Hopp til hovedinnhold
Norsk musikk-fredag: Ny EP fra Delara (GR:OW/Sony)
Norsk musikk-fredag: Ny EP fra Delara (GR:OW/Sony)

Topp 11 norske låter som kom i dag

Norsk musikk <3!

Hver natt til fredag kaster 730.no seg over ca. samtlige slipp fra kongeriket Norge og samler det beste innen ny norsk musikk på én side.

Njut nedenfor – og vennligst han en tilfredstillende helg 🌺

Delara «Flashy»

Det store talentet fra Nes er ute med TIMEPIECE. En EP hvor 23-åringen viser et litt annen sound enn før, men som vi har fått en smakebit på via ferske singler. «Det siste året har jeg beveget meg i en ny retning musikalsk som jeg har følt har vært en naturlig del av reisen», forteller Delara. «Det å være i konstant utvikling som artist ved å utforske utenfor komfortsonen min har vært en viktig drivkraft for meg når jeg skriver ny musikk. Fra det sårbare på forrige kapittel så viser jeg nå en mer tøffere side av meg selv der jeg føler meg uknuselig og selvsikker.» 🔥 Singelen er en stilig R&B-perle som sitter på første lytt. Skrevet av Amanda Delara og elegant produsert av hennes fav Sondre Haftorsen alias SONDRE.

 

Stig Brenner alias Unge Ferrari med Arif «Duffelbag»

Remix! Åpningssporet på utsøkte Hvite duer, sort magi har fått ny versjon hvor Arif velsigner sin venn Stig med et mjukt – men hardt – vers. «Mamma drømte at jeg skulle til NTNU / jeg var helt grei i matte, men mye bedre i flus…» Produsert av Filip Kollsete, Axxe og P2J, skrevet sammen med Omar Mohammed og Ariowa Irosogie alias Ari PenSmith. Albumutvidelsen inkluderer også «Fri 506».

 

Amara «4:25»

Det kommer mye musikk fra Amara fremover. Første smakebit er dette lekre slippet, hvor han teamer opp med produsent Kristoffer Grobstok, med Andreas Bache-Wiig på gitar. «Låten handler om når alt klaffer riktig og du tar sjansen med en du har tatt sjansen med før. Resten får bli opp til fantasien», sier Adrian 😎 Her tar han deg til sin hjemmebane; Bislett i Oslo. Midt på natten. Eller hvis du er litt mer strejt; tidlig om morgenen.

 

Victoria Nadine «History»

Skien-jenta Victoria Andersen alias Victoria Nadine følger opp sine råflotte singler med en nydelig låt som lett kunne vært et Disney-soundtrack. Storslagent og flott om en person som man trodde alltid skulle være der, men som alltid drar 💔❤️ Skrevet av Victoria, Kristin Marie, Jop Pangemanan og Mathias Nilsen, som òg har produsert.

 

Oscar Blesson med Jonas Benyoub «Er du dum?»

Holmlia x Ellingsrud! Når disse to flinkisene fra Oslo teamer opp blir det dumt catchy 🔥 🔥 Produsert av kanadiske KookUp (NLE Choppa, Rich the Kid, Toosii) og Kyle Junior (Money Man, D-Block Europe). Se opp for musikkvideoen!

Se også: Denne uken hadde Jimmy Fallon besøk av norsk artist 🇳🇴

 

Emilie Adams «Monogamy»

Denne låten er inspirert av et dårlig møte med en som ikke forstod trofasthet og respekt. På kort tid fikk Emilie et inntrykk av hvor jævlig verdenen kan være. En godt voksen mann prøvde seg på henne, og brydde seg hverken om sitt eget eller Emilies forhold. En elektropop-fuck-off til alle drittsekkene der ute med flau og dårlig stil. Skrevet med og produsert av Carl-Viktor Guttormsen og Jørn Erik Gundhus.

 

Regnvær «Vi e bare venna»

Bodø-kvintetten byr på god dose gåsehud. Det er bare en måned siden de slapp forrige singel, og følger nå opp med en vakker ballade om å falle for bestevenninna si. Fort gjort, si! Noen ganger kos, andre ganger en smule kleint 🙂 Skrevet av bandets Ruben Skorstad, produsert av Regnvær.

 

OKEY feat. Lovespeake «Running Wild»

Da Ola Klæbo skulle velge artistnavn, tenkte han seg litt om og så bare… OKEY! Navnet kler tenåringen fra Byåsen i Trondheim og hans stekete, feelgood EDM-pop. Dette er hans debut for Sony Music. Fun fact: Broren til OKEY er Johannes Høsflot Klæbo, som vant tre gull i vinter-OL 2018 i Pyeongchang og ble da tidenes yngste mannlige OL-vinner i langrenn.

 

Hedda Mae «Until The Night Falls»

Hvem savner 90-tallet? Så vidt vi kan huske gjør vi det <3 Heldigvis har vi Hedda, som ikke bare gir oss noen gode assosiasjoner til N’Sync. Men som her også serverer en godbit om å overtenke ting. Forhåpentligvis fikk flere opp øynene for dette stjerneskuddet etter De neste. (En NRK-serie.) Skrevet med og produsert av Benjamin Giørtz.

 

KingSkurkOne «Ba slappa»

Adrian er for hard for the motherfuckin’ radio 😤 Han fester også hardt, jamfør all snacksen gladgutten er hygger seg med. Albumet kommer snart! Erlend Lyngstad på den ville beaten.

 

Adelén «Safety Light»

Sing it, girl! Den unge spansk-norske ringreven Adelén Rusillo Steen og hennes stemmeprakt danser ut av lockdown. Horten-jenta har laget låten med STATE. Never forget: Da Adélen var bare 16 år, tok hun førsteplassen med den internasjonale bangeren «BOMBO»: Se videoen 🙂

Mer norsk musikk:

Se Skam-stjerne i ny musikkvideo

Les mer