Hopp til hovedinnhold
norsk musikk synne vo 730no norge
Synne Vo - og hennes kolleger - serverer ny norsk musikk (Instagram/egersynnevo)

Norsk musikk som er kliss ny-delig: Topp 11 nye norske låter

Norsk musikk-fredag!

Vel, ngl… Global krise setter en demper på alt. Som seg hør og bør. Men man kan ikke konstant tenke på krig. I natt kom det over snitt mye ny norsk musikk, og 730.no kuraterer disse to relativt deilige håndfullene.

God helg. Send noen tanker til Ukraina 💙💛 Og til andre land i nød.

Synne Vo «Heime»

Den plassen e vekste upp, det husset der e har budd, tenk alle skoan som e har slitt ut / alt som har forma me, og gjort med til den e e, her e den plassen som e vekste upp… En rørende, flott perle om stedet Synne Vorkinn har vokst opp. Det er rettere sagt Lesja i Gudbrandsdalen. Det er nok alltid slik at selv om du trives som tilflytter til en større by, vil et lite sted ligge ekstra nærmere hjertet til en bygdejente. Synne beskriver det på perfekt vis i denne låten som hun har skrevet med Kjetil Bjelvin, Elvira Lundahl og Thomas Kongshavn. Sistnevnte har produsert.

 

Röyksopp «This Time, This Place…»

Hallo 🔥 Ledge-duoen går ikke rundt grøten på sitt nesten 8 minutter lange elektroniske epos. Vokalen er fra den syrisk-britiske regissøren Beki Mari alias Rebekah Dobbins, som er henrykt over å få bidra. – I Norge, i studioet deres, spennet stemmen min over oktaver jeg ikke visste jeg hadde; noe som var spesielt interessant siden jeg fortsatt lærer å fly, forteller Beki i pressemeldingen.  – Å jobbe med Svein Berge og Torbjørn Brundtland var en guddommelig velsignelse, noe jeg aldri kommer til å glemme 🤍  I 2014 sa Röyksopp adjø til «det tradisjonelle albumformatet» etter å ha sluppet sin femte plate The Inevitable End. Men i april kommer settet PROFOUND MYSTERIES med 10 låter. Visualiseringen nedenfor er laget av Jonathan Zawada.

 

 

Kygo feat. DNCE «Dancing Feet»

Verdenen trenger vel å danse litt, og Kygolini tar en 180 og serverer en retroaktig pop-bop sammen med Joe Jonas og hans gruppe. Vi hadde gledet oss til å se videoen, hvor de er argiperer. Men på grunn av den tragiske situasjonen i Ukrania velger Kyrre å utsette slippet til videoen – skriver han her. (Utenom Kygo og Joe Jonas har videoen med influencer-favorittene Cindy Kimberly alias WolfieCindy og Sport’s Illustrated Swimsuit-modellen Camille Kostek.)

 

TIX «Himmelen og helvete»

Noen jenter venter på meg, spurte hvilket rom jeg bor på / tekstene er mer enn bare ord nå… Den kommende Triana Iglesias-erstatningen Andreas Haukeland fikk nettopp kjørt seg grunnet teksten sin. Med kritikk som han mener er tatt ut av kontekst. På den nye singelen er TIX i lit form: Er du hypp på turn up, motherfucker? / penger, penger, burn opp, motherfucker / flammekaster og en shot, motherfucker / putt en langefinger opp, motherfucker… Men innerst inne er TIX tom… 😔 Alt jeg tar i blir til gull, men nei / hjertet mitt er fortsatt kaldt som stein… Flinkisen har produsert sammen med Kastel.

Ramón Andresen knuser norsk Spotify-rekord med «ok jeg lover»: – Det føles uvirkelig

 

Bendik «Noen går først»

Eg lengtar og ventar på deg, eg angrar og savner, men det e helt stille / eg vet at tiden går, men kordan går eg uten deg… Okaaaaaayyyy, Silje 🔥 Denne uken har ikke bergenseren bare debutert som programleder for showet Plysh  – av og med artister. Hun er nå ute med sitt sjette (!) album Liv. Med et veldig annerledes lydbilde enn Silje Halstensen har på sine første plater, men demonstrerer fortsatt at hun er en artist som vet hvordan hun skal eksperimentere og vise seg fra sine beste og råeste sider. «Noen går først» er et godt bevis på hvorfor strålende Bendik skiller seg ut som artist og låtskriver. Skrevet med Sondre Mjåland og Daniel Tranberg Løberg, som òg har produsert.

