Hopp til hovedinnhold
Amanda Delara serverer et lite stykke Norge (GR:OW/Sony)

Topp 9 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk for alltid.

Hver fredag bugner det av nye slipp. Denne spalten til 730.no velger ut noen få av de mange norske låtene som kom ut i dag. I alle sjangere.

God helg!

Amanda Delara «Nå er det oss»

Etter å ha arkivert bildene sine på Instagram gjorde Amanda sneaky comeback med ny musikk. Nå på norsk, med lyriker-O.G. Bjørnstjerne Bjørnson på coveret av EP-en Et lite stykke Norge. Dette mektige åpningssporet har hun laget sammen med Island Records-signerte Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora). På settet har singer-songwriter-en fra Oslo også med bidrag fra blant andre Jerry Folk, Coucheron og Pluto. Heftig slipp! Njut Amandas andre nye låter «Røde spenn», «Følsom», «Hundre tusen øyne» og «Er for alltid» her <3!

 

Morgan Sulele «Den dama er gal»

Denne sommerlåten vil jaggu få lav skip-rate hos Spoti! Magnus Clausen, som Morgan heter irl, har fått Syden-beat fra GoToGuy alias Kristoffer «Kriss» Tømmerbakke og Erik Smaaland. Han synger – hele veien til banken – om en dame som ikke er normal, men gal. Dog fenomenal.

 

Susanne Sundfør «When the Lord»

Ro det helt ned. Susanne er ute med EP med musikk fra Margreth Olin-dokumentaren Self Portrait, som følger fotokunstneren Lene Marie Fossen og hennes kamp mot anoreksi. Lene Marie ble bare 33 år gammel, etter å ha lidd av sykdommen siden hun var 10. Se traileren til filmen nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=EBCHRlop-hg

 

Stina Talling med Cherie Mwangi «Jada jada»

Bla-bla, jada jada, bare swada, du er skada. Catchy saker fra denne nye Salt-N-Pepa-duoen med influencer-stjernen Stina og Cherie Mwangi; søsteren til Stella Mwangi. Produsert av Kris, som laget Morgan-svisken ovenfor. Cherie og Stella går litt hardere i malingen sammen her.

 

Sonny Alven feat. mags «I Cried At The Rave»

Det kan være fint å gråte, men kanskje ikke på et rave-party. Sonny Alven alias Sondre Alvestad teamer her opp med mags alias Margrethe Tang-Jakobsen.

 

Amanda Tenfjord «As If»

As if you love me, as if you can… Det høres ut som Haram-jenta gjennomskuer sin partner som en tom pratemaker. Da er det bare å si snipp snapp snute. Likevel lyder låten lystig. Ny start <3

 

Team Me «Into the Wild»

Marius Drogsås Hagen & co synger om behovet for å rømme fra samfunnet, enten det er inn i musikken, til skogs eller et annet sted. Vokalisten er også kreditert som låtskriver og produsent for oktettens nye singel.

 

Torine «Make U Cry»

Rett ut av Aust-Agder! Torine Michelle Bjåland serverer – ifølge henne selv – en bitter låt om å være hevngjerrig. Og litt yolo? Hvisdeterlovåsi. Fun fact: I fjor fikk flinkisen oppsving med «Play»; en av Norges mest spilte 2019-sanger, produsert av Alan Walker, K-391 og Tungevaag. Torine gikk for et interessant coverbilde 🥴

 

Kars «Personlig»

Full Effekt (Dårlig Vane, MachoMayne, Hkon, m.flere) serverer ny lowkey smash fra Amund Karseth, som er lei av folk i byen som tror de boler. Nado på beaten.

 

Kvelertak feat. Troy Sanders «Crack of Doom»

Denne kom for et par dager siden, men må med fordi Kvelertak er sannheten. Og fordi Stavanger-gutta har med Troy Sanders fra Atlantas sangsomsuste gruppe Mastodon. Hardere enn Migos.

Ikke sov på disse norske slippene:

Palme med 50 % av Snowboyz – se musikkvideoen

«Avicii var enormt populær, men slet åpenbart med depresjon og ensomhet.» Dette er en annerledes musikkvideo med en unik bakgrunnshistorie: Les mer og se den her

Les mer