Hopp til hovedinnhold
Kliss ny norsk musikk fra blant andre Emilie Adams (Instagram/emilieadams)
Kliss ny norsk musikk fra blant andre Emilie Adams (Instagram/emilieadams)

Topp 11 norske sanger som kom i dag

Norsk musikk som er kliss ny.

God fredag! Du vet hva det går i. 730.no satt oppe i nattens mulm og mørke og hørte gjennom en god bunke med utgivelser innen norsk musikk. Vi går for dette utvalget.

God helg!

Emilie Adams «Silky Silence»

«You cause a heatwave with no way to put it out…» 🥵 Emilie sier hun enten gir 0 % eller 100 %. Aldri noe midt imellom. Det er godt når hun gir oss låter som dette, som nå er litt mer poppete enn de vi har fått i det siste. Hun sier dog at hun er litt rausere med seg selv enn hun pleier å være, at den nesten er litt terapeutisk. Uansett har det blitt råflott. Skrevet av Emilie og Benjamin Dan Ravn Fahre, produsert av Benjamin og Audun Agnat Guldbrandsen.

 

Lemaitre «Reflection»

«I don’t know where I belong / my reflection is a stranger tagging along»… Teksten serverer hard kost som alle har kjent på, men lydmessig er dette også tungt – og tøftttt. Den Los Angeles-baserte Oslo-duoen fortsetter å imponere med sine produksjoner. Her har bandets Ketil Jansen og Ulrik Lund skrevet sammen med Emily-Madelen Harbakk alias Gucci Caliente, Lise Reppe alias Sofiloud og Rebecca Sophia Moe alias RebMoe.

 

Unge Beirut «Beirut brenner»

Flammehav fra Vennesla – og Beirut 🔥 Her er åpningssporet på det nye albumet til Elias Tchaba: D.Ø.D.E.N. – som står for «du ødela det eneste nydelige». Hans forrige ble Spellemannprisen-nominert til årets rapskive, og det kan skje igjen med dette settet. Gjester er Monir Bass, Laughta, BABYLUCIFA og Alban. Produksjonen er hovedsaklig via Fredrik Dagenborg aka Stille – sammen med Unge Beirut selv, Carl Viktor, Hasta og Faz.

«Jeg er ikke rasist, men…»

 

Moyka «Illusion»

Det er spennende å følge med på Monika Engeseth alias Moyka, som her slipper sin fjerde singel i 2021. Så langt er denne vår fav, og nå er vi spente af på debutalbumet. «Illusion» er en lekker, energisk og svevende låt om å innse at det kanskje ikke blir dere likevel 💔 Skrevet og produsert av Moyka, Anders Kjær og Sivert Hjeltnes Hagtvet.

 

Adrian Sellevoll med Morgan Sulele «Skyene»

Dette er en låt med tekst som Adrian beskriver som «dønn ærlig, rett fra hjertet». «Jeg åpner meg opp om det som ligger inne i meg, og at jeg faktisk sliter med å kvitte meg med enkelte demoner. Den handler blant annet om kjærlighet og ADHD, og at det eneste målet mitt er å nå til skyene», sier bergenseren. Han har med sin norske pophelt Morgan alias Magnus Clausen. Beaten, som Adrian kaller «tung og litt oldschool», er via HÅWK.

 

Bendik «Føles sånn her»

«Vi har sett mange fjell / vi har så langt vi kan…» Bendik alias Silje Halstensen følte seg ikke som seg selv da hun ikke kunne reise rundt og gjøre konserter. Det resulterte i denne dansbare, rå elektropoplåten. Bergens-jentEN demonstrerer igjen at hun er en suveren låtskriver, i samarbeid med Ketil og Ulrik fra Lemaitre. Ketil har produsert.

 

HAYES feat. Alexander Oscar «Planet»

Thomas Hayes har lagt William Magnusson langt bak seg, til fordel for musikken. 24-åringens katalog med låter kan snart fylle et helt album. Den nyeste er EDM-pop sammen med et år yngre Alexander Oscar, som for lengst har blitt en av de største popstjernene i Danmark. I tillegg til førsteplassen på den offisielle danske hitlisten, har han hatt fire låter i topp 5. Dermed bør en del danske ører nå få med seg denne nordmannens nye singel 🇩🇰🇳🇴 HAYES har produsert sammen med Christian Sigvardt og Christian Sol.

