Hopp til hovedinnhold
Kliss ny norsk musikk fra blant andre Emma Steinbakken (Instagram/emmasteinbakken)
Emma Steinbakken (Instagram/emmasteinbakken)

Topp 9 norske låter som kom i dag

Norsk musikk-fredag!

Uken gikk fort og nå er det igjen tid for å ta en titt på hva som blir servert innen kliss ny norsk musikk.

730.no satt oppe i natt og lyttet gjennom 41 norske slipp og kuraterer her to håndfuller.

Emma Steinbakken «Sorry»

Den 18 år gamle Jessheim-prinsessen slipper en av sine mest personlige låter hittil. Det har blitt en energibombe om hvordan det er når alle rundt deg liker han du dater… Han liker deg… Du prøver å like ham tilbake…  Men du føler det bare ikke? I stedet føler du deg skyldig… 🤷‍♀️ Skrevet av Emma sammen med stjernelaget Dagny, Emelie Hollow, Lasse Michelsen, Seeb og Rat City. Produsert av de to sistnevnte.

 

Alan Walker feat. Jamie Miller «Running Out of Roses»

«Oh my god did we go too far? / Did we waste it all like we’re running out of roses»… Til tross for den triste fortellingen til hunken Jamie Miller, vil unge Fana-far at du skal danse. Lydmessig beveger Alan Walker seg i alle fall nesten mot club på sin nye EP Walker Racing League, med roselåten som nyeste singel. Utenom bidraget fra den Los Angeles-baserte walisiske sangeren, har 24-åringen fra Bergen skrevet låten sammen med Fredrick Borch Olsen, Marcus Arnbekk, Mats Lie Skåre alias Slipmats, Skal vi danse-stjernen Øyvind Sauvik alias Vinni fra Paperboys og sin manager Gunnar Greve. Co-produsent er danske Kasper Vester alias kasper.

 

Gabrielle «ting som ILU»

Snart blir vi velsignet med nytt album fra den bergenske ringreven, og dette er låten som satt i gang prosessen for platen. Perlen «ting som ILU» er en slags støtteerklæring til alle som lurer på når man blir kvitt kjærlighetssorgen. For selv om du ikke viser at den er der, kan det JAGGU ta tid før den forsvinner. Skrevet med og produsert av sertifisert flinkis Ole Torjus Hofvind.

 

Ezzari med Daniel Obede «Mario Kart»

«Norske rap-gamet trenger hjelp, har begynt å bli flaut, har begynt å bli pinlig / men vi redder det igjen og igjen, Obede er Nesta jeg еr Maldini…» Def Jam Norway-prinsen Adam kommer hip-hop-Norge til unnsetning sammen med Daniel, produsert av Makethenoises. Dynamittduoen disker opp med spyttefest deluxe hvor de går frem og tilbake med bars på bars (og henter bananer som Donkey Kong $$$$$). Adam Ezzari skryter av sin partners ferdigheter som artist: «Daniel Obede er den eneste rapperen i Norge jeg hører låtene til og føler meg lyrisk truet. Han er den eneste jeg hører låtene til og tenker; okay, på tide å steppe opp gamet mitt…»

Se også: Topp 9 gamle norske musikkvideoer vi ALDRI glemmer 🥵

 

Kristian Kristiansen «Desperat»

Alle har en eller annen gang fått en desperat følelse av å ikke passe godt nok inn. Dette er temaet for denne vakre singelen til Kristian Kristensen, basert på hans egne erfaringer rundt det å føle seg utenfor med et ønske om å være akseptert. Den røde tråden er ensomhet, isolasjon og søken etter tilhørighet, pakket inn i en sound som er ny for Harstad-gutten. Kristian forteller at han her inspirert av lydbildene til blant andre Frank Ocean og Michael Jackson. (Se videoen til «Feit taper» fra i sommer her.)

 

ARY «Birthday»

Ariadne Loinsworth Jenssen alias ARY har lenge vært dyktig til å skrive låter som hun nydelig bærer frem med stemmen sin. Åpenbart blir hun stadig bedre. Denne låten handler blant annet om et avsluttet forhold – hvor det fortsatt er noen gnister. (Du vet…) ARY har igjen produsert selv og går for et litt hardere lydbilde enn det vi er vant til å høre fra henne. Dette fordi hun ville overvinne frykten for å vandre alene i mørket. Nå gleder vi oss til debutalbumet!

 

j00 «bermuda»

Den Oslo-baserte kvartetten serverer oss et gøyttt og relativt unikt lydbilde, og omtaler selv musikken sin som «eksplosiv 3D-pop». En passende beskrivelse som gjør oss spente på hva som kommer fremover. Skrevet og produsert av bandet selv: Thea Grant, Andreas Dyrli, Håkon Kvam og Brage Sanner.

 

Ylva «AURORA»

Sørlandsstjerneskuddet kommer med sin første EP på norsk, og «AURORA» er dedikert til lillesøsteren hennes ❤️ Ylva Olaisen vil at den skal hjelpe både henne og andre som vokser opp til å huske at de ikke er alene i vanskelige situasjoner hva gjelder vennskap, kjærlighet og selvtillit <3 Skrevet og produsert med Benjamin Pedersen.

 

Kanaan «Bourdon»

Semistøyende, digg, tung, teknisk, psykedelisk rock fra den norske selverklærte power-trioen. Dette er den første singelen fra Oslo-guttas kommende debutalbum, og låten er allerede en live-favoritt. Ha det i bakhodet når du bryner deg på disse tøffe 7 minuttene og 24 sekundene.

 

girl in red «Stay»

Streamingtjenester med filmer og serier har forskjellig utvalg, men heldigvis tilbyr streamere med musikk stort sett akkurat det samme. Men litt exclusives dukker opp her og der, som blant annet denne til Spotify-låten. girl in red covrer «Stay»; den globale nummer 1-landeplagen til den australske tenåringen The Kid LAROI og hans nye, nesten 10 år eldre bestie Justin Bieber. Horten-girl Marie Ulven serverer en nydelig versjon – som både Charlton og Justin trolig kommer til å høre – og digge.

Mer norsk musikk:

En av klodens mest sette filmer akkurat nå har en scene med en norsk sang ❤️

Nyeste saker fra 730.no

Les mer