Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk får gleden av å bli representert av Lille Torungen fyr ved Galtesund i Arendal (DeAgostini/Getty)
Norsk musikk får gleden av å bli representert av Lille Torungen fyr ved Galtesund i Arendal (DeAgostini/Getty)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny.

Det er dog litt jug at alle disse kom i dag, da tre av dem ble utgitt for et par dager siden. (Juks.) Det duger lell.

Vi håper helgen din blir kolossal – og at du spiller litt norsk musikk for kulturen.

Honningbarna «Åh bliss»

Trippelt slipp fra de søte barna fra Søgne, og alle tre sitter. Vokalist Edvard Valberg viser seg stadig som en stødig stemme – og ikke minst tøff Kristiansand-dialekt. Vi gleder oss til det igjen blir lov med moshpits 😤 Låten er skrevet av bandet, som vil si Edvard Valberg, Christoffer Trædal, Johan Hansson Liljeberg, Karl Johan Tomas Berglund, Nils Jørgen Nilsen, sammen med Erlend Mokkelbost. Sistnevnte – kjent fra blant annet JR Ewing, KILLL og Montée – har produsert.

Stig Brenner alias Unge Ferrari «Fri»

«Uansett hvor vondt det gjør, må jeg si adjø, til alt jeg kjente før…» 🥺 Etter en lange pause har vi fått flere vakre singler fra Stig, og dette slippet er intet unntak. Så. Sjukt. Fint. Den reflekterende låtskriveren teamer opp med Santell, som også har produsert sammen med arbeidsjernet Filip Kollsete. Sett deg fri med en ekte sviske.

Les også: Er det håp for norsk festivalsommer?

 

Emma Steinbakken «Jeg glemmer deg aldri»

Forståelig nok har mange ønsket seg denne coverversjonen. Emmas hjertenære og sårbare versjon av Hellbillies’ «Eg gløymer deg aldri» fra 2006 ble spilt i en av de tristeste scenene i sesong 2 av Rådebank. Vi har to tips: Se NRK-serien og lytt til låten. Skrevet av Hellbillies’ Arne Moslåtten og Aslag Haugen, produsert av Carl-Viktor Guttormsen.

Chris Abolade & Amara «Skrubbsår»

Gategladguttene byr på poppete punk á la blink-182. Dette er åpningssporet på Skrubbsår og skallebank, som Abbo og Amara kaller «en Candyking-pose med masse smågodt». Poenget med mixtapen var å ha det gøy – og minne om at man bør unngå å ende opp med et kjedelig A4-liv. «Vi har ganske skamløst blandet forskjellig beats og sjangere vi liker. Improvisert og latt oss inspirere uten noen grenser og regler å forholde oss til», sier Chris og Adrian om slippet. Produsert av Kastel og STATE.

plxntkid «crucifix»

Hva med litt emo-trap fra Riverdale Verdal? Anders Aakerhus alias plxntkid blander mange sjangere i sin emosjonelle musikk, her produsert av Joakim Haukaas alias kid joki. Musikkvideoen er regissert av Simen Sjølund og Espen Kopreitan. Fun fact: Denne uken ble trønderen stilig nok signert til Los Angeles-labelen Epitaph; startet av Bad Religion-gitaristen Brett Gurewitz i 1980.

Mer norsk musikk: 730.no x Kamelen: – Jeg hadde ikke akkurat skrivesperre etter alt som skjedde

JNS med OnklP «VIPPS»

Produktiv type. Thomas Jones alias JNS følger opp fjorårets PANDEMISOMMER med albumet PANDEMIVINTER, med jazzy sample-vibe og fokus på bars. Her passende nok med norsk musikk-O.G. OnklP – som alltid er bra. JNS produserer selv.

 

El Papi «Sju fjell»

🎵 «Insta logger jeg av / du er alt jeg vil ha / sola skinner i dag / la-uå-åh-hå» 🎶 Singer-songwriter-produsent El Papi alias Ashti Waledkhani fra Rykkinn går offline på fjellet. Som om dette ikke er allsang nok, avslutter han – uforskammet nok – med Melodi Grand Prix-modulering.

 

IMERIKA «I Can’t Escape»

Debutsingelen til Erika Dahlen lar oss høre hennes særegne, sterke stemme. Ikke bare det. Første gang hun fremfører denne balladen blir på lørdagens MGP-delfinale. Orkdal-jenta kan muligens møte seg selv i finalen, da hun har vært med å skrive direktekvalifiserte Kaja Rodes «Feel Again». «I Can’t Escape», som handler om å komme seg videre etter et brudd, er skrevet med Bjørn Edvardsen, Morten Franck og A1-Ben Adams, som også har produsert.

 

KingSkurkOne med Siyabång «Hasjkrisen»

Våre tanker går ut til alle som rammes av hasjkrisen i Europa. Men slik blir det tøff musikk av. Dio Mudara på beaten. PS: I sommer satte Siyabång & co gatene på hodet med 2020s feteste norske raplåt.

 

Ane.Fin «Walking in My Sleep»

Mer MGP. Denne Horten-artisten har allerede gitt ut noen låter, både på norsk og engelsk. Dette er første gang hun er med i MGP, med en stilig elektropop-låt som det er lett å få på hjernen. Skrevet av Kim Rune Hagen – som gikk videre til finalen fra forrige delfinale, Niklas Rosström, Espen Fjeld og Vebjørn Jernberg. De to sistnevnte har produsert.

Spesiell bonus:

Morrdorr «Saturday Vibez»

Hehe… Hva får man når en kreativ musikkbransjegjeng koser seg på Clubhouse på en lørdag? En låt. Inspirert av de finske Eurovision-heltene Lordi, skrev chat-rommet denne – kjapt. Knappe 48 timer senere var den utgitt på Spotify, og forhåpentligvis blir dette en lørdagstradisjon. Menneskene bak vil være mest mulig anonyme, og som låtskrivere har de kreditert hele gjengen under navnet Mange Mennesker. Sist, men ikke minst: Pengene går til Mental Helse Ungdom <3

Les også:

Slik valgte David Dobrik en norsk duo

Les mer