 

Chris Holsten «Bak en fasade»

Dette er tittelsporet fra albumet som Chris Holsten nå slipper første halvparten av. Navnet illustrerer at han ønsker å være mer personlig enn tidligere. «Låta er en slags konsekvens av «Smilet i ditt eget speil». Erfaringer jeg opplevde som liten og det jeg synger om har også gjort at jeg i voksen alder har bygget et slags skall som til tider kan være vanskelig å trenge igjennom», forteller Chris. «Det å slippe noen helt inn, dykke ned i følelser og ikke minst dele dette med en annen kan være skummelt og fasaden blir mer som en egen forsvarsmekanisme. Og en egen akilleshæl.» Del 1 av albumet har han skrevet sammen med Synne Vo, Emelie Hollow og Alexander Fallo, mens Lars Rosness, Benjamin Giørtz og Chris selv står for produksjonen.

 

Lil Jin «IDIOTEN»

20-åringen Markus Hovland fra Bergen har laget en låt om en kjip følelse mange får kjenne på. Nemlig fornemmelsen av å være «nummer 2» – andrevalget til den du liker. Da er det lett å føle seg idiotisk…

 

Cherie Mwangi «Handsfree»

«Han ville putte en baby i meg…» Etter å ha boblet i undergrunnen lenge er en av Norges råeste kvinner i rap nå klar til å bli lansert for fullt via Universal Music. Cherie Mwangi går ikke rundt grøten på denne første singelen, med et NSFW-coverbilde som bokstavelig er en munnfull (+ no hands). Kanskje en saftig hyllest til Cardi B og hennes nyklassiske gangsta-mixtape. Gled deg til premieren på musikkvideoen her hos 730.no på søndag 😎 Produsert av ORIO og Benocchio.

 

Hanne Mjøen «Hurt Like Heaven»

«Give me your worst days, give me some heart ache / love me the bad way, make it hurt like heaven»… Teksten smeller godt, og det gjør også stemmen til trønderprinsessen. Himmelsk! EP-en Emotional Fever er ute, og alle låtene vokser for hver avspilling. Skrevet av Hanne, Chris Medina (ay!), Magnus Bokn, Mari Halse og Sebastian Aasen. Produsert av Sebastian.

 

Ramón «Risk»

Vi har tidligere minnet om hvordan Ramón skriver helt unike låter. «Risk» er intet unntak, selv om den er litt mer nedpå enn vi er vant til. Eller om du vil; ekstra ømt. Den nydelige svisken er en del av SMILE PENT, STÅ I RO; en samling med, ja, unike låter. Skrevet av Ramón Andresen og Andreas Bache-Wiig, produsert av Andreas.

 

Kars med EMIR «LMA»

«Aldri vært gira på å være en fuckin’ G / men jeg kan ikke være broke»… Det kan være farlig å være allergisk mot fattig 😤 Lille Tøyen x Bergen via Kars alias Amund Karseth og EMIR alias Emir Hvidsten Hindic (og ikke minst Onge $ushimane!) – med Nado alias Sebastian Jespersen på beaten.

 

Eirik Aas «Lett for meg»

Denne handler om en jente som ikke gjør det lett for Eirik. En som frister ham når han egentlig er i et forhold. En låt du kan ta med deg både på vors, byen og nach. Eller hvor enn du vil danse. Bergenseren holder iaf koken! Skrevet med og produsert av Even Gillebo og Lars Christian Fredlund.

 

Ozias «Ørken»

Rett ut av Nesodden 🌊 Jo Alfred Ozias Ford Kolltveit alias Ozias fra crewet BLKSTD har homies som prøver å krysse ham, mens djevelen prøver å friste ham. Produsent er DuVetOdin, mens videoen er laget av Lenzo Collective. Passende nok følges «Ørken» av EP-en Oase.

Mer norsk:

Stolt annonsering: a-ha: The Movie hylles av anmelderne!

PS: Husker du Stella Getz fra Trondheim? 🔥

Nyeste saker fra 730.no

Les mer