 

ARY «La Vie Est Une Rose»

Angels on your shoulder, show you where to go… Ariadne Loinsworth Jenssen alias ARY slapp nylig debutalbumet sitt, og nå velsigner hun oss med soundtracket til serien Alt du elsker sesong 1. Låten gjenspeiler det mørke i serien, om en kjærlighetshistorie og menn som blir radikalisert på internett. Den drømmende stemmen hennes setter seg dypt i hjertet, og hun har skrevet og produsert låten selv.

 

Isah «Siste sang»

Det er en stund siden vi har hørt fra Isah, men nå er han tilbake med en vakker siste sang 💜 Som selvsagt ikke er siste. Låten, fra soundtracket til dramedieserien Kasko, er produsert av Mads Brodin og Marcel Basima.

 

KEiiNO «On a Night Like This»

Kylie-cover! Nei, ikke Kylie Jenner 🙂 The Original Kylie. Minogue. You kiss me, I’m falling, it’s you’re name I’m calling / you touch me, I want you, feels like I’ve always known you… Dessverre var ikke KEiiNO en del av årets MGP, men vi får en del av dem nå. En popsviske for dansegulvet. Skrevet av Brian Rawling, Graham Stack, Mark Taylor og Steve Torch. Produsert av Rüdiger Schramm og Tom Hugo Hermansen.

O.G. Kylie:

 

Gundelach «Fruit»

Dette blir nesten for meget 🥺 Den melankolske lyden fra Kai Gundelach ender opp i umiddelbar repetisjon. Gitarklimpringen og den absurd fine vokalen hans setter prikken over i-en på Shape; første del av albumet Shapeshifter. Dette snuser på mesterverk og vi gleder oss til hele albumet. «Fruit» er skrevet av Gundelach, Ole Ulvik Rokseth og Pål Ulvik Rokseth. Produsert av Gundelach, Knut Sævik og Ole Espen Kristiansen.

 

Tomine Harket «Sit On My Face»

Metaforer? Eller tørst? Tomine disker i alle fall opp med et brunstig, NSFW-ete cunnilingus-power-pop-anthem 🐱 Hun har laget låten sammen med Siri Elton og Carl-Viktor Guttormsen, og gir den ut på sin egen label. Like a boss.

 

Ka2 feat. Kjartan Lauritzen «STOPP EN HALV»

Eg seie hei, eg heite Per, har ikkje kone, ingen barn og eg jobba som ein gal… Legendarisk trio fra vestlandet? Svaret er ja, ka faen. Den bergenske duoen som stadig slipper slike frekke festlåter, har fått med seg Godsnute-Per alias Kjartan Lauritzen på denne som passer til både vors, byen og nach. Eventuelt til når du må komme deg hjem. Skrevet av Sonny Alven, Didrik Thulin, altså Ka2, Kjartan Lauritzen og Matias Tellez. Produsert av Ka2 og Matias.

 

Kristoffer Nohr Unstad «Lenger, men ikke hit»

Men nu kjenn æ at det stokka sæ / Står her og deala med dårlige kort… Det ferske soloprosjektet til Kråkesølv-medlem Kristoffer Nohr Unstad gikk først under navnet Kjempe-Yes. Som isen. Så ble isen relansert, og han gikk for sitt eget navn. Den første låten vi får høre fra det kommende debutalbumet er en låt om ønsket om å høre til, selv om man egentlig er litt introvert og føler seg lukket i seg selv. Indie på Bodø-dialekt, skrevet og produsert av Kristoffer selv.

 

Dia «Nevermind»

Ida Elise Andenæs-Låg alias Dia har sluppet to låter tidligere, men denne viser henne fra en ganske annen side. Et stjerneskudd med rå stemme, med en poplåt om hvor dumt det er å glemme alt fra fortiden fordi man angrer på ting. Skrevet av Dia og Vebjørn Jernberg. Produsert av mt. Hill.

 

Cold Mailman «Waves»

Do you think it’s poetry, or do you think it’s love / do you think it’s all or none of the above… Mer Bodø! 🥵 Denne gangen på engelsk, fra et band som i flere år har levert drømmende indiepop. Låten er en nedpå, behagelig vri på akkurat det. Nå bør kalde postmann igjen snart bookes til en svær sommerfestival. Skrevet av vokalist Ivar Bowitz, produsert av Lars Myrvoll.

Mer norsk musikk:

girl in red gir karrieren sin et stort løft: Se hvem hun nå signerer med 💫

Nyeste saker fra 730.no

Les mer