deilig i seg selv, men rapverset som legges av Yoguttene-veteranen Linni passer perfekt inn her. Det kan være vanskelig å være ærlig om hvor man står i en relasjon, men da er det godt det kan beskrives som Alma, Helene og Helén gjør det her. Skrevet av Alma Mathea Huseby, Helene Karlsen, Helén Dawes, Jonas Grieg og Rémy Malchère Pettersen. Produsert av Pikekyss og Jonas Rohde-Moe.


Mer norsk musikk: Selveste Timbaland skryter av norske Laurent Kelmendi, tidligere kjent fra det bergenske boybandet The Main Level.

Sveip nedenfor!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Se også: Norge legger sin elsk på sør-afrikanske Tyla 💦

Les mer