Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk som er ekstra pretty: Astrid S og Dagny (Fred Jonny)
Norsk musikk som er ekstra pretty: Astrid S og Dagny (Fred Jonny)

Norsk musikk som er kliss ny: Topp 9 låter

Norsk musikk-fredag!

Desember 2021 føles omtrent like middels som desember 2020. Men vi krysser fingrene for desember 2023!

Denne uken er også litt mid når det kommer til ny norsk musikk, men her kuraterer 730.no det beste – innen flere sjangere. Med en bonus.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Astrid S feat. Dagny «Pretty»

Days are feeling longer, and I really hate that I’m starting to wonder if it’s really worth holding on any longer to you… Trøndelag x Tromsø 🔥 Astrid Smeplass gjør en super innsats som Askepott. Her minner hun om at hun fortsatt skriver lekre poplåter. På denne, som figurerer i romkom-en The Hating Game (premiere i dag), har hun med en annen stjerne: Dagny Norvoll Sandvik. Leken, klassisk, godt laget scandipop om å tvile på forholdet man er i. Men så glemmer man skepsisen fordi partneren er så pen at man blir svimmel. But when you’re sleeping you look so pretty / when you touch me I get all dizzy / and I remember why I’m so in it…  Astrid og Dagny har vært i studioet sammen med Rat City.

 

Emma Steinbakken «Sorry – Acoustic»

When you look at me / see who I used to be / still got my eyes, my name / but baby I’m not the same… Den talentfulle tenåringsstjernen sier beklager – igjen. Nå i en versjon som er helt nedstrippet, ekstra øm og nyd 🥺

OPPDATERT! Her er musikkvideoen <3:

 

KEiiNO feat. Peder Elias «A New Beginning»

I can’t travel back in time / but tonight I wanna go somewhere new, a new beginning… Det er mye bra pop i dette landet, og her har vi fått samlet to av de beste. Resultatet er en ekte BOP! Stemmene til Peder Elias Eriksrud Kjørholt og Alexandra Rotan er svært stødige, akkompagnert av nydelig joik fra Fred Buljo. Skrevet av KEiiNO, Peder Elias, Carl-Viktor Guttormsen og Alexander Olsson. Produsert av Tom Hugo Hermansen og Carl-Viktor. (Samtidig med slippet velsignes Peder med to gulltroféer!)

 

Rohat med Lars Vaular «Naboklager»

Lyden kommer fra nabolaget / Groruddalen har fått naboklager / reisen vår har tatt mange dager / var den verste kidden i barnehagen… I romjulen 2020 hyllet Rohat Yildiz faren sin, som døde brått uten at han fikk sagt hvor mye han betydde for ham. Nå allierer Haugenstua-gutten seg med sin favoritt Lars Vaular. Den bergenske veteranen serverer et tent vers – med kunnskap. Spiss ørene. Tøft produsert av Jerry Folk.

 

Mall Girl «Bachtap»

Makes me feel like I could wait / Maybe that’s good and maybe that’s great… Andre singel fra Mall Girls kommende debutalbum er enda en poprockete energibombe. Spennende låttittel fra et KULT band. Vi skjønner ikke helt hva bachtap betyr, men vi liker det. Og gleder oss til albumet. Skrevet av Bethany Forseth-Reichberg, Eskild Myrvoll, Iver Armand Tandsether og Veslemøy Narvesen, som har produsert sammen med Marius Elfstedt.

 

Oscar Blesson «STANDARD.»

Null stress, null para / er ikke lenger før det tar av… Standard, period. Men Oslo-gutten er som vanlig på et høyere nivå. Nå tar han det til klubben via produsenten Spaceplug. Eller… Nå som omikron sender oss inn i det tredje året med pandemi bør denne singelen helst fyres opp på små, tente hjemmefester. Ofte blir det mer lit.

 

Daniel Kvammen med Daniela Reyes «Venter på mirakelet»

Blanke ark og muligheter åpenbarer seg / en sjanse til, venter på at mirakelet skal skje… Deilig visesang skreddersydd for julen 🤍 Geilo-godsnuten Daniel og Asker-stjerneskuddet Daniela synger om den magiske tiden og nytt håp. Skrevet av Daniel Kvammen og Preben Sælid Andersen. Produsert av Daniel. Fun fact: Dette er hans første julelåt siden «23. desember» som kom ut for syv år siden.

 

Fangst «Fine ting tar slutt»

Rockegutta i Fangst synger om en sannhet vi alle vet, men ikke alltid vil innse. Det meste som går opp må komme ned – og fine ting tar som regel slutt. Men heldigvis er de fine tingene ofte låter som dette, som vi kan ha på rotasjon. Skrevet av bandet alias Dag Markhus, Johannes Fjeldstad, Lars Anfrido Emmelthun og Stian Gulbrandsen. Produsert av Fangst og Preben Sælid Andersen.

Bo-nuss:

Tina & Bettina «Nå fingres julen inn»

Nå fingres julen inn, deilig er jorden og det er du òg… Vi fikk et gjensyn med hele Smestads Tina på årets ekstravagante Vixen Influencer Awards. Så dukket selvfølgelig både Tina og Bettina opp på TikTok – og hele Norges White Chicks ble artister igjen. Denne julelåten kommer nok ikke til å bli spilt i noen julegudstjenester, men familieselskaper får kanskje kjørt seg i romjulen. (Helst med ikke for lange negler‼️) Vi er dog splittet på om vi egentlig er helt klare for dette? Tina & Bettina har laget låten – stolt produsert av Anders Nilsen.

Mer norsk musikk:

Nordmann hylles i årets store kåring 🇳🇴

Nyeste saker fra 730.no

Les mer