Hopp til hovedinnhold
Ny norsk musikk: Oskar Westerlin vil ha mer (Instagram/oskarwesterlin)
Ny norsk musikk: Oskar Westerlin vil ha mer (Instagram/oskarwesterlin)

Norsk musikk som er kliss ny – 730.no kuraterer for kulturen

Norsk musikk-fredag!

Jaggu er mange norske artister tilbake fra ferie og klar for høst. 730.no hørte på over 50 slipp innen norsk musikk, inkludert mye varme toner.

Nedenfor kuraterer vi et utvalg innen flere sjangere. God weekend!

Oskar Westerlin, Den BB, ZL-Project «Ha mer»

Mye vil ha mer! Porsgrunn-prinsen Oskar Westerlin, Den BB alias Beachbraaten alias Niklas Strandbråten og ZL-Project teamer opp på en tung, tøff gladlåt som umiddelbart vil få kjørt seg i helgen. Laget av Niklas, Oscar, Simen Frøyhaug, Erlend Torheim, Ferdinann West, Mats Mosand, Thobias Aamodt og Mikkel Christensen alias Mio fra Broiler. Se også: SOMMERFJAS med Oskar Westerlin

 

Maria Petra «bad at being single»

– I guess I’m bad, guess I’m bad at being single / guess I’m sad, or busy kissing other people… Hvis du ser The Voice kjenner du trolig til talentet til Maria Petra Brandal. Men det er i dag hun virkelig bergtar med sin debut-EP changes 👏🏼 Her via en nedpå låt fylt med Horten-jentas fløyelsmjuke stemme. Skrevet av. Skrevet av Maria Petra, Joel Gunnarsson, Ben Wylen og Alex Shield. Produsert av Alex.

 

Rambow «Take 8 (fuck politi)»

– Jeg er ikke en morder, men ikke test meg… S/o 2Pac. Unge Simon fra Furuset holder koken med sine harde slipp for gatene. Sammen med produsentene ORIO og Makethenoises disker han opp med et anthem som uttrykker skepsis mot den riksdekkende statlige etaten i Norge som skal bekjempe kriminalitet og sørge for orden i det daglige. Aka po-po.

PS: I dag slapp Rambows kollega Cir.Cuz 1.Cuz singelen «Police».

 

Ulrikke «Young»

– So here’s to the broken, here’s to the lonely one’s / we will stay young… Ulrikke Brandstorp serverer en svulstig powerballade! Stemmen til Sarpsborg-jenta skinner på denne rå låten om å være ung. Skrevet av Ulrikke, Josh Oliver, Helge Moen og Jim Bergsted alias tobago, som også har produsert.

 

Trevis «Let Me Know»

Sivert Brendmoe alias Trevis slipper endelig sin debut-EP Floor Plan, som han har vært med å produsere selv. Sammen med blant annet norske JNS (Stig Brenner, Lars Vaular, Jonas Benyoub), Able Heart (Jonas Brothers) og Sons of Sonix (Ty Dolla $ign, Stormzy). Den nye singelen «Let Me Know» akkompagneres av levende og veldig sommerlige, Alieer-regisserte bilder med den unge Nordstrand-hunken og en av hans jenter 🔥

 

Vidar Villa med Celine Madelen «Klisjé»

– Ingenting galt i det, vi lar det skje / mens vi sitter nedpå berget og ser utover ha-vet… Vidar og TikTok-prinsessen Celine er på en måte en uventet duo, men samtidig passer de så godt sammen at denne låten nesten blir en klisje i seg selv? Hva nå det betyr. Perlen kunne like gjerne kommet på starten av sommeren for å smelte mange hjerter ❤️ Men vi tar den på tampen òg. Skrevet av Vidar, Henrik Skaarnæs Olstad, Martin og Jonas Thomassen, produsert av OWEN.

 

Oven «Ensom»

– Jeg prøver å beskrive hva jeg føler / men jeg finner ikke ord… Likevel klarer Henrik Nicolai Ovenberg fint å uttrykke hvor ensom han blir. Både på en øm og storslagen måte. Denne er også produsert av OWEN. PS: Oven er egentlig ikke med i Beathoven?

 

Stefanos Yowhannes «Fortune 500»

En sårbar sang om savnet av enklere tider som tar oss tilbake til fortiden. Singer-songwriter-en fra Stavanger forteller at han i blant føler han har gått i sirkler uten å ha oppnådd så mye. Skrevet med og produsert av Sander Hjellvik Askeland.

 

Sli0h «HAHA»

– Big hoes, big drip, big alt, ay ay… Pass på moren og tanten din; fryktløse Sli0h er tilbake. Etter sommerens «Buffalo» får vi en ny slæpper fra venstre. MICHO på beaten 💜

 

Embla and the Karidotters «Moonshine»

– Take me to the place where the trees grow tall, take me to the place where I feel small… Ærlig, det er ikke hver dag norsk countrypop treffer oss i hjertet. Men Embla Karidotter klarer det. Razika-trommisen kan også synge, og nå har hun sluppet debutalbumet til soloprosjektet sitt. Skrevet av Embla, produsert av Matias Tellez.

 

JOP «What if»

Hva om man får 15 millioner visninger på et TikTok-stunt? Norsk-nederlandske Jop Pangemanan fra Lillehammer klarte jaggu det da han skulle promotere låten sin i appen. JOP well done! Nå er «What if» ute, se musikkvideoen nedenfor. Produsert av Aside og Hitimpulse.

SALTI «Switch Up»

– Talking to myself, got me soakin’ up my words / holding on for life, feeling so broken it hurts… Bergenseren slipper ny singel fra sin Demons, som skildringer fra hans turbulente liv og ppgjøret med hans indre demoner. – Jeg valgte å kalle låten for «Switch Up» fordi at angsten kunne dukke opp så brått og være så uforutsigbar. Jeg snakker til meg selv, jeg er sint på grunn av mangel på forståelse, det gjør vondt både fysisk og psykisk fordi jeg ikke har kontroll. Jeg slåss mot en side av meg som har holdt tilbake og fornektet siden barndommen, forteller SALTI om låten. Produsert av Mogilla og skrevet av Warith Salti selv med Brandon Santell, Jop Pangemanan og Omar Noir.

Bonus:

 

Da Tweekaz feat. Blasterjaxx & Maikki «Wasabi»

Volum 11: GOD HELG FRA OSLOS HARDSTYLE-PRINSER MARCUS NORDLI OG KENTH KVIEN 🫠

Mer norsk musikk:

Havanna Winter (16) fra Oslo debuterer 💧🩸

Les mer